Train Simulator - obrázky + videa

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna M@ster
  • Datum začátku Datum začátku
Roman napsal:
kulica napsal:
Roman napsal:
.....perfektní model Michala Hekla.

Hekl není Michal.

P.S.: Ono těch autorů modelu je víc, např. Pawlik a nebo já.
To se omlouvám....

V pohodě;)
Musím uznat, že jsi mě přesvědčil, že to dokážete dotáhnout do konce. Ze začátku jsem si nebyl jistý (špatné zkušenosti s RW z dřívějška), ale teď budu doufat, že se spoelčně nějaký diesl se podaří.

Připojuji se k Romanovi a děkuji za slova uznání. Teď víte, proč mě MSTS už moc netáhne. ;)

Chlapy veľká chváľa Vám na hlavu za chovanie 150/350. Je to skutočne reál...... Len dúfam, že na suchu nebude sklzovať pri 900A pretože reálne takto jazdím :)

To je 151 . Až bude třistapadesátka tak bude těžší a trochu ji "zdrsním" kola :D . A u 150.2 to samé.....

Je to fajnový, o tom není pochyb, zatím jen chybí stavitelé tratí.
Kdyby někdo dokázal převést tratě MSTS do RS alespoň v nějaké rozumné podobě, tak by to byl starašny boom.

Zdravím,
je mi jasné,že se vše teprve tvoří a dolaďuje,ale jakpak to máte se zvuky ? Ten odfuk vzduchu u BP mi příjde trošku "mimo",tak abych jen neremcal,pokusil bych se něco nahrát. Možnosti jsou na strojích řad 111,163 či 363..:rolleyes: Možná bych prubnul zvěčnit i zvuky všemožných přepínačů,OBE-1 či voliče směru. Kdyžtak dejte vědět kdo "CZ-SK" zvuky pro RW tvoří a já se mu ozvu.

Děkuji.

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
je mi jasné,že se vše teprve tvoří a dolaďuje,ale jakpak to máte se zvuky ? Ten odfuk vzduchu u BP mi příjde trošku "mimo",tak abych jen neremcal,pokusil bych se něco nahrát. Možnosti jsou na strojích řad 111,163 či 363..:rolleyes: Možná bych prubnul zvěčnit i zvuky všemožných přepínačů,OBE-1 či voliče směru. Kdyžtak dejte vědět kdo "CZ-SK" zvuky pro RW tvoří a já se mu ozvu.

Děkuji.

David
Pokud by Jsi pomohl, bylo by to super. To co tam je použito je taková z nouze ctnost a ani by ten model s nimi nemohl být vydaný, protože nikdo z nás nejsme autory nahrávek a souhlas také nemáme. Nějakou dobu jsem komunikoval s Jackem, dokonce byl i součástí testovací skupiny , ale pak se odmlčel.... Vlastně dodal jen houkačky. Více eventuelně přes SZ nebo pak po e-mailu.

David Hájek napsal:
Kdyžtak dejte vědět kdo "CZ-SK" zvuky pro RW tvoří a já se mu ozvu.

Obávám se, že nikdo. Takhle si pohrál Roman, aby mašina nebyla úplně potichu...

Roman byl rychlejší.;)

Roman napsal:
Pokud by Jsi pomohl, bylo by to super. To co tam je použito je taková z nouze ctnost a ani by ten model s nimi nemohl být vydaný, protože nikdo z nás nejsme autory nahrávek a souhlas také nemáme. Nějakou dobu jsem komunikoval s Jackem, dokonce byl i součástí testovací skupiny , ale pak se odmlčel.... Vlastně dodal jen houkačky. Více eventuelně přes SZ nebo pak po e-mailu.
Já jsem se neodmlčel, vývoj pořád sleduji, ale tak nějak nejsem schopný poskytnout kvalitní zvuky, nemám nahrávky, kvůli čemuž nechci ani vydávat balík zvuků pro elektriky do MSTS. Railworks umožňuje použít *.wav soubory v plné kvalitě 44100Hz, což "zvukařův sen", ale prastaré Dejvovy zvuky pro elektriky jsou jen v 11025 Hz. Ty houkačky jsou z berty 751.041, kterou David nahrával, je na tom poznat rozdíl v kvalitě.
Také je třeba natočit mnohem více zvuků než do MSTS, např. otevření/zavření oken a dveří, nahození jističů, všemožné prvky, které jdou v RW oživit, bzučák prokluzu a co já vím co ještě.
Jenže kde ty nahrávky vzít, já se k elektrikám nemám možnost dostat.

U dieslů to bude jednodušší, mým "dvorním nahrávačům" jsem kladl na srdce, aby natočili i start a stop motoru, zvuky jsem pak stříhal dvojmo, takže je možno počítat s řadami 714, 749, 750 - 754, 810, 843, 850

ještě dodatek:
druhá věc pak je správné nastavení zvuků podle reálu, to nemám podle čeho udělat, pokud nemám po ruce člověka, který na tom jezdí. V MSTS je u některých elektrik nastavení, které neodpovídá reálu, protože prostě neexistuje vhodný spínač. V RW ale je, takže je třeba zvuky vytvořit znovu, nekopírovat nastavení z MSTS.
U té 151 půjde o nastavení chladiče a ventilátoru. Spouští a vypíná se kdy a jak? Otáčky jsou pořád stejné nebo se zvyšují s výkonem? Atd...

To je dobře, že to sleduješ.
Jen doufám, že Jsi to nějak špatně nepochopil. Opravdu se nejedná o nějakou ironickou poznámku.

Kabina je opravdu pěkná. Nedávno mi Michal předváděl ještě podrobnější ovládání 111, zatím jen v hranaté krabici a je chválihodné, že máte další výsledky, které už jsou víc finální.
Jen by mě zajímalo, jestli už RW vydalo nějakou opravu na zásadní chybu v dynamice, kdy do sklonu 5 promile se musí jet na výkon, jinak vlak zastaví. Údajně to dřív nedělalo.
To by vadilo i Demovi, kdyby ve stanici v mírném sklonu vlak odbrzdil a ten se ani nepohnul. Tohle je základní instinkt každého strojvedoucího, že cítí, jak vlak povolí. Díky této "maličkosti" tento simulátor mne přestal táhnout. Jenomže laikovi, který na mašině neseděl je to jedno a nadchne jej pohupování vlaku či stěrače stírající kapky deště. Což samozřejmě dělá prostředí hodně autentické.
Jenomže si myslím, oč je složitější vymakat mašinku, díky novým možnostem, o to je složitější stavět tratě, aby byly na odpovídající kvalitativní úrovni.
Postavit trať na úrovni je pro kolektiv více lidí. Čím víc možností podrobnější zástavby, tím náročnější na čas a trpělivost. Například jen uzel Praha by byl pro jednoho člověka plus modeláře na několik let.
Držím Vám palce.

Roman napsal:
To je dobře, že to sleduješ.
Jen doufám, že Jsi to nějak špatně nepochopil. Opravdu se nejedná o nějakou ironickou poznámku.
V pohodě, když se mi podaří sehnat materiál, nějaké zvuky pošlu.

Zbyněk Šemora napsal:
Jenomže si myslím, oč je složitější vymakat mašinku, díky novým možnostem, o to je složitější stavět tratě, aby byly na odpovídající kvalitativní úrovni.
Postavit trať na úrovni je pro kolektiv více lidí. Čím víc možností podrobnější zástavby, tím náročnější na čas a trpělivost. Například jen uzel Praha by byl pro jednoho člověka plus modeláře na několik let.

Nebo na pár dní.....

Zbyňek ty robíš jednu zásadnú chybu....Vychádzaš s toho čo poznáš. A teda s editoru MSTS. Tam je to naozaj piplačka, ale RW má úplne iný editor a úplne inak sa v ňom aj stavia......

Back
Nahoře