Trať ČD 240 Jihlava - Brno

drew napsal:
Ahoj, rád čtu aktuální informace o této krásné trati :-)
.............
Prosím o stručný návod.
Zbytečná žádost. Stačí si přečíst toto vlákno od začátku, zapojit do práce šedou kůru mozkovou a úspěch tě zaručeně nemine.

To drew:
- přejmenovat/odložit Global BP -> správně;
- přejmenovat/odložit složku Routes BP -> správně;
- odložit složky Gui, Sound, Trains -> proč? chceš mít extra vozidla pro trať 240? určitě ne ... stejně tak zvuky ... takže na tyto adresáře sahat nemusíš.
Po přejmenování nebo jiném "odložení" složek Global a Routes pro trať BP vytvořit nové složky Routes a Global, do kterých nainstaluješ trať, aktualizaci a global, který je mimo jiné na stránkách trati.

Děkuji všem za rady, možná byl problém v tom, že jsem soubory v GLOBAL přepisoval, místo vytvoření nové prázdné složky... uvidíme, jdu to vyzkoušet. A Miranovi se hluboce omlouvám za malou výkonnost mé šedé kůry. Je pravda, že těch 22 stran má člověk přelousknutých za pár (desítek) minut :roll:

Honza: samozřejmě nechci, primárně chci používat TBP (o jiném jednotném a snadno dostupném jsem neslyšel). Ale právě tento postup jsem četl někde na tomto foru v návodech (viď Mirane;):D )

Ještě jednou díky trpělivým. A jdu na to

Tak to funguje, problém tedy byl v přepisování složek místo vytvoření prázdných. Ještě jednou děkuji, a jdu něco tvořit ;-)

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
chtěl bych poprosit jako naprostý začátečník o radu.
Vždy když jedu z Jihlavy do Brna, tak mě simulátor hned v obvodu vyhybek Jihlavy vyhodí, to samé při jízdě Zastávka u Brna - Jihlava za Třebíčem a v úseku Brno - Jihlava za Střelicemi. Neví někdo, co udělat pro to, aby se to nestávalo?
Děkuji.

Fauny napsal:
Zdravím,
chtěl bych poprosit jako naprostý začátečník o radu.
Vždy když jedu z Jihlavy do Brna, tak mě simulátor hned v obvodu vyhybek Jihlavy vyhodí, to samé při jízdě Zastávka u Brna - Jihlava za Třebíčem a v úseku Brno - Jihlava za Střelicemi. Neví někdo, co udělat pro to, aby se to nestávalo?
Děkuji.

Myslíš ve volné jízdě?

[/quote]

Myslíš ve volné jízdě?
[/quote]

Ano, ve volné jízdě. Problém okolo Brna jsem vyřešil novou instalací tratě, ale Jihlava a okolí mi stále padá.

Myslíš ve volné jízdě?
[/quote]

Ano, ve volné jízdě. Problém okolo Brna jsem vyřešil novou instalací tratě, ale Jihlava a okolí mi stále padá.
[/quote]
To je problém Globalu,to jsme spolu s Tygym řešili.Pracujeme na další verzi Globalu,pod kterou už 240 jede bez problémů,ale musí se použít oprava,která by měla být podle autorů trati na jejich stránkách.Samotná nová verze Globalu dosud není úplně hotová,objevily se nečekané problémy v jiných tratích.

Stáhl jsem si global, který měl být přímo určený k trati 240, ale problémy neodezněly.

Fauny napsal:
Stáhl jsem si global, který měl být přímo určený k trati 240, ale problémy neodezněly.
Tak si počkej na novou verzi Uniglobalu,pod ním to už nepadá,ale musíš mít staženou opravu trati.

Důležitá zpráva pro uživatele a příznivce této hezké trati: zde ( http://jirik-tk.sweb.cz/dwnl_%20index.htm ) je k dispozici download další verze UniGlobalu, s nímž dvěstěčtyřicítka má bezproblémově spolupracovat.
Více na webových stránkách JiříkaTK nebo na http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2283&pid=99874#pid99874 ...

Naposled editoval moderátor:
Zdar chlapi, môže mi niekto poradiť kde by som prišiel k aktuálnemu ZCP a GVD k tejto štreke ? Díky moc.

Nejme schopni zjistit, co potřebuješ. Napiš latinkou na ruskom jazyke. Poznáme, co potřebuješ a odpovíme.

Dobrý den,
stáhl jsem si trať 240, nainstaloval aktualizaci 1 a 1.1, stáhl Global pro trať 240, ale v několika úsecích mi trať spadne bez jakékoliv chyby. Zkusil jsem to jet i pod uniglobalem, ale také bez úspěšně. Poradil byste mi prosím někdo co s tím???

Zkusíme obligátní dvojici rad :)

Pokud spadne bez jakékoliv chyby (prostě se vypne), tak může být chyba v nedostatku paměti pro MSTS. Doporučuji:

1) Zkontrolovat správné zapsání parametru mem:512 [viz trať BP], a to jak v zástupci na spouštění, tak případně v TrainStore
2) Použít upravený "soundcfg", buď od Jacka (http://msts.jacek-modely.cz/ , sekce Časté dotazy, Vypadávající zvuky v aktivitách), nebo [jestliže máte trať BP] spustit soubor "Global.exe", umístěný v kořenové složce Train simulatoru.

Ona Jihlavka je poměrně dost zastavěná, takže MSTS při nesprávném nastavení tuplem nestíhá. Ale je to krásná trať, jak v reálu, tak zde v MSTS.

Back
Nahoře