Open Rails - galerie obrázků a videí

So žiadnou traťou ako takou by problem nastať nemal, jediný reálny problém je s aktivitami, žiadna nefunguje ako má. Vlaky sa všeobecne chovajú totálne ináč ako v MSTS, či už je to inou AI používanou v OR alebo aj iným pokročilejším fyzikálnym modelom použitým pre všetky vlaky.

Stať sa teda môže v praxi nasledovné:
- vlaky idú inou, zvyčajne pomalšou rýchlosťou po celej dĺžke prechádzajúcej trate.
- vlaky sa zaseknú na nie vždy funkčných návestidlách, najčastejšie sa jedná o takzvané neviditelné servisy, ktoré sa chovajú úplne divne a blokujú trať do nekonečna
- na veľa HDV nefunguje lokomotívová brzda, často pri napojení HDV na stojace vozne sa zasekne vzduchové potrubie a celý vlak ostane paralyzovaný, vtedy treba použit dáku klávesovú skratku na debug reset potrubia
- na HDV 150/350 a niektorých iných, ktoré majú v scripte .eng zapracované takzvané krokové prídávanie výkonu (radenie stupňov) je odozva tlačítok A a D extrémne spomalená a napríklad na zaradenie plného výkonu z nuly musí človek stlačiť asi 100x ak nie viac opakovane tlačítko D
- OR pri načítavaní aktivity spadne kvôli chybnému postaveniu cesty pre nejaký AI vlak, prípadne nejaký nesprávny údaj v .eng / .wag scripte
- OR je podstatne náročnejší na RAMku a grafiku, treba si stiahnuť posledný "weekly untested experimental release", kde treba zapnúť v nastaveniach \ experimental \ Use large address aware binaries, inak bude OR padať aj počas hry pre nedostatok alokovanej RAM

A určite sa nájdu aj iné zádrhely, na ktoré si práve nespomínam. Každopádne väčšina z týchto zádrhelov by mala byť v ďalších releasoch postupne eliminovaná.

RE: Galéria obrázkov a videí z MSTS a Open Rails

Dávnejšie, keď som mal viac času na MSTS, som si "pre srandu králikov" vytvoril krátke videá v OR. Je to zrýchlený záznam z kabíny z istej aktivity, nuž ale posúdte sami či vôbec za niečo stoja a či mám niečo podobné vyrábať aj nabudúce.

Open Rails - Brno - Břeclav

Open Rails - Břeclav - Kúty

Open Rails - Kúty - Bratislava

Poraď prosím, odkud je ten MÁV služebák?

Je součástí balíku MAV EC Pack, který byl u duusa na webu, ale s postupujícím časem zmizel stejně jako jiné repainty. Pokud máš zájem napiš, pošlu.

Mám dojem, je zde http://www.vm15.hu/download.php
Ještě jsem to nestahoval.
Jinak se omlouvám za můj příspěvek zde.
Rád bych upravil aktivity na OR, páč u tohoto adonu se servisuje jinak. Zkoušel jsem aktivitu udělanou na OR a chovalo se to nekorekně na simu bez OR. Ale bohužel pro nevyladěnost, nemám OR nainstalované a většina také ne. Rád bych použil obrázky na svém webu u aktivit, jenom přece by to nalákalo více lidí k hraní. Doufám, že se blíží OR do zdárného konce, kdy ho budeme moct použít i my co jsme alfabeti na PC a děkuji za projetí pár mých aktivit a zde vystavených obrázků. Nyní jdu bojovat s Kolínem na Rn59630, moc objektů, moc trafiku.

Na vm15 jsem nenalezl, ale díky za navedení, už jsem dohledal ten druhý.

Tak a teraz nejaké čerstvejšie obrázky, konkrétne sa jedná o aktivitu R 774 "Říp"...

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg

Tak to jsou dost koukatelný screeny!

Naposled editoval moderátor:

Mam nejake nove, pre dnes aspon daco... prve su z poslednej aktivity, tie dalsie su z novej Os 7839 / R 601 Horalky Sedita :)

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg

01.jpg
02.jpg
03.jpg

151 016 v poisonově aktivitě Ex 142, na prvním snímku v Čadci, na druhém před Hranicemi na Moravě a na třetím na vjezdu do Dluhonic.

Ondra.H pekne screeny, len pridavaj dalej :)

A tu pokracovanie zo vcerajska:

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg

Gr4Sp: výborné screeny, chcem sa spýtať prešiel si aktivitu R 774 "Říp" cez open rail až do konca? Mne pred Kralupami stojí na stoj osobák predomnou a ja mám stoj hned za ním. Asi 20 minút som čakal či sa niečo nestane a nič. Dík.
Ešte ak by som ťa mohol poprosiť screeny ako máš nastavený open rail :) dík!

Delay napsal:
Gr4Sp: výborné screeny, chcem sa spýtať prešiel si aktivitu R 774 "Říp" cez open rail až do konca? Mne pred Kralupami stojí na stoj osobák predomnou a ja mám stoj hned za ním. Asi 20 minút som čakal či sa niečo nestane a nič. Dík.
Ešte ak by som ťa mohol poprosiť screeny ako máš nastavený open rail :) dík!

Hej, to iste sa stalo aj mne. Riesenie je tak trocha sibalske, kedze nedojde Mohamed k hore, musi prist hora k Mohamedovi. Zastav svoje HDV, stlac CTRL+M aby si sa dostal do manualneho modu, stlac TAB aby ta to pustilo cez autoblok, rozbehni sa dopredu, naraz do stojaceho vlaku - je jedno v akej rychlosti, tym sa vase vlaky spoja. Tlac ho dalej dopredu a v pripade dalsieho autobloku stlac zasa TAB, zastav pred prvou stanicnou vyhybkou asi tak 2-3 metre, stlac G aby sa prehodila, odtlac vlak na danu vedlajsiu kolaj, zastav, odpoj ho cez F9, vrat sa pred vyhybku a uz staci stlacit len znova CTRL+M, vyhybka sa prehodi a cesta je volna. Stlac par krat tlacitko minus, aby si si vratil strateny cas a bol v synchrone aktivity a vyraz dalej. Rovnaky postup treba uplatnovat aj pri zaseknutych neviditelnych servisoch. Dufam ze som pomohol a tu su tie screeny:

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg

Back
Nahoře