Open Rails - galerie obrázků a videí

To je výhoda psaných hlášek. Nyní sice už umíte v CZtku dělat mluvené hlášky, ale tohle by musel namluvit nějaký herec, jinak by to nebylo ono. :)
Ale mám radost, že si aktivity někdo zajede i opakovaně. Však já každou musel jet minimálně 10x, než se vše doladilo.

Věř, že kdyby jsi měl dabovat Topírnu, tak ta aktivita datově naboptná takovým způsobem, že by i celá aktivita byla DVD a oproti ní trať velikostí stará disketa. :-) Pánové a dámy mi dabovali RegioJet Praha - Košice a je to opravdu, jak film.Sám jsem seděl týden ve studiu za mixem a stříhal, upravoval, dělal efekty, jako bych tvořil dabing. A opravdu to obnášelo veljý tým lidí okolo, který vše namlouval. Kdyby mi tehdy nepomohl Howky, s ovsazením, nikdy by tohle nevzniklo. Navíc aktivita je datově velká jako menší trať. Do tohodle asi už nikdy nepůjdu. Bylo s tím práce pomalu, jak s celou aktivitou. :-)

Jen jenomještě doplním pro zajímavost. Zvuk zbrojení v aktivitě Labský Soptík, kde jeřáb dozbrojuje "Ušaté" uhlím a vodou, byla práce na 4 hodiny a o hledání vhodného ruchu, se ani bavit nebudu. Tím chci jen lajkům naznačit, co by obnášelo nadabovat tak rozsáhlou aktivitu, jakou je Topírna, nebo Den blbec.

V ZDSimulatoru už kluci začali dělat dabing pomocí uměláku. Sice to není ono, ale jak sami říkají, je to +- dobré. :D Tam je nejhorší, že se stále jezdí ve dvojce i v reálu, takže je to pořád žovtyj, zelenyj, červonyj, synij perejizd, sorok, šisdesjat, visimdesjat a tak dal :D Vykolejí 100km dál loko a pizdjac na chuj :D :D

Já ty AI dabingy zatím nenávidím. Ale to souvisí se zvykařinou a muzikantskou deformací. I ten pisunovač a koloťuk, je díky klukům bomba a zpracován na jedničku. Tohld zatím AI nikdy neudělá.

Věř, že kdyby jsi měl dabovat Topírnu, tak ta aktivita datově naboptná takovým způsobem, že by i celá aktivita byla DVD
Tohle by vůbec nevadilo, s tím by se počítalo. Ale zaplatit si profesionální herce, na to nemáme. Proto zůstaneme u knihy a představivosti čtenáře. Ale třeba bychom ukecali Luďka Sobotu. To je bývalý výpravčí z Úval. :) :) :)

Tohle by vůbec nevadilo, s tím by se počítalo. Ale zaplatit si profesionální herce, na to nemáme. Proto zůstaneme u knihy a představivosti čtenáře. Ale třeba bychom ukecali Luďka Sobotu. To je bývalý výpravčí z Úval. :) :) :)
Zbyňku. Všichni zůčastnéní herci mi vše namuvili zdarma, za to fakt velký dík. Když si otevřeš moje vlákno aktivit, je tam i výpis obsazení.

Zbyňku. Všichni zůčastnéní herci mi vše namuvili zdarma, za to fakt velký dík. Když si otevřeš moje vlákno aktivit, je tam i výpis obsazení.
Myslím, že Zbyněk měl na mysli spíše profesionální herce než místní obsazení, které text odříká „z patra“. Podle mě chtěl říct, že profesionální herec se dokáže do role vžít a zachovat správné frázování, emoce i celkovou atmosféru. To je něco, co se člověk většinou učí na škole nebo získá až po letech praxe.

Pamatuji si, když jsem jel za rodiči do Ostravy. Řekli mi, že půjdeme do divadla na stejné představení, které jsem už dříve viděl v podání známých českých herců. Tentokrát ho ale hrál amatérský soubor. A ten rozdíl byl opravdu znát. V profesionálním podání jsem hltal každé slovo, zatímco při amatérském vystoupení jsem se vyloženě nudil.

Nechci se tím nijak dotknout lidí, kteří vytvářejí mluvené slovo pro Open Rails. Naopak si myslím, že je to velký přínos pro komunitu. Jen říkám, že profesionální dabér by tomu dodal úplně jiný rozměr.

Jenže to by bylo finančně úplně někde jinde. Díky rodinnému příteli, „strýčkovi“ Eduardu Klezlovi (porotci ze SuperStar), znám některé osobnosti z této branže. Když mi například vyprávěl hlas Alzáka, v jakých částkách se pohybují honoráře za profesionální dabing reklam (samozřejmě ne konkrétní částky, ale řádově desetitisíce korun za jednu zakázku), bylo mi jasné, že něco takového by si běžný komunitní projekt nemohl dovolit.

Pak by trať nestála 700 Kč, ale možná klidně 10 tisíc :-D

Back
Nahoře