Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Dane, ty jsi samý planý poplach. Hlavní návěstidla jsou přece jenom na dopravních kolejích, ne na manipulačních. Odtud se vlaky nevypravují.

Ale mně něvjedou ani tam, pouze k perónum. Na nákladním máš mimochodem jen dvě a do nákladního by měly vjíždět vlaky normálně, ty, které tam třeba končily, celé to nákladní je NEVJÍZDNÉ a vždy zůstane traffic viset na tom stůj na obrázku. Takže žádný poplach. Do dolního se dá vjet jen k perónům. Na obrázku o stránku zpět všechny ty koleje co překrývá ta červená čára + ta s koncem trasy. Zbyňku věř mi, když hlásím, že nevjede traffic, tak prostě z 90% vím, že je chyba v trati.

Ahoj. Další věc, proč nejsou na nákladních kolejích v Moravských Bránicích odjezdová návěstidla? Jen jedno na koleji 4 směr Oslavany, směr Brno nic a kolej 6 je úplně bez, Takže tam nedám žádný nákladní vlak a to tam jezdilo uhlí do elektrárny. Tohle bych potřeboval opravit pro pokračování v aktivitě.
Moravske_Branice.jpg
1-4 od budovy s navěstidly a 5 jen manipulační (výkolejka) to stejné na brněnké straně

Jenže tady jsme v OR a ne ve skutečnosti a pokud nemají koleje skrytá návĕstidla, nelze posunovat bez narušení traffic cest (navíc i tak na střelickém jedno chybí). Za další, když zde jezdily vlaky s uhlím do elektrárny v Oslavanech, tak se ty koleje snad využívaly i k výpravĕ nákladních claků, nebo ne? Hoši pokud nechcete mít nádraží jen ke kosmetickým účelům, jako třeba na 321, tak se musí dodržovat struktura a chování simu.

Takže:
branice.jpg

A k tomu dolnímu v Brně:
dolni3.jpg

A ještě ta stanice Stařeč. Odjezdové návěstidlo směr Znojmo je stále v poloze stůj i když na TM svítí volno. Dá se to normálně projed.

nelze posunovat bez narušení traffic cest
Dane, ale když jezdí vlaky, tak se neposunuje. Ten se provádí, až jsou všechny vlaky pryč. Jako dítě si to i pamatuji, když jsem byl fotívat na různá nádraží. Až byl úplný klid od vlaků, tak se teprve začne posunovat. Tedy posun na jednokolejkách na malých nádražích určitě jen tak z osobního vlaku neuvidíš. Nebo někdo něco takového zažil? Já chápu, že pro efekt v aktivitě se ti to nabízí. Naopak si myslím, že kdyby jsi udělal aktivitu manipulačního vlaku, tak se vyřádíš i bez skrytých návěstidel. I když netuším, jak by to bylo záživné, kdyby jsi měl ve stanicích i hodinové pobyty jenom kvůli křižování vlaků. Sice by jsi to možná stihl do následující stanice, ale tam nemají volnou kolej, tak musíš čekat déle. Víš jak se na nákladních vlacích chrápávalo? Tam se víc stálo než jezdilo. Jeden mašinfíra si takto postavil barák. Mezi šichtama stavěl a vyspat se chodil do práce na nákladní dopravu. Pokud chceš hodně jezdit, musíš se přesunout do současnosti.

Dane, ale když jezdí vlaky, tak se neposunuje.
Ježiš, ty vůbec nechápeš o co mi jde. :) Zbyňku, prosím tě ano neposunuje se, proto je přerušení posunu a když stojíš na vozech v aktivitě a ty návěstidla tam nejsou, skončí aktivita pattem. Prostě pokud tam nejsou, jsou ty koleje v simulátoru tak pro postavení vozů, když projíždí hráč nádražím, ale pokud chceš dělat manipuláky je to nepoužitelné. Prostě se musí dávat skrytá, jinak je to jak v trati 321 jen k cestě z A do bodu B. Navíc ty tam nemáš ani tohle návěstidlo, směr Střelice:
Moravske_Branice_2b.jpg

Dane, ale když jezdí vlaky, tak se neposunuje. ... když jsem byl fotívat na různá nádraží. ... se na nákladních vlacích chrápávalo ... Jeden mašinfíra si takto postavil barák. Mezi šichtama stavěl a vyspat se chodil do práce ...
Zbyňku, Dan tě prosí jestli bys nemohl v Moravských Bránicích doplnit chybějící návěstidlo, a ještě umístit skrytá na kolej č. 6, bo tam nemůže posunovat. ;-)

... Za další, když zde jezdily vlaky s uhlím do elektrárny v Oslavanech, tak se ty koleje snad využívaly i k výpravĕ nákladních claků, nebo ne? Hoši pokud nechcete mít nádraží jen ke kosmetickým účelům, jako třeba na 321, tak se musí dodržovat struktura a chování simu.
1) Kolej č. 6 se k výpravě vlaků určitě nepoužívala, vždy byla manipulační.
2) Zbytečná hysterie - viz. vikipedie: "V letech 1969–1975 projížděly přes stanici uhelné vlaky vypravované ze Zbýšova do oslavanské elektrárny. Denně projely dva páry ucelených vlaků, soupravy táhla lokomotiva řady 556.0." ;-)

Ahoj
Tome ta 556.0 to tahala i v roce 1988/89? To se mi nějak nezdá, bylo by to ale supre zpestření do aktivity, Elektrárna v tu dobu ještě fungovala. Jinak ty návěstidla už mám se Zbyňkem dohodlé, jak jsem psal nejde o výpravu vlaků, le i o posun a když není v trati blok (pro simulátor) tak to rozhodí PC provoz.

Jinak aktivita je skoro hotová. A posunů, né jen hráče, ale i traffic je tam požehnaně.

Ahoj, přesouvám se z vlákna ORCZ sem. Poněvač to vypadá na nějakou špatnou aktualizaci tratě. Zbyňku, stáhl jsem pracovku, co jsi mi poslal přes CZ, takže verzi 95.19, je to instalační soubor. Když otevřu editor aktivit MSTS, návěstidla tam němám a vypadá to úplně stejně jako dříve. s tím rozdílem, že:
Manipulák jedoucí z Oslavan do Bránic na poslední kolej, má na vjezdovým shozeno na stůj a předtím měl do odbočky 40, navíc před tím návěstídlem zmizne (viz video). Když resetuji OR těsně před zmizením, traffic dojede až ke klacku a zastaví. Přitom trasa vede až do stanice ke konci poslední koleje:

Já mám obavy, že to zas bude nespolupráce editoru tratí pro OR s MSTS editory, fakt nevím. Kdyžtak mi tu aktualizaci pošli prosím celou znova. U mně fakt problém není.

Dane, píšeš, že nevidíš v AE MSTS návěstidla. Tohle jsou Moravské Bránice v MSTS AE editoru. Koukej, jak se to tam červená, tedy máš i svá skrytá posunovací.
MorBraniceNavestidla.JPG

Tak ti něco v té aktualizaci co jsi mi poslal přes SZ chybí, Já jsem aktualizoval, mám tam dodělanou krajinu se vším všudy, takže jsem poznal, že tam je pracovka a koukej, takhle to mám já.
Po aktualizaci, co jsi poslal jako instalačku, staženo, spuštěno a nainstalováno a zkoušel jsem i instalovat zvlášť mimo a pak nakopírovat:
akt instalacka.jpg
A takto vypadají Bránice u mně:
branice2.jpg
Tím se může i srát ten traffic. Proto jsem tě žádal ať mi ji pošleš znova.

Hlásím chybu ve stanici Třebíč a Vladislav:
Na Jihlavském zhlaví by ve směru na Jihlavu měl být rychlostník 60 km/h ještě před mostem (tedy před výhybkami - v úrovni rychlostníku 90/85 km/h v opačném směru) a po pravé straně od dopravní (1.) koleje.
Za výhybnou Vladislav ve směru na Jihlavu by měl být předvěstník "očekávej 70" (a ne 80), když následující rychlostník je 80/75 km/h.
(Toto je spíš kosmetické a diskutabilní.) V úseku Brno-Horní Heršpice - Střelice by ve směru na Jihlavu měla platit rychlost 100 km/h až za stanici Střelice - před most přes Omický potok. V opačném směru by tedy osmdesátka měla končit (a stovečka začínat) tamtéž. A předvěstník "očekávej 80" ve směru na Jihlavu by se měl nacházet za poslední výhybkou stanice Střelice (Jihlavské zhlaví).

Zdravím,
projel jsem trasu Zábřeh - Lichkov a hlásím zapomenuté troleje
- za druhým přejezdem za Zábřehem směrem na Šumperk
- ve stanici Bohdíkov na lichkovském záhlaví
- ve stanici Zábřeh jsou místama různé nesouvislé fragmenty drátů

za druhým přejezdem
Fotka by nebyla? Protože já to v editoru nevidím, jestli tam trolej je nebo není. Dají se proklikat koleje, ale kolikrát ty krátké kousíčky v editoru vidět moc nejsou. Jestli náhodou tam něco není. Takové Brno Horní Heršpice jsem opravoval snad desetkrát a při následné jízdě tam stále něco viselo. Proto tolik volám, aby ta trolej byla zobrazena i v editoru TSRE5. Vždyť to musí nějak jít. Rozlišit by to šlo i podle těch parametrů u koleje. 0= osazená trolej, 2= kolej bez troleje. A ještě tam vidět to zalamování troleje v oblouku, abych podle toho srovnal sloupy TV a budu spokojený,

Back
Nahoře