Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

Zbyněk Šemora napsal:... Za nás byla sada barev Unicol nebo dražší Humbrol, štěteček a pevná ruka. Nebo autospreje, které jsem moc nepoužíval, nevím, já měl raději štěteček. ...
Když jsem chodil do 5. třídy ZDŠ, tak jsem si tento model velmi přál. Přihlásil jsem se kvůli tomu do modelářského kroužku. Dokonce i ze Škodovky (Závody V I Lenina) nám poslali výkresy. Pak byly prázdniny a na jejich konci nás přepadla přátelská vojska Varšavské smlouvy v čele se SSSR a bylo po kroužku. Ale stejně nevím, jestli bych to tenkrát dal dohromady. Vedoucí se zabývali jen letadly , loděmi a autíčky do autodráhy. Mašinky nikoho nezajímaly. Po dvou letech se kroužky obnovily, ale opět jsem dal dohromady max nějakou lodičku nebo letadélko. Ono je to stejně jedno, základy pečlivé a přesné práce se dají naučit na čemkoli. Tenkrát se vyráběla autíčka na autodráhu tak, že se udělal model do polystyrénu, obalilo se to obvazem a dalo se na to několik vrsteb epoxydové pryskyřice. Po vytvrdnutí se na polystyrén nalil aceton, který vnitřek vyleptal a byla karoserie jak víno. Pak se vše zabrousilo a nátěr pomocí stříkací pistole napojené na starý vysavač dodal modelu profesionální vzhled. Ale já až po letech, kdy jsem začal stavět modely nakonec volil ke stavbě lokomotiv mosazný plech. (velký výběr byl v prodejně pod hlavním nádražím v Praze, tam si člověl mohl pilkou uříznout co potřeboval) Jeho výhoda byla dobrá adhezní váha i bez přídavného závaží.....Tak jsem si opět zavzpomínal....pegas napsal:Do môjho depa pribudla táto bratislavská slečna...
Nádhera, teď ještě vezmi plechovku s modrou barvou, celý ten model nastříkej, vyměň řadovou tabulku a dostaneš ČD Cargo.... :bms:pegas napsal:Do môjho depa pribudla táto bratislavská slečna...
Maso uzeniny? Jak se jim říkalo? Po celých červených škaredých to bylo takové osvěžení, nevypadaly špatně, ale původní nátěr byl původní nátěr, jak píše Miran, barva navazovala na tvary.duuso napsal:Presne ako vravíš Mirane, ale ako skôr narodený musíš uznať že aj polomáčané verzie s 30 cm pruhmi boli veľmi zdarilým farebným riešením, mne osobne veľmi imponovali.