Train Simulator - obrázky + videa

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna M@ster
  • Datum začátku Datum začátku
oblačnosti Cirrocumulus
Čumím na oblohu 35 let, ale toto bych určil jako podivný Altocumulus neurčitého vzhledu. ;) Občas se vyskytuje, ale ne na celé obloze.
Cirocumulus je nádherný mrak, není ale až tak běžný a nebývá tak "roztrhaný". Jednotliví jaho "beránci" bývají blízko sebe.
Ale ty kumule (Cumulus mediocris) na screenech jsou velmi povedené. Všechna čest!! :D

Jejda, to se vytváří simulátor počasí? :p
Ne, to jen je v TS201x počasí možné simulovat i tak, že jsou skutečně 3D mraky. Takže to není takové to kreslené planetárium s namalovanou oblohou, ale mezi zdrojem světla (fiktivním sluncem) a pozorovaným objektem (lokomotivou) proplouvají mraky. Je to velice povedené například na Semmeringu nebo v podobně vysoko umístěných tratích. Navíc se mraky pohybují, takže se nasvícení scény skutečně mění během hraní. Stejně tak při průjezdu deštěm dešťové kapky prolétají kolem, jakoby v prostoru. (Zřejmě to někde vzali z leteckého simu.) Taková blbina, no.

Cirocumulus je nádherný mrak
To asi jsem to měl napsat tak, jak jsem to původně zamýšlel ( "takové ty malé roztahané mráčky) a ne hledat pomocí google odborný název :). Nejsem meteorolog ;). Až sem vlítne jeden uživatel, tak si za ty oblaka na mě hned zchladí žáhu :D.
Jinak veškeré použité textury jsou normální default od DTG. Já je jen poskládal na oblohu. Jak píše správně Honza, je to planetárium, které se musí dokonce i vymodelovat ).
To 3D počasí tento sim opravdu umí, ale mě osobně to moc nesedí. Je to pěkné, ale hodně nedotažené. A právě tady se v editoru definuje počasí právě tak, že se zadává název mraků a jejich hustota na obloze. Vše toto se pak pohybuje v závislosti na tom, jak je definován ten "3D" vítr :D. Asi nejhezčí na tom je ten pohyb stínů oblačnosti na zemi a jejich projíždění vlakem. A to že prší opravdu jen pod těmi oblaky. Bohužel nelze vůbec editovat barvu násvitu země a oblohy.
No a právě u toho "2D planetária" se s tím dá krásně vyhrát (barva oblohy nad obzorem, okolo slunce, násvit země, barva stínů a to vše v závislosti na čase a ročním období).

No tak nejakých 17- rokov do zadu toho tie programy zase nič moc nevedeli.....Virtuálna realita bola tiež v plienkach....Teda aspoň civilne. Armáda je zase iné kafe.....

A co že je to vlastně za trať, prosím? :)
Je to trať 020, na screenech konkrétně dokončená krajina v asi nejkrásnějším úseku okolo Žehuňského rybníka.
Kolejově jinak postaveno Poděbrady (včetně) Hradec Králové (včetně). Konkrétní úsek je celý databázové kompletní a sjízdný. Trolej je natažena v celém úseku vyjma stanice Hradec Králové. Na ten jsem ještě nenašel odvahu a jsou tam ve větší míře vyskytují lanové brány a ty nemám zatím vymodelované. V Chlumci sice jsou také dvě, ale ty jsem ignoroval :D. Někdy to drátování bylo peklo. Na nových tratích (myšleno "Koridor") to alespoň má nějaký řád a smysl, ale ty tratě z poloviny minulého století....
Staniční budovy jsou modely od Honzy Švece konvertovány s jeho souhlasem. I když třeba perony v Hradci jsou z 50% přemodelovány aby to sedělo a u všech je dodělána noční verze.
Krajina je hotova v úseku Velký Osek (mimo) - Chlumec (mimo) cca z 90 % a mezi Hradcem a Chlumcem asi z 50%. Respektive, vegetace, silnice a další 100% a budovy asi 5%. Ty domečky nebaví umísťovat snad žádného stavitele co znám :).
Krajinu v úseku Chumec - Hradec mi dělal KaMat. Je to takový výměnný obchod :). Já mu poskytnu svoje nové neveřejné objekty a on mi za to vysadí sem tam nějaký stromek a hlavně, na což je tak trochu ulítlej, natahá stožáry VN a NN :).
Jinak je situované někdy okolo roku 2010, ještě před obnovou. Ten koridorový svršek a enkové rychlostníky tam nechci :). Takhle se tam bez problémů dá jezdit i s vozidly ČSD, protože do nedávna se na této trati zastavil čas. Teprve když se tam u Převýšova vysypal náklad, začalo to SŽDC řešit :). Ještě aby Pikku zrenovoval ty jeho hrbatý 130 :). Pak ji překlopím do RW. Desítky let to tam byla nosná řada a v osmdesátých letech tam tahala i rychlíky.

Díky, myslel jsem si to. Pokud natáhnete trať až do Chocně, tak už skutečně budu mít důvod ke koupi RW, protože tam leží i Čermná nad Orlicí, což je nejen díky mechanikám, ale i díky okolnímu prostředí jedno z nejkrásnějších nádraží v ČR. :)

Takže všetko to čo doteraz Roman postavil je nič a neoplatí sa RW kúpiť.....Až bude Choceň tak až potom to je niečo ? Roman ja by som tú Choceň za takýchto vyjadrení a okolností potom ani nestaval :)

Takže všetko to čo doteraz Roman postavil je nič a neoplatí sa RW kúpiť.....Až bude Choceň tak až potom to je niečo ? Roman ja by som tú Choceň za takýchto vyjadrení a okolností potom ani nestaval :)
Já ji také stavět ani nehodlám :). K tomu úseku nemám žádný vztah a ničím mě neoslovuje :). Na moje (ne) schopnosti je cca těch 50 km až až... Když si k tomu ještě člověk drtivou většinu objektů tvoří sám...
Milane, já když začnu stavět v editoru, tak do deseti minut narazím na objekt, který nemám a je třeba ho vytvořit. A to už nějaký čas zabere :) . Zlatá Testovací trať. Tam jsem to nasekal jak se mi to líbilo a hurá jezdit :)
A celkem takový komentáře mě nechávají chladným. To větší fičak bude pokud to zveřejním . Znalci všeho to zajisté rozcupujou na kousky :) . Ale s tím se počítá :)

Back
Nahoře