Open Rails - galerie obrázků a videí

RV69_120.jpg
RV69_121.jpg
RV69_122.jpg
RV69_123.jpg
RV69_124.jpg
Souprava odjíždí do Jinřichova na Moravě, kde dostala vyjímku k cestě do této stanice, aby vlak nezavazel ve stanici do večera, než se bude vracet zpět do Prahy:
RV69_125.jpg
RV69_126.jpg
RV69_127.jpg
RV69_128.jpg
Zde na točně aktivita končí:
RV69_129.jpg

Taxi, nádherná práce. :eek::) Konečně jsme se této lokomotivy dočkali i v MSTS. Testování proběhlo společně s první "bardotkou" a několika rybáky v úseku Krnov - Milotice n. O. a zpět:
1.jpg
Do Milotic "chrochtáme" vpředu...

2.jpg
V Miloticích jsme si parádně zatopili pod kotlem.

3-jpg.jpg
A už jsme za Zátorem.

4.jpg
Mehcaniky německého vzoru nevyšly úplně podle představ...

5.jpg 6.jpg
A pomalu opouštíme Brantice :)

@Plexi - Aby nedošlo k omylu, ja nie som autorom šľachtičnej. Ona tá mašina v MSTS existovala dávno, pôvodne bola vydaná v roku 2005 a dlho bola voľne k stiahnutiu u mňa na webe. Ale mala takú menšiu chybu ktorá sa prejavovala pri pokuse o príprah. Hummus - autor modelu - spolu s Vrbamom urobili upravenú verziu, kde došlo k úprave tendra, eng a wag súboru. Pôvodná verzia bola ešte nejaký čas k downladu až do chvíle kedy došlo k migrácii webu na iný server. No a medzitým či potom došli rôzne veci, ako prechod z Win XP na Win 7, nedostatok času - stavba domu, úmrtia v rodine, nemal kto testovať, nemal kto urobiť inštalátory a podobne. To bolo vidieť aj na mojich autorských prácach, kedy posledný model som vydal niekedy v roku 2010 či 2011. . Navyše bolo tu niekoľko veľmi pekných mašín od Pikka ako 387.0, 486.0, 498.0, 498.1 ... Dan J. a niektorí ďalší ma presviedčali aby som urobil novú distribúciu šľachtičných, tak teraz nastal ten správny čas.
Takže ešte raz: Model vznikol v roku 2005 ako konverzia z modelu pre Trainz, autor je Milan Marek (Hummus). My dvaja sme sa dohodli o distribúcii modelu 475.1 pre MSTS recipročne za moje modely pre Trainz ( M251.2, M273.0, M242.0 ... )

Českoslovenští tvůrci parních lokomotiv se dají i po patnácti letech tvorby do MsTS a ORTS spočítat na prstech jedné ruky. Mnohem vzácnější jsou asi tvůrci zvuků - je jich ještě méně, než tvůrců parních lokomotiv.

Ahoj.
Je to bohužel čistá pravda. Historii se tady z modelářů a skinařů věnuje (či věnovalo) opravdu jen hstka lidí. 80% skinařů (nebráno zle, i tato práce se samozřejmě cení) tvoří XXX lokomotiv X6X v Njbrtech, "Krgáckých" verzích, mrtě Béček s grafiti atd... Bohužel nám příznivcům doby ani né tak dávno minulé, chybí tolik mašinek a né jen parních, ale třeba:
ČSD E479.0: http://www.prototypy.cz/?rada=130 (kolem roku 1988-89 většina osobních vlaků kolem Ostravy, Pardubic)
ČSD E669.1: http://www.prototypy.cz/?rada=181 (nesčetně nákladních vlaků)
ČSD E499.0, těch je taky velice málo. Vlastně jen ta modrobéžová, co mám v aktivitě a pak 140cítky, skiny z dob minulých, momentálně neveřejné
Z vozů. tam je tolik mezer v období... Když jsem zoufale při tvorbě aktivity 1969-70 hledal fakt kde co a co čim nahradit... Chybí třeba:
Lůžkové vozy, lehátkové vozy: Wla, Bac: http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=CSD&kategorie=R&cislo=11&nazev=&rok=1970
Jídelní vozy:
WR:
http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=CSD&kategorie=R&cislo=30&nazev=&rok=1970
BRa:
http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=CSD&kategorie=R&cislo=17&nazev=Adriatica&rok=1970
"Papířáky" v pozdějších variantách před zrušením, ale i prkeňáky převedené do 2. vozové třády, atd, atd...
Je toho strašně moc... Já osobně jsem rád, že alespoň těch pár lidí tvoří i něco jiného, než jen ty "krabičky" X6X. :-)
Dan

Ano, Dane, je toho veľa čo potrebujeme. Napríklad papieraky by chcelo urobiť v novej verzii s Hi Res textúrou. Kedysi čosi urobil Ronoath, ale z dôvodov uvedených tu som na to moc nepozeral a viac - menej to išlo do šuflíka. Možno sa nájde dobrá a šikovná duša čo pripraví textúry v Hi Res. Čo sa týka modrých vagónov WR a WLAB z NDR tak som na ne kukal, materiál mám rozhádzaný na viacerých PC a diskoch zo starších PC, tak nejako to dám dokopy. Samozrejme už by to malo byť v Hi Res, ale chýbajú mi kvalitné fotky modrých vagónov v parížskej modrej. Niečo som nafotil v Košiciach z maďarského historického vlaku, ale to bolo na foťáku s menším rozlíšením a najmä prekážalo slnko a motajúci sa ľudia. Zelenú si viem nafotiť na Rendezi, je tam pekne zrenovovaný poštový vagón. Červenej mám dosť z M262.004 a 007, krémovej tiež. Len tá správna modrá mi chýba. No, niečo bude, ale chce to čas. My s Pikkom sami dvaja naozaj nemôžeme urobiť všetko. Pritom foťák má hocikto, mohol by nafotiť. Ale smutné je že keď ti niekto pošle fotky, tak povúčšine sú nepoužiteľné, zamiera sa na veci ktoré fotiť netreba. Samozrejme sú ľudia od ktorých mám bohaté zásoby fotiek, ale tie nie vždy môžem použiť. Menovite Kank, David Hájek, Stefia od trainzákov, Mates, dem ... a niektorí ďalší, neviem si v rýchlosti spomenúť. Ale toto sú ľudia aktívni, niektorí sú modelárii a tam je vidieť že vedia čo a ako treba fotiť.

Napríklad papieraky by chcelo urobiť v novej verzii s Hi Res textúrou. Kedysi čosi urobil Ronoath, ale z dôvodov uvedených tu som na to moc nepozeral
Ahoj, ty mám v trainsetu a když koukneš na obrázek výš do Nymburku, Hanušovic... :-) Pokud by Ronoath svolil, pošlu ti je klidně na mejla, mně se ty vozy líbí, malinko haprují nadpisy na vagónech, ale to je fakt detajl, jinak jsou velice pěkné.

No ja to mám asi v rozpracovanej podobe, ale pošli mi to, kuknem a dám k downloadu. No šak som autor modelu, či ni? Ronoath s tým problém mať nebude - teda dúfam.

Ahoj, dobrá pošlu, jen to musím "vykuchat" ze složky "Papířáků". Jinak jedno video, hned z počátku aktivity rekreačního vlaku, posun v Praze na hlavním:

Back
Nahoře