Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Zdravím, při nastavení v OR 1.4 stabil. verze převýšení kolejnic v oblouku na "1" se rozpojí a výškově si nesednou kolejnice na zhlaví Hrušovan
u Brna směrem od Rajhradu. Při "0" je vše v pořádku viz. první obrázek. Nevíte, kde by mohl být problém? Děkuji.1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Po aktualizaci 95 v Rájci na Blansko odjezdová návěstidla všechna na žlutou.
Tady bude vždy problém, poněvač ORCZ zasahuje do návěstidel a po každé aktualizaci to bude muset někdo zkontrolovat. Proto jsem hned na začátku říkal, že to není dobrá cesta. Viz doplněk k ORCZ návěstidla. Tohle vždy opravoval a kontroloval Alcapone. Pokud byl zásah do Sigcfg.dat, tak je věc zcela jasná.

Táhne se to až do Blanska k odjezdovému návěstidlu. Dál jsem to nejel. Monitor je prázdný bez návěstidel. Prohlížel jsem v editoru červené jehlany a nezdá se, že by se otočily.

Tohle jsem opravoval už dvakrát a stále kvoká, stále kvoká.
Tak jsem vyškubal traťové koleje až po Dolní Lhotu a hned za návěstidly byly kvůli koridorovým pražcům desítky krátkých kolejí 0,3m aby to nějak vyšlo. To jsem také dal pryč a nahradil plynulou dynamickou kolejí, když už mi funguje ten Dynatrax a přebarvím na koridor. Jenom poznámka, s návěstidly jsem nehýbal, jen dočasně přesunul na odloženou kolej vjezdy a první oddíl do Lhoty. Jinak by to nešlo uložit. Tedy tím to nebylo.
Testovací jízda a už nekvoká. :) Jinak jsem zapomněl vyměnit scripta návěstidel. Stále se přepínám mezi OR a ORCZSK. Právě v tom ORCZSK Vectron má nesmyslné animace mimo budíky a nereaguje První sloupec s napětím, když stáhnu sběrač. Projel jsem to až do Blanska, protože správně píšete, že všechny bloky byly na výstrahu. Jak je i vidět na monitoru, už je zelená ulice.
Zítra v práci přepíši soubor aktualizace. Bylo toho víc.
Tak pište mejlujte faxujte, pokud něco dalšího objevíte a nejlépe do tohoto vlákna. :)
UzNekvoka.jpg

Ale asi na nových tratích nepůjde jet v zimě. Zatím jsem fototextury nakopíroval i do Snow, ale jestli by nebylo lepší je překopírovat na zimní Terrain.ace. Ale opět téměř 300 souborů, to se mi nechce. Nejde to nějak změnit hromadně? Na stejnou zimní texturu. Sice bude všude kolem bílo. Pak stačí dát počasí silnou chumelenici a vadit to nebude. :)

Tady bude vždy problém, poněvač ORCZ zasahuje do návěstidel a po každé aktualizaci to bude muset někdo zkontrolovat. Proto jsem hned na začátku říkal, že to není dobrá cesta.
A jak zasahuje do návěstidel?

Nezasahuje, tady byla chyba někde v kolejích. Problém nastal poté, když jsem vyměňoval výhybky za nové typy. A to vlastně se dělo i jinde. Je to zkrátka někdy složitý. Pak se to opravuje metodou pokus a omyl. Návěstidla jsem kdysi vyměňoval a bylo to to samé. Asi platí zásada, smazat koleje, uložit a až teprve potom pokládat nové, stejně jako u návěstidel. Pak se tohle neděje. A nejlepší je, do již postaveného nevrtat.

Jednoduše, pokud se udělá změna v databázi návěstidel, musí se zkontrolovat soubor Sigcfg.dat, který máš přiložený u ORCZ jako doplňkové soubory, takže, když udělá Zbyněk aktualizaci a někdo stáhne ORCZ, tak to může přebít starším souborem Sigcfg.dat. Takto je to myšleno.

Nezasahuje, tady byla chyba někde v kolejích
Tak to je jen dobře, Zbyňku, ty jsi stavitel a víš, jestli se zasahovalo, či nikoliv. Já neříkám, že je špatě, že je součástí ORCZ, jen upozorňuji na to, že tohle se musí ohlídat. Třeba předminulý rok, po aktualizaci BP to Joska celé opravoval na slezině v Bratislavě. O to jde.

Já se ještě chystám vyrobit dva záložní soubory, ze kterých budu přepisovat jestli chci hrát v OR nebo ORCZSK. Už se mi to plete a nejsem si jistý, co vlastně mám nakopírováno. Ve volné jízdě to asi nevadí, ale v aktivitách asi ano.

Jednoduše, pokud se udělá změna v databázi návěstidel, musí se zkontrolovat soubor Sigcfg.dat, který máš přiložený u ORCZ jako doplňkové soubory, takže, když udělá Zbyněk aktualizaci a někdo stáhne ORCZ, tak to může přebít starším souborem Sigcfg.dat. Takto je to myšleno.
Ja se pokusím do budoucna, aby velikost záře byla součástí kódu. I když takhle si to může nastavit každý jak chce. To je jediný zásah do sigcfg.dat.

aby velikost záře byla součástí kódu
To nebude vôbec dobré. Sám vieš že každému tie návestidla ukazujú možno troška inak tu žiaru. Záleží ako má nastavený monitor a podobne. Rozhodne nedávať do kódu.. Jedine že by sa dalo manipulovať v Nastaveniach OR s tou žiarou.

Dane, zajdi si na nádraží a uvidíš, že ve dne návěstidla svítí zřetelně a jasně. Ale v klasickém OR není zatržena záře signalizace, pak když se přepneš do ORCZSK, tak je nutné záři zapnout, jinak návěstidla svítí slabě. Ale ono si to už pamatuje někde v registrech, tedy se to nemusí v nastavení stále dokola opravovat.

Back
Nahoře