Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Tak to opravdu nevím, o čem píšeš. Jako že ti chybí ranžírka s modrou? Ze 4. koleje je odjezdové návěstidlo umístěné vlevo. Máš poslat obrázek, protože ti absolutně nerozumím. V editoru jsou žluté a zelené čáry, ve hře je modrá akorát světlo na ranžírce a kosočtverec na zarážedlech A cedulka Mikulov na Moravě.
Ale byla tam chyba, že označení koleje končilo za návěstidlem a proto ten peron není pro aktivity vidět. Já už si nepamatuji, co bylo za problém na Masaryčce, jen posunutí označení koleje před návěstidlo vše vyřešilo.

Však jo, tam byla ta chyba. Označení až za návěstidlem. O tom už potřetí píšu jako odpověď na tvůj problém. :)
Jestli mi nevěříš, tak tady vidíš opravu:
chyba_Mikulov.JPG

Ahoj, ty dvě věci, co jsem psal, jsi stejně neudělal.... :)

V Brně skryté návěstidlo, směr Heršpice u perónu, není tam žádné:
BRNO.jpg

V Přerově v depu je návěstidlo u hrotu výhybky, což je v OR nepoužitelné:
prerov.jpg

směr Heršpice u perónu, není tam žádné:
Ano, tam žádné návěstidlo být nemá, ale chybělo odjezdové a to jsem doplnil. A o Přerově nic nevím. Asi jste chybu zazdili všeobecným pokecem, jak se často děje. Není v silách snad ani AI aby zmonitorovala všechna nádraží v BP jestli tam není něco pro potřeby OR špatně. Viz ty šturcy v Mikulově a minule na Masaryčce.

Po stažení aktualizace BP104 nelze spustit instalátor (potřebuji instalovat mimo složku tratě, samostatně). Stahováno přes Mozillu, Chrome, Operu.
Ukončení stahování ohlášeno jako úspěšné.

nelze spustit instalátor
Já jen úplně náhodou vím tolik, že instalační soubory verze Inno setup 6.41 nejdou spustit ve WinXP. Ale ve desítkách a samozřejmě v jedenáctkách problém není. Teď to zkouším a normálně funguje a mohu změnit i složku. Ale jen koukám, že mám prostředí v angličtině. Jelikož instalace komplet trati v češtině je, ..... už to vidím, zapomněl jsem do scriptů dopsat zápis
[Languages]
Name: "czech"; MessagesFile: "compiler:Languages\Czech.isl"
A proto jsem do info musel psát bez diakritiky. Nyní to už funguje. No jo, nemám v hlavě takový počítač, abych stíhal vše sledovat.

Ale to na funkčnosti nic nemění. Ostatně jiným aktualizace funguje a s instalací z flešek nehlášený žádný problém.

Neřeším dál. Stáhnuto, otevřeno poprvé v průzkumníkovi. Další spuštění instaláku (2. a další) už jde i v TC. Asi jinej oddíl... (a smajlíky taky nicht fungen).
Díky.

V Přerově v depu je návěstidlo u hrotu výhybky, což je v OR nepoužitelné
Díval jsem se na to, ale tam je to tak všude, protože se jedná o skupinové návěstidlo a dál to asi dát nešlo. A tak je to i v jiných stanicích.
Ale co to dělá za problém? Když pojedeš posunem o kus dál, tak by to mělo jít zpět hodit ne? Já kolikrát v aktivitách jezdím posuny možná zbytečně daleko. Ale hlavní důvod vždy je, pokud možno jet až za nějakou ranžírku, pokud je nějaká nablízku.
V TSRE5 návěstidlo posunout nejde vůbec. Jedině smazat a osadit znovu a znovu nalinkovat. Což bývá často problém, protože v TSRE5 nejdou linkovat návěstidla, pokud link končí před hrotem další výhybky nebo je v cestě angličan. Pak se musí do editoru MSTS. A v editoru MSTS je to na delší dobu a musíš nejprve překopírovat veškeré avi soubory ticho kompatibilní pro MSTS, jinak editor po mnohaminutovém načítání rovnou spadne. Ale v MSTS se dá hýbat se všemi hranoly návěstidel, rychlostníků, kilometrovníků ale zase ne přejezdovými. Ty jdou zase srovnávat jen v editoru TSRE5. Zkrátka potřebuješ vždy oba editory.

Díval jsem se na to, ale tam je to tak všude, protože se jedná o skupinové návěstidlo a dál to asi dát nešlo. A tak je to i v jiných stanicích.
Ale co to dělá za problém? Když pojedeš posunem o kus dál, tak by to mělo jít zpět hodit ne? Já kolikrát v aktivitách jezdím posuny možná zbytečně daleko. Ale hlavní důvod vždy je, pokud možno jet až za nějakou ranžírku, pokud je nějaká nablízku.
V TSRE5 návěstidlo posunout nejde vůbec. Jedině smazat a osadit znovu a znovu nalinkovat. Což bývá často problém, protože v TSRE5 nejdou linkovat návěstidla, pokud link končí před hrotem další výhybky nebo je v cestě angličan. Pak se musí do editoru MSTS. A v editoru MSTS je to na delší dobu a musíš nejprve překopírovat veškeré avi soubory ticho kompatibilní pro MSTS, jinak editor po mnohaminutovém načítání rovnou spadne. Ale v MSTS se dá hýbat se všemi hranoly návěstidel, rychlostníků, kilometrovníků ale zase ne přejezdovými. Ty jdou zase srovnávat jen v editoru TSRE5. Zkrátka potřebuješ vždy oba editory.
Ale proč by to nešlo ? Ukaž konkretní případ, kde ti to nejde linkovat. Návka jdou v TSRE krásně linkovat i tam kde jsou angláni :)

Zbyňku, před návěstidlo neumístíš vyčkávací bod. Koukni do vlákna ORCZ, jsem to napsal tam a zapoměl jsem to dát i sem. Tam píšu, co je za problém.

Ale proč by to nešlo ?
Stavěls někdy tratě? :) Pak bys to věděl. Ale v dobách MSTS jsi stavěl. Ale to není tento případ. Jde o TSRE5. Když linkuješ přes angličana, tak se vždy nalinkuje ze sousední koleje a pak následuje hromada hlášení od uživatelů, že kolem návěstidla nejde projet. Ale bavíme se o angličanech složených z 5 dílů. Na celkový model jsem už neměl prostor v tsection.dat. A pak když linkuješ hlavně výměnové přestavníky, tak jsi bez šance, pokud následuje další výměna proti hrotu. Ale to jsi tak nechápavý, vždyť ti na tohle odpovídám asi po páté. A ty znovu, proč by to nešlo? :) :) :) Ach jo. :)
Zrovna v neděli jsem linkoval přestavníky v Jaroměři. Zkoušel jsem to i tak, že jsem následnou výměnu vypnul z databáze. A stejně to nalinkovat nešlo. Tak posupuji tak, že osazuji v TSRE5, je to tam rychlejší, co jde nalinkuji a co je dál proti hrotu a nelinkuji , to pak dokončím v MSTS editoru.

Stavěls někdy tratě? :) Pak bys to věděl. Ale v dobách MSTS jsi stavěl. Ale to není tento případ. Jde o TSRE5. Když linkuješ přes angličana, tak se vždy nalinkuje ze sousední koleje a pak následuje hromada hlášení od uživatelů, že kolem návěstidla nejde projet. Ale bavíme se o angličanech složených z 5 dílů. Na celkový model jsem už neměl prostor v tsection.dat. A pak když linkuješ hlavně výměnové přestavníky, tak jsi bez šance, pokud následuje další výměna proti hrotu. Ale to jsi tak nechápavý, vždyť ti na tohle odpovídám asi po páté. A ty znovu, proč by to nešlo? :) :) :) Ach jo. :)
Zrovna v neděli jsem linkoval přestavníky v Jaroměři. Zkoušel jsem to i tak, že jsem následnou výměnu vypnul z databáze. A stejně to nalinkovat nešlo. Tak posupuji tak, že osazuji v TSRE5, je to tam rychlejší, co jde nalinkuji a co je dál proti hrotu a nelinkuji , to pak dokončím v MSTS editoru.
Ano stavíme 310 a světe div se linkujeme i přes angličany v Opavě :)

a světe div se linkujeme i přes angličany v Opavě
Já o tomto problému píši již mnoho let, že přes angličany poskládané z pěti kusů tohle linkovat nejde. Byl jsi na slezině, mohl jsi mi to ukázat, když si myslíš opak. Trať 310 je na kolejivu Xtrack, tedy srovnáváš hrušky s jablky. Ale jak tě pozoruji, ty si jen rád občas rýpneš. :) Můj projekt tě jinak nezajímá.

Mám tady nějaké dlouholeté nedodělky od Deteria. Tím i naznačuji, že další práce na dotváření budou na trati Brno - Havlbrod - Kolín.
Píši nejprve do chybového vlákna, ale když nebude odezva, až to bude akutní tyto modely dokončím opět sám.
Havlíčkův Brod. Podchody jen na jedom peroně, rozladěné mapování. Ale to je komplet všude. To mapování je záležitost pár minut, tedy nechápu, že tam zůstaly takové rozmazaniny.
Havlbrod1.JPG
Havlbrod2.JPG
A pak zastávka Řečkovice. Zapomenutý podjezd v modelu. Jestli je to problém, tak prosím ten násep odstranit.
Reckovice_podjezd.JPG

Já o tomto problému píši již mnoho let, že přes angličany poskládané z pěti kusů tohle linkovat nejde. Byl jsi na slezině, mohl jsi mi to ukázat, když si myslíš opak. Trať 310 je na kolejivu Xtrack, tedy srovnáváš hrušky s jablky. Ale jak tě pozoruji, ty si jen rád občas rýpneš. :) Můj projekt tě jinak nezajímá.
Ne, to není o rýpaní. Je to tom, jak to prezentuješ tady na foru. Takto to vypadá, že to v TSRE nejde nalinkovat, ale ono to jde. Nebylo by lepší napsat, nedaří se to mě, než je to tím, že v TSRE to nejde? A jinak, Mmouka už ti to prý několikrát vysvětloval, jak to naklikat.

Back
Nahoře