Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
To není odskočené, tam to tak podobně vypadá. Holt nejsou modeláři, tak se muselo improvizovat. Možná jsem tam měl dát jiný materiál.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Netuším, stavěl jsem to někdy před deseti lety, když mi bylo 55 let. To už si nemohu pamatovat, jestli jsem nepopletl návěsti EP. Tedy jestli stáhni/zdvihni sběrač to nemám obráceně. Jestli je tohle na mysli. Dávejte raději vždy fotku.rozdílně daná návěstidla o stažení sběrače
Tohle je potřeba řesit s Jindřichem ty vypínačky a stahovačky. On ví co s tím. Já jsem ho kontaktoval cca před měsícem a půl s podobným problémem, ale stále se neozval a v poslední době aktivní taky nebyl, tak nevím co s ním je jestli si dává třeba pauzu?Upřesnění za Holubicema je stahovačka dle ORCZSK cca o 1,5km dříve, než návěst v BPZobrazit přílohu 32426Zobrazit přílohu 32427Zobrazit přílohu 32428Zobrazit přílohu 32429
Tomu zařízení se říká hákovnice.Vysvětlil mě, že tam pracovali na vedení a na vedlejší koleji bylo nařízení stáhnout sběrač a jízda setrvačností, jelikž prý pantograf by mohl propojit vypnutý úsek s úsekem pod napětím. Protože by nedodržení stáhnutí sběrače mohlo ohrozit životy montérů, byl tam prý pro jistotu namontován nějaký přípravek, který ten sběrač při nerespektování návěsti shodí.
Pokud je možné, že strojvedoucímu v Rakovníku ujede Regina z depa do stanice, a o několik měsíců později pro změnu 810 v Lochovicích na trať, a tento "exot" díky tatínkově protekci jezdí dál, není třeba řešit dopravce.... kdyby se tahle událost stala před lety tak by musel fíra z mašiny do depa, dnes prý nejsou lidi, takže druhý den pokračuje na mašině dál (i když tenkrát žádný RJ nebyl a u ČSD bylo asi práce i v depu dost). ...
A v neděli má "exot" šichtu,tak se budem modlit ,aby zas nic nevyvedlPokud je možné, že strojvedoucímu v Rakovníku ujede Regina z depa do stanice, a o několik měsíců později pro změnu 810 v Lochovicích na trať, a tento "exot" díky tatínkově protekci jezdí dál, není třeba řešit dopravce.![]()
Nejmenuje se František Koudelka a není náhodou z STS Chvojkovice - Brod?Pokud je možné, že strojvedoucímu v Rakovníku ujede Regina z depa do stanice, a o několik měsíců později pro změnu 810 v Lochovicích na trať, a tento "exot" díky tatínkově protekci jezdí dál, není třeba řešit dopravce.![]()