Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Kde se tam vzala? Ta byla skrytá celá desetiletí. Nehledě k tomu, že jsem ji před měsícem znovu aktivoval a smazal v OR. V MSTS smazat nejde.

:eek::eek::eek::eek:
Tak na tohle kouknu, poněvač v R 17 Velim projíždím a téhle koleje jsem si teda nevšimnul, je pravda, že se stmívá a sledoval jsem spíš návěstidla.

Dobrý den,
mám jednu otázku. Mám zde problém s hraním aktivity test_Lysá a to konkrétně když ji spustím v OR a objevím se u lokomotivy, ještě se mi zobrazí popis aktivity, ale po jeho zavření lokomotivě nefunguje kabina, zvuky a nedá se rozjet ani klávesovými zkratky. V engu lokomotivy jsou cesty nastaveny správně, tak jestli máte radu, prosím poraďte. Děkuji
Václav Polák

No jo, ale chybí základní informace, o jakou lokomotivu se jedná. U těch testovacích aktivit se skákalo z jedné lokomotivy na druhou. Třeba je v nějaké chyba. Vyzkoušel bych.

I když zápisy pro směrování kabiny jsou správně, opravdu v OR nefunguje. Ale už je to několik let, co se to upravovalo a ještě nikdo jiný si toho, že OR hlásí, že neexistuje kabina, nevšiml. Pak by toho asi nefungovalo i víc. Ale když spustím MSTS, tak ta aktivita normálně funguje.
Když tak prosím, někdo znalý, kdo má BP na to koukněte, kde je chyba, proč se nenačte kabina. Pak to opravím.

Ještě se kabina v OR nenačte u 122004, 122021, 4781001,4781002.
A načte se u 122007 a 122039 z téhož adresáře?
Zkusit v adresáři modelu vytvořit defaultní podadresář CABVIEW, do něj vložit patřičný soubor definice kabiny.cvf ze sdílených common.cab a ve vlastním souboru definice modelu.eng zrušit zápis na přesměrování souboru .cvf.
CabView ( "../../common.cab/cab751/751.cvf" )
a nahradit defaultním
CabView ( 751.cvf )
Chybné zápisy textur v souboru 751.cvf ve tvaru
CabViewFile ( ../../common.cab/cab751/751front.ACE )
opravit do správného zápisu ve tvaru
CabViewFile ( "..//..//common.cab//cab751//751front.ACE" )
Co projde bez povšimnutí u staršího simulátoru a OS, kde se lecos chybného bez dodržení norem přejde, to už v novějším může být problém.
Je to skoro 15 let, co jsme to řešili při testování "msts-bin".
K tomu patří ještě spouštění programu pod patřičnými uživatelskými právy. Přesměrování bez práv může vést k zabloudění systému do virtuální složky uživatele namísto správného umístění. ( Protože Windows! )

Díky moc. Až bude na to chvilka, vyzkouším. Vlastně můžete zkoušet každý, kdo má verzi jak je v BP. Já mám nyní rozpracované rozsáhlé úseky tratí, tak primárně bych se měl věnovat stavění tratí.

Hezký den všem, opravte si v adresářích Openrails u lokomotiv cd_751, csd_T478-1, cd_122 chyby v *.eng souborech: cd_751104, 105, 143, 144, 151, 158, 354 a csd_T4781001, 1001rv, 1002, 1002rv doplnit závorku ) na konci bloku Friction, cd_122004, 007, 021, 039 opravit směrování kabiny CabView.

Hezký den všem, opravte si v adresářích Openrails u lokomotiv cd_751, csd_T478-1, cd_122 chyby v *.eng souborech: cd_751104, 105, 143, 144, 151, 158, 354 a csd_T4781001, 1001rv, 1002, 1002rv doplnit závorku ) na konci bloku Friction, cd_122004, 007, 021, 039 opravit směrování kabiny CabView.
To už je pěkně dlouho, co jsem se uklepl. Ta závorka tam opravdu chybí. Ale u 122, tam je chyba v názvu souboru. V MSTS je to směrované rovnou do common.cab, ale z OR to má jít do složky Cabview. Už si nepamatuji, jak to bylo zamýšleno. Když porovnám oba cvf, tak je tam rozdíl jen v polohách BS2. V common.cab má 19 poloh, ale ve složce cabview má jen 7 poloh. Tak který k čemu patří? Jelikož ten v Cabview je novější z roku 2016, tak tipuji, že tento je pro Openrails. Tedy jen přepsat názvy v této složce (dopsat OR). Později vyzkouším, nyní mám práce na trati. :)

Dobrý den, podařilo se mi tek nějak zprovoznit MSTS na W10 a ta aktivita test_Lysá tam opravdu funguje bez problémů. V OR mám s Bardotkou 751.158 pořád problémy. Zkoušel jsem doplnit, změnit nebo odstranit závorku na konci bloku Friction, ale nepomohlo to. Jestli máte řešení, prosím napište.

Když soubor Eng nahradím souborem ze složky Openrails, hra se zachová takto:
A fatal error has occured Open Rails cannot continue.

System.IO.InvalidDataException: Can't find player locomotive in activity

Back
Nahoře