Open Rails - galerie obrázků a videí

No já jsem si tak jen vzpomněl, co by na to řekl msts, myslím si, že by neodolal pádu.
Vyzkouším to, s 12 lokomotivami do nějaké větší stanice. Samotného mě to zajímá,
tím ale nebylo nic míněno proti těmto modelům, jak píšeš, při míjení na trati to samozřejmě nevadí a potkáš parádní stroj

Ale běda, když budeš třeba v Děčíně s plným nádražím, tam to poznáš, i v ORCZ umí pěkně slítnout FPS a skáčeš jak na gumě. Model moc pěkný, uvidím, co aktivita. Jinak a MSTS to vůbec nesrovnávej, tam ti to slítlo, když ti Prahou hlavním měly projet dva Ešusy. :-)

Do AI vlaku, který kolem mne proletí, je úplně jedno, jestli tam dám, co jsem měl ze stránek TheTrain, nebo jestli tam dám mašinu, která je skoro vzhledově stejná, ale zatíží comp jako prase a pak ti samí budou plakat, že se jim něco seká a padá. On je rozdíl hodit si tak náročnou loko do volné jízdy, nebo do aktivity s pořádným PC provozem.
Mě to třeba jedno není, já nekvalitní model, často s malovanými texturami, vidím i v rychlosti, proto vždy takové nekvalitní modely měním za novější alternativy. ORTS již není tak polygonově omezený, jak MSTS, který pobral cca max 30k polys na model a ještě byl, při větším množství takových modelů nestabilní.

ORCZ/SK je naprosto stabilní, žádný pád jsem při jízdě nikdy nezaznamenal. S výkonem také vše bezchybné, ještě se doporučuje FPS zamknout na 30, což zajistí konstantní FPS i ve velkých a pořádně zaskládaných stanicích. Nevím jaký bych musel mít PC, aby mě neudržel ani minimálních 30 FPS v aktivitě a to i ve velkých stanicích. Osobně mám v aktivitách FPS po odejmutí limitu někde kolem 70 ve vetších stanicích (Praha, Ostrava, Česká Třebová, atd.) a tak 150+ na širé trati.
Ano pak je to jak na gumě, ale právě kvůli nestabilním a zbytečně vysokým FPS...

Ale kdeže, ano měním taky, ale FPS mám zamklé na 30, o tom s vysokým samozřejmě vím. Ale i prázdná Ostrava, slítne na trati 321 na nějakých 28 - 25 a pokud tam dáš, jak ty píšeš vysokopolygonové vozy, jseš i na 8, ani nevíš jak, takže v tom nemáš pravdu. I ORCZ se dokáže pěkně zakousnout. :) Právě by jsi nevěřil, kolik lidí mi psalo, že nemohli púrojet třeba Ostravu v aktivitě z roku 1989 a oni si povyměňovali Loose consisty vzdálených vozů na Méňským, Levým a Pravým na hlavním za normální modely a vytuhli se zastaveným obrazem. Proč asi myslíš, že zkouším tyhle velké stanice a další věc v aktivitách.
Je rozdíl, když začínáš třeba na tom hlavním v Ostravě, nabo když do něj přijedeš z Prahy. Pokud je ta druhá varianta, je ORCZ (ale i OR, ORMG) daleko více zatížený, co se dat týká, poznáš to i na save, kolik má velikost.

Ale i prázdná Ostrava, slítne na trati 321 na nějakých 28 - 25 a pokud tam dáš, jak ty píšeš vysokopolygonové vozy, jseš i na 8, ani nevíš jak, takže v tom nemáš pravdu.
Jak nemám pravdu, vše co píšu mám osobně vyzkoušené, v žádné aktivitě jsem se pod 30 FPS v jakékoliv verzi ORTS nedostal. Ono když se někteří snaží ORTS včetně aktivit provozovat klidně na čipsetové grafice 15ti leté dávnosti a pak píší a stěžují si, že jim to nejde...
Když tak prázdná Ostrava FPS 100+ ještě ve 4K rozlišení, nechápu jakých 28-25...

Open Rails 2024-01-06 01-38-44.jpg
Open Rails 2024-01-06 01-39-20.jpg
Open Rails 2024-01-06 01-39-34.jpg
Open Rails 2024-01-06 01-40-07.jpg

Jak nemám pravdu, vše co píšu mám osobně vyzkoušené...
Zdarec.
Hele, nejsem začátečník a vyzkoušeno mám taky. Vždyť ti píšu, že je rozdíl začít v místě, Ostrava hl.n., nebo tam dojet třeba z Prahy, už to je rozdíl na FPS. Na obrázku vidím Ostravu zcela bez vozů. Když teď dělám na 321 Hutníka, jedu z Návsí, tak Bohumín, Ostrava nevyleze na 30, ani kdybych se rozkrájel, když tam dodám AI vozy, takže klasická trasa na koleji + nějaký pohablivý traffic co tam jede, FPS se ještě sníží, tak na 25 a to jsem tentokrát hodně šetřil. Myslím, že za těch pár let, co dělám aktivity nejakou praxi a zkušenosti mám a počítač plečku taky rozhodně nemám. Jen ti prostě sděluji zkušenosti. Pokud to nezamknu, je to totální průser, ale to se ví a proto doporučeno. Pokud si tam udělám minitrasu a dělám na AI vozech a provozu, jsem na 30.

Luke 19, nechápu, co ti přijde k smíchu, už seš celkem trapný. Jestli ti něco přijde směšné, nereaguj, myslím, že co se aktivit týká vím svoje. Pokud mohu poprosit link na nějakou tvoji aktivitu ke stažení? Děkuji předem.

Zdarec.
Hele, nejsem začátečník a vyzkoušeno mám taky. Vždyť ti píšu, že je rozdíl začít v místě, Ostrava hl.n., nebo tam dojet třeba z Prahy, už to je rozdíl na FPS. Na obrázku vidím Ostravu zcela bez vozů. Když teď dělám na 321 Hutníka, jedu z Návsí, tak Bohumín, Ostrava nevyleze na 30, ani kdybych se rozkrájel, když tam dodám AI vozy, takže klasická trasa na koleji + nějaký pohablivý traffic co tam jede, FPS se ještě sníží, tak na 25 a to jsem tentokrát hodně šetřil. Myslím, že za těch pár let, co dělám aktivity nejakou praxi a zkušenosti mám a počítač plečku taky rozhodně nemám. Jen ti prostě sděluji zkušenosti. Pokud to nezamknu, je to totální průser, ale to se ví a proto doporučeno. Pokud si tam udělám minitrasu a dělám na AI vozech a provozu, jsem na 30.

Luke 19, nechápu, co ti přijde k smíchu, už seš celkem trapný. Jestli ti něco přijde směšné, nereaguj, myslím, že co se aktivit týká vím svoje. Pokud mohu poprosit link na nějakou tvoji aktivitu ke stažení? Děkuji předem.
Vidím, že tohle úplně postrádá smysl, Ono když jedeš třeba z Prahy do Ostravy po cestě aktivitu ukládáš, tak po načtení pozice, se stejně vykresluje jen okolí nikoliv celá projetá trasa, takže vliv na FPS minimální. Tak nevím buď to máš jen špatně nastavené, nebo ve tvém PC není něco v pořádku...
To je ode mě vše. Jo a doporučím se v budoucnu vyhnout mé trati, až vyjde, na to že někdo bude mít nedostatek FPS nebudu brát ohled, ano tam už snímky tak vysoké nejsou, cca o třetinu nižší.

Vidím, že tohle úplně postrádá smysl, Ono když jedeš třeba z Prahy do Ostravy po cestě aktivitu ukládáš, tak po načtení pozice, se stejně vykresluje jen okolí nikoliv celá projetá trasa, takže vliv na FPS minimální.
A v tom jsi právě na omylu, OR projede celou trasu se vším všudy, AI hlášky a všechny trasy už při 1. spuštění, narozdíl od MSTS, který to právě bral jinak. Pokud tedy programátoři nic nezměnili, o čem silně pochybuji. A čím dále jedeš, tím je zatížení na PC větší, ať Ukládáš, nebo Loaduješ. Naopak, když se vracíš zpět k výchozímu bodu v aktivitě, klesá i náročnost.
To je ode mě vše. Jo a doporučím se v budoucnu vyhnout mé trati, až vyjde, na to že někdo bude mít nedostatek FPS nebudu brát ohled, ano tam už snímky tak vysoké nejsou, cca o třetinu nižší.
Vidím, že arogance ti nechybí a to jsi tady přednedávnem poučoval ostatní, ohledně tvých kamarádů a nějaké toxicity fóra viď? :) To kdyby takhle jednal Martin nebo Zbyněk, asi by jsme se daleko nedostali. Já klidně trať stahovat nemusím, vystačím si s BP a 321, jen jsem tě chtěl vyvést z omylu. Pokud neakceptuješ ostatní názor, tvůj problém.

Píši jen to, co jsem vypozoroval, pober si to jak chceš, aktivity jezdím téměř vždy na části, protože většina hlavně nových aktivit je velmi dlouhá, né zdůvodu zátěže na PC, ale že prostě nemám tolik volného času.

Jinak svojí trať se vždy snažím optimalizovat, aby udržela vždy alespoň 60 FPS což je ještě obrovská rezerva pro aktivity, ale oproti ostatním tratím je to určitý pokles. HW se ale neustále vyvíjí a zdokonaluje, časem to vše poběží ještě lépe, takže moc nevidím důvod dělat osekané o detaily modely či tratě. :)

... OR projede celou trasu se vším všudy, AI hlášky a všechny trasy už při 1. spuštění, narozdíl od MSTS, který to právě bral jinak. ...
Dane nerad se vám do toho míchám, ale pokud by byla pravda, že OR si načte všechno hned při spuštění, tak by tedy mělo být fps celou dobu stejné, ne?

Já si myslím, že co se objektů týká, je to stejné jako v MSTS - načítají se pouze objekty v momentálním vlastním čtverci a všech čtvercích sousedních.

Ale třeba se mýlím, rozhodně vám nechci kazit vaši diskusi. :)

Ale vždyť jo, proto ti píšu, jak to je. To, že potkáš někde jeden vlak zatížení nemá. Jen prostě, aby jsi věděl:
- Když spustíš aktivitu, tak si OR, je jedno, jestli CZ, nebo MG, nebo klasický při loadu projede komplet celou aktivitu a pak se ti načte. Poznáš to tak, že když pak třeba udělám změnu v editoru, musím jet aktivitu doznova, ponevač se LOAD načte postaru, vzjma písemných zpráv, kde ale nesmíš smazat ani přidat událost, jinak Neloadneš.
- Při výjezdu z A bodu do B, objem uložení roste a když jedeš zpět do A, klesá.
- Když načtu stanici jako start, není takové zatížení, jako když do ní dojedu přes půl republiky.

A samozřejmě je nutnost mít zamčeno na 30 FPS. Jinak aktivity jedu taky na vícekrát, taky nemám čas jet to vcelku. A hodně je to poznat třeba u aktivity osobáku Praha - Bohumín, kde mám plně obsazené stanice a úplně v klidu, ale Ostrava už je prasárna. Kdežto, když jsem měl krátkou trasu jen v Ostravě, byly nároky daleko menší. Ale vychytané to mám v klidu. ORCZ mi taky nepadá a vše projeto v klidu.

Já si myslím, že co se objektů týká, je to stejné jako v MSTS - načítají se pouze objekty v momentálním vlastním čtverci a všech čtvercích sousedních.
Tohle mně bylo kdysi na slezině vyvráceno. Já si to myslel taky, ale fakt je třeba při cestě z Prahy Ostrava daleko víc zatížena, než při startu aktivity v Ostravě a naopak. Teď třeba Labský Soptík, je vidět, i v loadování rozdíl v Praze, pak Děčíně a když opět vjedu do Prahy. Dokonce si OR drží v paměti celou aktivitu od startu. Třeba změním trasu, nebo čas odjedzu, v AE MSTS, aktivitu Loadnu a v ní změny nejsou, až po opětovném celém spuštění, jak jsem psal výš a vyjma hlášek, tam OR změny pobere. Nepobere změny v aktivacích a nepobere ubrání nebo přidání hlášek, traffic AI a změny vozů, to už pak stará aktivita nahrát nejde.

Dan J., asi vieš čo sa so mnou stalo, vôbec mi to nevadí. Ale trochu ma svrbí ruka ti niečo napísať, avšak BAN mi to nedovolí (ďakujem @mikulda :p)
Je rok 2024, nároky išiel niekam inam. Už nejaký ten piatok od Dana tú trať mám, beží v pohode. S plynulosťou som nenašiel zatiaľ žiadny problém, a asi ani nenájdem, keďže si myslím, že mám adekvátnu zostavu k 21. storočiu. Neboj sa, mám aj iné hry, tie mi bežia tiež naprosto v pohode.

Zjavne bude problém na tvojej strane, a v tvojom tvrdom odpore k kvalitnejším modelom. Ako spomínal Dan, nemám za potrebu jazdiť s modelmi z TheTrain.de, čo boli robené, pardón maľované pre dobu pred pánom Križíkom. Tak isto, tvoje obľúbené spätné compresovanie modelov, a absencia INCových ladení, načo to budem compresovať späť, pri modeloch s animáciami s tým je aj tak problém. A zaberá to zbytočne čas, ktorý ja môžem venovať niečomu inému, dôležitejšiemu. Nepáči sa ti náročnosť modelov ? Nech sa páči, poskytnem ti MSTS. a môžeš jazdiť koľko chceš. Ak nemáš dostatočne úložisko, čo dnes stojí zlomok ceny, tak sorry, ale komunikáciu ďalej viesť nehodlám. Prečo by ma mala trápiť veľkosť savu ?

Tak mimo reči, 702-ku ktorú som si robil podľa našej reálnej predlohy, a má 50 000 polys, ti radšej ani dávať von nebudem, mal by si zbytočné namietky. Tvoj názor, že moderné mašiny nikoho nezaujímajú, neznamená, že nikto ich nemusí robiť, a myslím si že autor F4, má na svoju dobu, veľmi kvalitné modely ktoré sa dajú považovať aj dnes za adekvátne dobe. A keďže o moderné pýčoviny nieje záujem, túto, pomerné zaujímavú F4 asi význam vydávať nemá obrázok_2024-01-06_152913140.jpeg
Tu to zjavne už význam nemá, keďže tvrdé jádro tohto fóra, ide čo raz viac dole vodou ktoré sa nevie prispôsobiť dnešnej dobe a radšej budeme prešľapovať v 15 storočí minulého stroročia
@DeadFish , ja Ti ďakujem za vypožičanie účtu. Kto bude mať záujem, vidíme sa tu ...

Naposled editoval moderátor:
Dane, podívej se, co má Ricar za sestavu. Z programátorské zkušenosti můžu v klidu napsat, že ačkoli OR CZ/SK využije až 5 vláken CPU, tak pořád je důležitý samotný výkon IPC jednoho jádra CPU. Hlavně vlákno pro engine fyziky a dalších výpočtů je závislý na jednom silném jádru CPU. Podle toho, co jsem testoval byl Intel CPU vždy výrazně lepší než AMD Ryzen CPU. To platí až do teď. Jen poslední Ryzen 7xxx pro AM5 se už moc neliší od Raptor Lake a je to už skoro srovnatelné.

Za další jde o kapacitu a rychlost grafické paměti na tvé grafice. Určitě jsi si všiml, že OR CZ/SK běží na DX11 a umí grafickou paměť zcela využívat. O to více ji používá s délkou jízdy v aktivitě. Takže se u slabších grafik s méně paměti může zdát, že OR CZ/SK zpomaluje čím dál více jak jedeš déle. Pak už je to otázka správy paměti Windows a gr. driveru jak se bude dále zahlcovat a může to i padat, pokud je paměti na grafice málo.

Rozhodně souhlasím s Ricarem, aby stavěl trať i pro budoucí HW. Protože se autor tratě většinou už na své dílo zpětně nevrací a jak postaví teď, bude to tak i za pár let.

To jsem klidný, ten můj "Sčot" probook 4530s s jedinou soupravou 2x740+15Faccs v Děčíně a jeho těsné blízkosti nevydal více nž 25FPS, na volné trati s pár objekty nepustí více nežli 36FPS. Ale jinak maká jako "ĎAS" !!!
Chce to Pc z NASA, tvrdím to furt. A to jsem nezkusil ještě těch 12 loko 189 DB s mnoha polygony. Předpokládám 12FPs max. :confused::confused::eek::oops:;)

Tak jestli je ten horní příspěvek na mne, tak nejsem žádný Jurečko ty somár. MSTS nejezdím a koukni, jak silná komunita je kupříkladu na RW, které vyžaduje neskutečné nároky.
1. Nikde nepíšu, že mi ORCZ nejede.
2. Napsal jsem zkušenosti z tvorby.
3. Mikulda asi věděl, proč si ten BAN dostal.
4. Když už si vypůjčuješ něčí profil, mohl by jsi se aspoñ podepsat frajere.:-)

Iciku, já netvrdím, že mi vadí nějaké nároky, ale z 90% čerpáte ze simulátoru MSTS, když budu chtít nároky, zakoupím si RW. Tím nechci nic shazovat a ani jsem to nedělal, jen jsem popsal, jak se co chová v aktivitách. Nikdo z remcalistů tady nevypustil jediný model, ani jedinou aktivitu pro ORCZ. Aby nedošlo k nedorozumění, nebavím se o Ricar-CZ. Šlo původně o usranou tramvaj DB v AI traffic. Kde jsem napsal, že pokud ji vyměním za DB 189, třeba v Praze, tak může nastat problém. A nic víc. Jen jsem prostě předal dál co a jak, ale koukám, že už to tady o tvorbě ani není... Bohužel.

Back
Nahoře