Když už to tady Venny nakousl,tak do dopovím.S problémem pádů 240 pod uni Globalem se peru od samého vzniku tohoto Globalu.Mě to také padá v těch samých místech jak psal Venny a přes to vlak nejede.S Globalem dodávaným s tratí problémy nejsou.Zkoušel jsem různé postupy jak vyeliminovat tyto pády a jako příčina se nakonec ukázalo to,že problém je v Tsection.dat,který obsahuje nestandardní kolejivo,které Xtrack 3.20 nezná.Uni Global je právě založen na tomto kolejivu,aby jela Tygyho trať 090,což je moje srdeční záležitost.Mé pokusy doplnit chybějící kolejivo do Tsection.dat Uni Globalu se ukázaly jako neúspěšné.Spojil jsem se tedy s JiříkemTK jako s autorem dobrých tratí a snažili se najít nějaké řešení.Bohužel to řešení,které jsme vymysleli,nevedlo k úspěchu,pády 240 byly stejné jako před úpravou.Poté jsem se spojil s Tygym,který potvrdil to,co jsem již napsal - 240 používá nestandardní kolejivo.Byl jsem překvapen,když mi Tygy napsal,že se o řešení tohoto problému pokoušel již dříve,jenže z nedostatku času práce zastavil.Dohodli jsme se tedy na spolupráci,protože jak mi Tygy řekl,není možné jednoduše chybějící kolejivo do Tsection.dat dopsat,musí se vytvořit úplně nový.240 jede pod Xtrack maximálně do 3.18a a ve vyšších už padá.V zásadě jsou možné dvě cesty.První a méně pracná a úspěšná je vytvoření nového Tsection.dat.Jenže tohle je práce na dlouhou dobu a ještě delší testování bez záruky na 100% úspěšnost.Druhá a podle našeho společného názoru 100% funkční je oprava úseků,kde to padá.Tam by se muselo vyhodit nestandardní kolejivo a nahradit ho kolejivem Xtrack 3.20.To mohou udělat pouze autoři trati,my se necítíme oprávněni něco takového dělat.A navíc nevíme,zda-li bychom souhlas k opravě trati získali.Proto bychom se chtěli obrátit na autory trati,zda-li by nebyli ochotni problematická místa opravit.Pokud ano,měli bychom funkční Global pro všechny trati,které používají Xtrack.A co by asi uvítalo hodně uživatelů msts,byl by jediný pro všechny trati.Trati pod BP by nadále používaly svůj Global.Počet všech možných Globalů by se smrskl na pouhé dva.A ještě poznámka pro stavitele tratí - necpěte prosím Vás do Globalu to,co má být správně v trati,už teď je tam spousta zbytečných věcí.Děkuji za všechny uživatele msts.