Trať ČD 240 Jihlava - Brno

Jiříku, v tomto s Tebou naprosto souhlasím. A je pravdou, že autoři tratí , kteří zvládnou dávat maximum věcí do složky své tratě, pak mají s distribucí, aktualizacemi atd. daleko méně problémů. Problematickou trať (s hlediska zprovozňování) pouští každý k ledu nebo je na pokraji zájmu.
A dík za informaci o práci MSTS se zvuky... Tak nějak jsem to tušil.;):)

Tak tuhle trat se mi vubec nepodarilo rozjet :-(.

Stahl, rozbalil, presunul GLOBAL k trati, zvuky dodal a hra mi padne po stisku "Drive Train" v hlavnim menu
zkoušel sem s aktualizaci nebo bez pořád stejný problém

mrkvak napsal:
Tak tuhle trat se mi vubec nepodarilo rozjet :-(.

Stahl, rozbalil, presunul GLOBAL k trati, zvuky dodal a hra mi padne po stisku "Drive Train" v hlavnim menu
zkoušel sem s aktualizaci nebo bez pořád stejný problém

Stačí rozbalit do trati aktivitu.

Těpic !

Jsem nováček v MSTS, dnes jsem nainstaloval a chtěl bych si do něj vložit tuto trať ale vůbec netuším od kud stáhnout a jak to do toho nacpat.
Může mi nikdo poradit zjednodušeně jak na to ?

Vláčkům zdar !

poduch napsal:
Těpic !

Jsem nováček v MSTS, dnes jsem nainstaloval a chtěl bych si do něj vložit tuto trať ale vůbec netuším od kud stáhnout a jak to do toho nacpat.
Může mi nikdo poradit zjednodušeně jak na to ?

Vláčkům zdar !

Ahoj. Nenapadlo tě třeba použít Google:roll:?
http://www.google.cz/search?hl=cs&source=hp&q=Tra%C5%A5+240&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=&aq=f&oq=
Je to hned ten první odkaz. Návod na instalaci je přiložen v archivu tratě.

Ahoj, trať 240 už mám staženou, ale když to přesunu podle návodu tak to sice jde ale nemám tam mašinky ČD a tak.
Nevím jak to udělat, mám staženou i trať BP VERZE 81 TRAINSET 7
Nevím přesně jak to postupně dohrát aby tam vše šlo jak má.
Můžete mi pls poradit jak na to?
Díky moc za pomoc začátečníkovi s MSTS.

poduch napsal:
Ahoj, trať 240 už mám staženou, ale když to přesunu podle návodu tak to sice jde ale nemám tam mašinky ČD a tak.
Nevím jak to udělat, mám staženou i trať BP VERZE 81 TRAINSET 7
Nevím přesně jak to postupně dohrát aby tam vše šlo jak má.
Můžete mi pls poradit jak na to?
Díky moc za pomoc začátečníkovi s MSTS.
Pečlivě si přečti oddíl FAQ tohoto fóra. Všechny odpovědi tam zaručeně najdeš. A máš-li originál DVD trati BP tak tam je také popsáno vše co se instalace BP včetně trainsetu týká. Má-li ovšem nějakou polovičatou kopiii tak to si asi budeš muset pomoci sám.

Měl bych k autorům tratě jednu žádost:
relativně nedávno byl na stránkách tohoto fóra zveřejněn odkaz na jakýsi univerzální Global pro tratě konstruované na kolejivu X-track. To mě zaujalo a Global jsem si ihned stáhl. Spouta dalších fanoušků MSTS mi určitě potvrdí, že zrovna jako já musí používat Globaly (X-track) několika provedení, že některé trati jezdící pod jedním globalem a na jiných jsou "nepohyblivé". To zapříčiňuje spoustu přehmatů a nechtěných chyb zejména při aktualizacích - kterou trať aktualizuji a který global mám nastaven jako aktivní? A když se spletu, tak...
Univerzální Global jsem tedy testoval a byl jsem příjemně překvapen jeho opravdovou "univerzálností". Chodily mi na něm všechny používané tratě systému X-track s vyjímkou jediné - Jihlava - Brno. :cry: Na několika místech mi trať pravidelně padala.
Chtěl bych touto cestou požádat autory, zda jsou ochotni tento Global se svou tratí důkladně otestovat a problematická místa ošetřit - zřejmě jde o chyby v kolejivu, které nezvládne příslušný TECTION.DAT. Myslím si, že se nějací spolupracovníci najdou, pokud bude potřeba. Postoj autora Uni Globalu je rovněž vstřícný, pokud za něj mohu mluvit. ;-)
Jinak přeji dostatek času a elánu pro další aktualizace této hezké a pohodové trati.

Naposled editoval moderátor:
Venny napsal:
Měl bych k autorům tratě jednu žádost:
... Na několika místech mi trať pravidelně padala.
Chtěl bych touto cestou požádat autory, zda jsou ochotni tento Global se svou tratí důkladně otestovat a problematická místa ošetřit - zřejmě jde o chyby v kolejivu, které nezvládne příslušný TECTION.DAT...

Ahoj, můžeš ještě dopsat ty místa, kde ti hra pravidelně padala?

Pavlíku, zde jsou zhruba označena místa pádu:
1/ Jihlava - Brno. Pád MSTS cca 1-1,5 km před stanicí Třebíč. Simulace je zrovna v prostoru Boroviny.
2/ Brno - Jihlava. Zhroucení simulace cca 1-2 km za Kralicemi. Je tam vidět zbytek jakéhosi mostu.
3/ Náměšť - Jihlava. Podle očekávání to samé jako u 1/ - cca 1 km před Třebíčí z druhé strany. V Třebíči bude problém...
4/ Náměšť - Brno. Kdo by to řekl, zde simulace pokračovala plynule dál, jako by problém 2/ z této strany nebyl... :(
5/ Okříšky - M. Budějovice. Padlo to cca 1-1,5 km před stanicí Stařeč.
6/ Mor. Budějovice - Okříšky. Pád opět asi 1-1,5 km před stanicí Stařeč. Zde to vypadá na problém v této stanici...
------------
Úseky jsem projížděl několikrát různými vozidly. Pád je vždy na stejných místech.
Originální Global a Global od ŽSR 150 (Jene) jsou bezproblémové. Trať je funkční v plném rozsahu.
Doporučuji trať projet osobně - nevím, kde to padá jiným uživatelům MSTS.
Snad to pomůže. Autora Uni Globalu (Petra Nováka) jsem již informoval dříve.

Když už to tady Venny nakousl,tak do dopovím.S problémem pádů 240 pod uni Globalem se peru od samého vzniku tohoto Globalu.Mě to také padá v těch samých místech jak psal Venny a přes to vlak nejede.S Globalem dodávaným s tratí problémy nejsou.Zkoušel jsem různé postupy jak vyeliminovat tyto pády a jako příčina se nakonec ukázalo to,že problém je v Tsection.dat,který obsahuje nestandardní kolejivo,které Xtrack 3.20 nezná.Uni Global je právě založen na tomto kolejivu,aby jela Tygyho trať 090,což je moje srdeční záležitost.Mé pokusy doplnit chybějící kolejivo do Tsection.dat Uni Globalu se ukázaly jako neúspěšné.Spojil jsem se tedy s JiříkemTK jako s autorem dobrých tratí a snažili se najít nějaké řešení.Bohužel to řešení,které jsme vymysleli,nevedlo k úspěchu,pády 240 byly stejné jako před úpravou.Poté jsem se spojil s Tygym,který potvrdil to,co jsem již napsal - 240 používá nestandardní kolejivo.Byl jsem překvapen,když mi Tygy napsal,že se o řešení tohoto problému pokoušel již dříve,jenže z nedostatku času práce zastavil.Dohodli jsme se tedy na spolupráci,protože jak mi Tygy řekl,není možné jednoduše chybějící kolejivo do Tsection.dat dopsat,musí se vytvořit úplně nový.240 jede pod Xtrack maximálně do 3.18a a ve vyšších už padá.V zásadě jsou možné dvě cesty.První a méně pracná a úspěšná je vytvoření nového Tsection.dat.Jenže tohle je práce na dlouhou dobu a ještě delší testování bez záruky na 100% úspěšnost.Druhá a podle našeho společného názoru 100% funkční je oprava úseků,kde to padá.Tam by se muselo vyhodit nestandardní kolejivo a nahradit ho kolejivem Xtrack 3.20.To mohou udělat pouze autoři trati,my se necítíme oprávněni něco takového dělat.A navíc nevíme,zda-li bychom souhlas k opravě trati získali.Proto bychom se chtěli obrátit na autory trati,zda-li by nebyli ochotni problematická místa opravit.Pokud ano,měli bychom funkční Global pro všechny trati,které používají Xtrack.A co by asi uvítalo hodně uživatelů msts,byl by jediný pro všechny trati.Trati pod BP by nadále používaly svůj Global.Počet všech možných Globalů by se smrskl na pouhé dva.A ještě poznámka pro stavitele tratí - necpěte prosím Vás do Globalu to,co má být správně v trati,už teď je tam spousta zbytečných věcí.Děkuji za všechny uživatele msts.

Petr Novák napsal:
A ještě poznámka pro stavitele tratí - necpěte prosím Vás do Globalu to,co má být správně v trati,už teď je tam spousta zbytečných věcí.
Co se týče tratí, bylo by vhodnější udělat ještě jiný krok a to v rámci dalších aktualizací tratí doplnit do tratí to, co nyní čte trať z globalu. U takovýc věcí, jako jsou textury či modely návěstidel, je to poměrně jednoduché. A na zjištění, co v trati chybí, máme Michalův prográmek TrackReport.

Ad Petr Novák: A ještě poznámka pro stavitele tratí - necpěte prosím Vás do Globalu to, co má být správně v trati, už teď je tam spousta zbytečných věcí. Děkuji za všechny uživatele msts.
My všichni víme, jak jsi dobrý, ale Uni Global není jenom tvoje práce je to týmová práce nebo se pletu. A radit stavitelům tratí co mají a nemají, kam dávat no nevím. Pokud někdo postaví, nějakou trať bude to na místě radit stavitelům, ale nepostavit ani kilometr tratě tak nevím, zda je to místě.

Jardo, nic proti, ale v tomhle má Petr pravdu a přišli na to už dříve i jiní - a to nestaví tratě, nýbržto se vrtají a zkoumají chování simulátoru. Takže tohle není "buzerace" stavitelů, kde a co mají dávat - ale je to cesta na to, jak si zjednodušit global a případně i sound adresář a ne, že bude každá trať mít svůj vlastní global, který bude bude čím dál složitější.

O tom, kde a jak simulátor vyhledává soubory se tady psalo několikrát a už dávno - a jen ve zkratce - global je až to poslední místo, kam se simulátor dívá.

Mám pár nových informací o problému pádů 240 pod uni globalem.S Tygym jsme to dnes probrali a vyšly najevo zajímavé věci.Chyby v kolejivu se dají bez problémů odstranit a dá se projet bez pádů z Brna do Jihlavy.Ale v Jihlavě vždy následuje pád.Tygy již vyzkoušel vyházet veškeré kolejivo a návěstidla a přesto to pořád padá.Zbývající další možností jsou modely objektů nebo silnice.V silnicích jsme dnes nic nenašli,takže to bude asi dělat nějaký objekt v Jihlavě.JiříkTK dal pár námětů a svých zkušeností s uni globalem a také se kloní spíše k tomu,že tam bude nějaký špatný objekt.Suma sumárum je to asi tak,že kolejivo se dá opravit,doplnit Tsection.dat a pak zbývá jen najít ten objekt v Jihlavě,který je nejspíš příčinou pádů.Jenže nemáme žádné vodítko,bude se muset postupovat vylučovací metodou a to taky může trvat delší dobu,ledaže by autoři trati také přiložili ruku k dílu.Pokud bychom chtěli vydat nějakou formu opravy pro všechny uživatele trati,bez jejich souhlasu to nepůjde.

Toto je velice dobrá zpráva. Jen taková malá nápověda ohledně objektu, který v Jihlavě způsobuje pád ,zkus hledat v obvodu stanice stačí po obě zhlaví.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj všem, bohužel jsem zjistil, co jsem již věděl dlouho a to je, že se Dynamic Track (Dynamická kolej - též flexibilní) nemá ráda s XTracks kolejivem. Vím to již dávných začátků trati 090, kde jsem musel smazat asi 2x celou TDB databázi. Tím jsem sice mohl odmazat dynamickou kolej ,ale zároveň to přineslo i další oběti. Smazaly se všechny interaktivní věci jako přejezdy, označení nástupišť a nákl.kolejí, návěstidla, kilometrovníky, rychlostníky a jiné věci s tím související. Dodnes není v 090-ce jediná DK.
V případě trati 240 mám opravené koleje v celém úseku(změny byly jen nepatrné asi na 3 místech), jen Jihalva (možná tam bude zakletý Jihlavský ježek) zatím nejde rozlouskonout. Je zde také problém s DK, nejdou odmazat, byť jsem již odmazal jim příslušnou TDB, musím to udělat násilím, a to tak že je smáznu natvrdo ve World souborech. Pak zkusím nahrát UZK 3.20 a uvidíme, co se bude dít.
Vše je ale bohužel na úkor času ostatním věcem a díky mým dvěma malým capartům (zaplať pánbůh za ně) nelze vše skloubit, jak já bych chtěl. Trpí tím i moje miminko pro MSTS - trať 090.
Tak mějte strpení, snad se to podaří a bude se moci používat jeden Global až na jiné vyjímečné tratě pro všechny ostatní včetně základních.
Nabízel jsem tento způsob rozšíření kolejiva ještě neoznačených jako UZK již před několika lety jiným obřím stavitelům, ale nebyl zájem. Prý je to moc kolejiva a oni se v tom nevyznají. XTracks jiné možnosti smazání kolejiva v nabídce také neposkytuje a logické je, že kolejivo pro metro nebo pro úzkou či kombinované kolejivo a také silniční úseky se nehodí vždy a všem, tak se musí dělat s celým sortimentem. Katalogy od firem nabízející zboží a nářadí také uvádějí vše, co vyrábí nebo dodávají.
Hezký den přeje Tygy.

Back
Nahoře