Modely a modeláři... H0, TT, N

Odpustite laickú otázku: Tie zvuky digi modelov sú parádne, o tom niet pochybností. Ale odkiaľ idú? Nejaké repráky sú za koľajiskom?

Z reproduktoru přímo v modelu, viz třeba toto
http://www.jacek-modely.cz/ozvuceni-lokomotivy-taurus-tillig/

No fígl spočívá v tzv. ozvučnici. Reproduktor, o kterém píšu v tom článku se používá v mobilních telefonech. Sám o sobě je opravdu jen prdítkem. Ale pořádný zvuk tomu dává ta plastová kostička, to je ozvučnice. Zvuk se uvnitř odráží o její dno

Miky945 napsal:
Já jsem prostě tvor,který potřebuje pochopit princip. Hodně věcí mě je již jasné,ale přece jen mám v některých věcech jako např. v loko dekodérech zmatek.
...

Nazdar Miky,
zajeď si jako já v neděli k Jackovi. Po jeho školení jsem se včera premiérově pustil i do těch dekodérů. Pravda, měli jen dekodéry s paticí bez vodičů, ale zkusil jsem si pomoci ... ;)

6d6962f5a55763179881994fba600658.jpg 08773c3b48531418082f98b0b819ad0a.jpg

0fa3ee73f47d3f2c8ba7203020b9ab13.jpg

Rosnička T 334 již jezdí, takže dnes dokončím dva Sergeje. Jsem zvědav, jak to dopadne (motory těch patnáct let určitě mít budou :rolleyes: ).

No a bylo třeba také vyřešit jeden rodinně-organizační zádrhel. Dcérenka chtěla jezdit také, takže bylo třeba patřičně označit "lokomyši"

c670ee421614674c03d4eba45aeb2af0.jpg 2f299e9a3d501d62452e9b246822395e.jpg

Toho Davči si zatím nevšímat. Narodí se až v červenci. ;)

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
...

Toho Davči si zatím nevšímat. Narodí se až v červenci. ;)

David
Třeba jej vláčky zajímat vůbec nebudou, ale například bude hudebně nadaný a bude třeba chtít hrát na violoncello :)
Ale někdy to tak chodí, že když holky zajímají klučičí věci, pak se může stát, že kluky zase holčičí. Ale pokud by to byla hudba, tak to je universální :)
Ale hlavní je, ať jsou děti zdravé a mají svůj vlastní názor, čím chtějí být. Pamatuji si ze školy, kdy já chtěl být strojvedoucí, tak velké procento spolužáků vůbec nevědělo, co by vůbec chtěli v životě dělat.
Můj bratr byl v dětství fanda do letadel, ale jak jsem já sbíral vláčky, zblbnul jsem jej a když jsem já měl HO, on si pořídil TT. A pak se mi smál, jak jemu to jezdí bez problému a mě to stále vykolejuje a sunutí u mých vláčků bez vykolejení nemožné. Uplynul nějaký rok a vláčky prodal a už se mu po nich ani nezasteskne. Zkrátka každý máme nějaký sen a své koníčky a to se nedá druhou osobou změnit.

David Hájek napsal:
...
No a bylo třeba také vyřešit jeden rodinně-organizační zádrhel. Dcérenka chtěla jezdit také, takže bylo třeba patřičně označit "lokomyši"
...
David

Stejně ti díky té druhé myši může sebrat tvůj vlak :D
V jednom klubu jsem viděl, že mají klíč (v podobě USB flashky) a tou lze ovládat jedinou mašinu, tak nemůže dotyčný sebrat vlak kolegovi z druhé strany kolejiště. Celkem zajímavé zapojení a řešení.

Nezapoměň, že u digitálu už není nouze o nehodové události, jako najetí na sebe, čelní střety, jízda na obsazenou kolej atd.

Hodně kilometrů bez nehod.

Vrbam napsal:
...
Nezapoměň, že u digitálu už není nouze o nehodové události, jako najetí na sebe, čelní střety, jízda na obsazenou kolej atd.
...

Pravda. A proto máme doma postihy za nehodové události jasně dány. Například po koupání žádné ježdění s Kocourem a hned spát. ;)

David

David Hájek napsal:
Vrbam napsal:
...
...

Pravda. A proto máme doma postihy za nehodové události jasně dány. Například po koupání žádné ježdění s Kocourem a hned spát. ;)

David

Nebo zvolit lepší zabezpečení než jen oko a ucho. :D

Už při nedávné návštěvě českotěšínské výstavy modulového kolejiště KŽM Praha jsem měl takové divné tušení, že se to nemůže obejít bez následků ... :rolleyes:

4b265a2e33bcc3d272715828bfc27575.jpg 868924af4cfaea95be66592a41289502.jpg

ff7052c1ec6373b55eacdea7cbd9720a.jpg

David

Naposled editoval moderátor:
Jó hochu,
stačí nekouřit, nepít (tím i nechodit s kumpány do knajpy na Bahnhofu), o víkendech navařit oběd, postarat se o ratolest a mamce splnit vše, co jí je vidět na očích. Pak už není strach občas se optat, zda bych si mohl udělat radost i já. :oops:
Jak je vidět, nepůjde o žádné reálu se držící veledílo. Holt, panelákový byt nenabízí to, co kdysi rodinný dům (kolejiště do "L" o rozměrech cca. 3,5 x 2,1 m s dvěma dvojkolejnými smyčkami). Jde mi spíše o to, aby ratolesti názorně viděly, jak se řídí provoz ve stanici. Teď už jen našporovat na další "drobnosti" ... ;)

http://www.mtbbus.cz/scom/s-com-zhl2.htm

David

David Hájek napsal:
[... Pak už není strach občas se optat, zda bych si mohl udělat radost i já ...

Hehe, tak to ja tú moju asi patrične naseriem, keď sa dozvie akú radosť som si urobil. Zaplatil som si letenku k moru - samozrejme že bez nej :D Čo by tam aj robila, treba sa doma postarať o zvieratá a záhradu. Ona bola s deckami v Afrike, kým ja som bol doma so psom. Teraz si to vymeníme s tým rozdielom, že ja idem k moru bez detí :cool:
Chcel som vziať so sebou mladšiu dcéru ( 20+ ), ale dohodli sme sa, že ostane doma a dá na svoju matku pozor. Syn bude vtedy robiť štátnice. Ja sa vrátim pár dní pred promóciami :D

To je skoro jak v tom filmu Já to teda beru, šéfe, kde Nyklíček chodil na noční a Nyklíčková na denní směny... :D

Tak je to správné, tak to má být. :D Aspoň sa nemali kedy hádať.
U nás je to tak, že ona je v o svojom kancli, ja vo svojej dielni a vidíme sa len vtedy, kedy je to nevyhnutné. Kto by sa ešte po 25 rokoch bavil? Decká sú permanentne preč, my sme ešte pomerne mladí, tak načo si kaziť život?

Dnes som snoril po weboch výrobcov modelovej železnice a neveril som vlastným očiam. Na stránke Trix som uvidel toto:
750_183_6.jpg
Hoci nie som priaznivcom modelovej veľkosti N, je to zaujímavé tým, že kedysi dávno som práve tento kus skinoval na model Ondru Janiša ;)

Tak dlouho jsem chodil na japonské stránky s modely, až jsem neodolal a...
01.jpg
02.jpg
03.jpg
Jedná se o malosériový model výsypného vozu na přepravu uhlí společnosti Taiheio cement ltd. ve velikosti N, který se používá na přepravu černého uhlí z přístavu Kawasaki do cementárny v Mijadžiri (asi 60 km na SZ od Tokia). Obvykle jezdí ve 20ti vozových soupravách tažených elektrickou lokomotivou.
Mám vůz 10009 jako verse vozu bez ruční brzdy a vůz 10235 s ruční brzdou.
Zde ještě dávám skutečnou podobu vozu 10009:
04.jpg

Back
Nahoře