Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Takto to vypadá, že to v TSRE nejde nalinkovat, ale ono to jde.
Tak si otevři v editoru mou trať, vezmi si nějakou stanici, kde je třeba ukončit link před nějakou další výhybkou protože pro obě další koleje platí stejná rychlost a natoč na video, jak se ti to podaří. Nebo nalinkovat přestavník, kdy následuje další výhybka zhlaví a link musíš udělat zrovna tímto směrem. Rád se přiučím. :)
Ale nezapomeň pro kontrolu otevřít i toto návěstidlo v editoru MSTS, že jej máš nalinkováno správně. V editoru MSTS také krásně uvidíš, že z linkování přes mé angličany vznikne technický nesmysl, že zelená čára která má být od návěstidla je ze sousední koleje. Tak s těmi angličany se už prosím tě nehádej, když používáš úplně jiné modely. I když v editoru TSRE5 to vypadá, jako že máš nalinkováno, protože ten link zezelená. Tady je každý chytrý jak rádio, ale že by jste také něco po mnoha letech vydali, na čem by jste své teorie potvrdili? Naposledy to byl Ricar_cz s opravdu pěkným projektem.
Mmouka mi jen vysvětloval, že na to musím mít ten správný grif. Ale to, že mi v TSRE5 link zezelená neznamená, že je nalinkováno správně. Tady nemám žádnou zpětnou vazbu. Link 1 a link 2 má naprosto stejné číslo.

Tak s hrůzou zjišťuji, že je celý Přerov přednádraží pro OR, co se bloků a umisťování WP 3XXxx nefunkční. Bohužel tak nejde simulovat AI provoz směr Bohumín a Olomouc. Opět ty sloučená návěstidla, napleská k výhybkám. Na opačnou stranu směr Hulín ok.
prerov pn.jpg

Nech to na slezinu. Také mi u aktivity Den Blbec někde nefungoval vyčkávací bod 3xxxx. Myslím že to bylo na Pha hlavním z první koleje. Jak se odjíždí s Hungárkou. Má tam být do odjezdu červená, ale jak najedu na vozy, tak se hned rozsvítí odjezd i když tam je vb. Tak jsem předčasný odjezd ošetřil pičujícím vozmistrem.

Dane, piš jen chyby v trati a ne v modelech, které neovlivním. Takto jsi jen opět naštval Deteria. Ber na něj trochu ohled. Ty už nevíš co by, tak začínáš být hnidopich na maličkostech.
No tak jsi psal, že jsi v Brně dodělával modely, fakt nejsem jasnovidec, abych věděl, že je něco nedokončené. Chybu v trati, jsem hlásil výš, na zhlaví přednádraží Přerov, kde nepostavíš blok pro vlaky směr Olomouc, Hranice. :-)

Chybu v trati, jsem hlásil výš, na zhlaví přednádraží Přerov
To není chyba v trati, ale v situaci, která není pro tuto hru uzpůsobená. To by muselo být nějaké speciální návěstidlo, které má dál pivot. Ale i tak, Přerov se stavěl někdy před 10 lety. A za tu dobu si opravdu nepamatuji jak to tam bylo. To nemůžeš hlásit dřív? Možná by Deterio pro Přerov udělal nějaká speciální návěstidla. A tenkrát byl ještě jen MSTS, žádný Openrails. To máš pak těžké. Jsme jenom lidi a ne doživotně 24/7/365, jak máte stále požadavky na Icika. Já s ním úplně soucítím, v jeho kůži bych to asi nedal.
Ano, vydám aktualizaci a něco se nepovede, kouknu a opravím. Ale po 10 letech si najednou vzpomenete? Ale co už, nějak se to vyřešit musí, jenomže podle priorit. Přerov bych musel znovu nastudovat, nehledě k tomu, že mám starou verzi. Tak až bude čas.

Ale hlásil předsedo, hlásil, už v dobách MSTS. :-) Problém je v tom, že sloučené návěstidlo přilepené k výhybce, te tekoby v OR nebylo funkční k bloku. A dělá bordel i když v případě zhlaví dáš WP i kdyby tam bylo mezi hrotem a návkem místo. Bejlíp holt umístit ba konec koleje skryté. Bohužel, je to kvůli simulátodu. Tak máš jistotu, že ti křižování aiček bude fungovat.

Dane, teď už to neřeš, to jsi měl před aktualizací. Já nyní dělám modely mostů, peronů, budu pokládat koleje Studenec - Křižanov, tak na tohle opravdu už čas v nejbližší době nebude. Nejsou lidi. Ty mosty nad Svitavou u Adamova byly třeba už 20 let a nikdo nenašel odvahu je vymodelovat. Až jsem se do toho pustil a dávám obrázky, aby jste si nemysleli , že se nudím a Deterio je opět v ráži. Já rychleji modeluji než on stíhá mračounovat. Asi to nedělám podle jeho představ. Tady opravdu nemá cenu se moc angažovat.

Tak jo, nehlásím už nic... nezlob se na mně, ale tohle mně už nebaví. Člověk objeví chybu, napíše ti a ty ho sjedeš, že měl něco hlásit dřív. Doporučil bych v tomto případě tohle vlákno zamknout.

Tak jo, nehlásím už nic... nezlob se na mně, ale tohle mně už nebaví. Člověk objeví chybu, napíše ti a ty ho sjedeš, že měl něco hlásit dřív. Doporučil bych v tomto případě tohle vlákno zamknout.
Nemluvě o tom, že pokud modely mostů a peronů čekali 20 let, tak chvilku než by se opravilo co je nahlášeno by taky ještě počkali.
Moc nechápu tenhle Zbyňkův přístup.

Moc nechápu tenhle Zbyňkův přístup.
Boha jeho, co na tom ještě nechápeš !!! :) Aktualizace byla a další bude až za rok. Tak proč všeho nechat a pitvat se totální rekonstrukcí Přerova.
Jestli jsi to nepochopil, Alcapone ti to vysvětlí. Je to jen koníček, nikoli řehole, že něco musím udělat, jak si kdo vzpomene. Možná Icik vám obratem rád splní nač poukážete, ale já si nyní modeluji, co mne baví. Asi vás moc rozmazlil.

A jen tak mimochodem, jezdíš vůbec a hlavně teď po aktualizaci trať BP? Je tam hodně novinek, hodně modelování. A vy tady stále ventilujete "Jenom? a proč ještě není to a není ono..." Není zde od tebe nijaká kladná reakce. Jen se rád přidáváš k rejpalům. Namísto toho, abyste byli rádi, že tady ještě stále někdo tvoří a modeluje nové věci. Asi mnohým patří Sodík, Stroncium, Astat.

Boha jeho, co na tom ještě nechápeš !!! :) Aktualizace byla a další bude až za rok. Tak proč všeho nechat a pitvat se totální rekonstrukcí Přerova.
Jestli jsi to nepochopil, Alcapone ti to vysvětlí. Je to jen koníček, nikoli řehole, že něco musím udělat, jak si kdo vzpomene. Možná Icik vám obratem rád splní nač poukážete, ale já si nyní modeluji, co mne baví. Asi vás moc rozmazlil.

A jen tak mimochodem, jezdíš vůbec a hlavně teď po aktualizaci trať BP? Je tam hodně novinek, hodně modelování. A vy tady stále ventilujete "Jenom? a proč ještě není to a není ono..." Není zde od tebe nijaká kladná reakce. Jen se rád přidáváš k rejpalům. Namísto toho, abyste byli rádi, že tady ještě stále někdo tvoří a modeluje nové věci. Asi mnohým patří Sodík, Stroncium, Astat.
A je opravdu nutné se "modelováním" vymlouvat na vše?
Asi hádám ano. Poslední dobou to tak totiž vskutku působí.
Vyjmečně souhlasím s Danem v tom, co napsal.
Na co vůbec hlásit nějaké chyby, když všechno co se zrovna netýká úseku co děláš většinou odbydeš a jedeš si svoje. Samozřejmě, máš na to právo, a jak píšeš, je to jen koníček, pak se ale nemůžeš divit takovým reakcím. Icik se alespoň obratem snaží reagovat na nahlášené chyby a požadavky, i přesto že si v pozadí určitě kutí něco svého, to je ten rozdíl mezi vámi.

A nikdo ani netvrdí, aby jsi hned všechno pustil a šel opravit, co ti kdo řekne.
Ale stačilo by alespoň dělat, že tě to zajímá, případně se k tomu vrátit později.
Takhle docela věřím tomu, že to zapadne a dokud se ten daný problém nebude opakovat, tak si na to nikdo nevzpomene.

Zbyndo, ty jsi si tu Alcaponeho připomínku vysvětlil po svém. Myšleno tím bylo právě to, že posíláš všechny slušnou formou do... (bavili jsme se, než to sem napsal) s tím, že musíš dokončit to, nebo tohle, jakoby jsi jel v úkole. Co se práce s Icikem týká, tak jde vidět, že vůbec nevíš, jak to je. Třeba já hlásím problém, když přestane něco fungovat, ne že si vymýšlím udělej mi to, či ono. Nebo mu napíšu nápad co zlepšit. Jako třeba seznam AI pod F5, kde nebyly názvy a bylo uznáno a implantováno, spousty jiných mojich blbých nápadu zamítnuto :-), ale furt je ta spolupráce flexibilní a je zpětná vazba. A přesně, jak tu bylo psáno. Spousty věcí jsem ti psal už hodně dávno, i jak se chovají aktivity a co v trati dělá problém, jako ten Přerov a návěstidla, ale dobrá, pominu li tohle, tak to, že máš někde porušenou kolej v nákladním nádraží, v takovém rozsahu tratě a stanic, fakt neobjevíš jen tak. A přesně, poslal jsi mně s tím někam a zas to zůstane v trati, než na to narazí někdo jiný, nebo já po více letech, neboť na to zapomenu a jedem nanovo...

Zbyndo, ty jsi si tu Alcaponeho připomínku vysvětlil po svém.
Ne, kdepak. Pointa je v tom, že aktualizace už byla a další bude někdy do roka a do dne :) Tedy vůbec nemá smysl to nyní řešit. Je to koníček, a já se zrovna nadchnul pro ty mosty z Brna do Blanska, opravdu mám z nich radost, že se dílo zadařilo a také mám rozpracovány ty perony pro trať přes Vysočinu. A pak chci položit koleje mezi Studenec - Křižanov. Je toho až až. Až teprve potom mohu řešit další práce.
Tedy ten Přerov určitě počká do sleziny, jestli někdy v únoru bude. A otázka co s tím. Když tak zrušit skupinové ranžírky a dát všude ke každé koleji. Jinak mne nic nenapadá. Ale i tak, tam je tolik kolejí, že nyní se mi opravdu do toho vrtat nechce.

A jen kontrolní otázka. Kolejiště Přerova v projektu 321 je OK?

321 vůbec neřeš. Martin to stavěl celé zjednodušeně bez sklonů a navíc má Přerov nový. Co se týká BP, tak tam nádraží sedí. A ano, kdyby se daly návěstidla na každou kolej, vyřešilo by to, že by se AI vlaky neblokovaly. Jde jen o tohle a navíc by ani nemusely být na všech kolejích. Jde jen o to, když stavíš trasy projíždějícím vlakům, které tam mají pobyt a určitě nezaberou najednou všechny koleje. A přeci tyhle opravy návěstidel, když se hlásily, nikdy pro tebe problém nebyl opravit. Rak nevím, proč s tím nejednou děláš takové obstrukce, typu, příští rok, slezina a tak. To nechápu. Vždyť jsi tak opravoval i Hradec Králové, kde nešlo vyjet do výtažné.

Back
Nahoře