Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

bob57_cz reaguje:
Tahle trasa není uzavřené kolečko. Úvratí se ten efekt kolečka ruší.
A já jsem mu odepsal, že to není pravda. Vyzkoušeno v několikati aktivitách v MSTS na trati od Jiříka TK, tramvaje hradec, kdy jsem dal revers, při výjezdu třeba z vozovny a pokud jsem projel smyčku, okamžitý pád. Ale nicméně, já měl za to, že OR smyčka nevadí.

bob57_cz reaguje:
Omyl podruhé.
Reverz i odvratná výhybka smyčku přeruší. Máš v tom bordel.
To, co tvrdíš ty, by platilo v případě, že odjedu z koleje 1, objedu kolečko a zase se vrátím na stejnou kolej ze směru, kterým jsem odjížděl proti.
Příklad třeba Č.Těšín směr Karviná, Bohumín, Svinov, Havířov, Č.Těšín stejná kolej. To je smyčka bez kolečka a je kolizní.
Tvoje vyjetí z Č.Třebové jede do U/O, úvrať!!, Hanušovice, Zábřeh, zase úvrať, zpět do Třebové. Tady to prostě kolizní není.
Skutečné kolečko s kolizí jsme měli na tramvajové trati Ostrava a později to převzal stavitel i pro Olomouc (Nová Ulice smyčka ap.)
V Porubě jsem musel navrhnout výhybky tak, aby ta smyčka se neuzavřela automaticky do kroužku.
Podobně se pak udělaly přerušené smyčky s pomocnými neexistujícími výhybkami na Výstavišti za divadlem a dalších.

A já se vždy leknu, když otevřu fórum a jukne na mě tučně Hlášení chyb pro Bratislava - Praha, co zase nastal za problém, co jsem kde přehlédl, či udělal špatně, či jaký kostlivec vylezl opět ze skříně.
Založte prosím paralelní vlákno "Pokec o hlášeních chyb tratí" Může to být všeobecně pro všechny tratě, protože i zde se už bavíte i o tramvajových tratích.

Tram. trať byl příklad. Víceméně šlo o trasu a to platí u všech tratí. Ale chyba tratě to není. :-)

Ahoj, poslušně hlásím, zával v Českém Brode, jinak se během mé služby nic závažného nestalo... :)
CBROD_ZAVAL.jpg

Pro info, sem nepište chyby v MSTS ale jen ty chyby, které jsou chybami jen v OR a v MSTS jinak není problém.
Velké Leváre teď nejsou v plánu. Zatím dávejte do aktivit rozkazy OP.Anebo si užívejte reál, buď to autům před vlakem vyjde nebo nevyjde.
No, tak pokud dojde ke střetu co pak.
Já jsem tenkrát udělal jedno.
Jel jsem EN 476 Metropol z Budapešti (Alföld 7.2), pokračoval (ŽSR 130) a nakonec BP v úseku Bratislava - Kúty a měl jsem v plánu přepnout z Kút 321čku. No, nedošlo k tomu. Ne, dle mých představ.
Také jsem v těch Levárech srazil osobní automobil, který přejezd projel, jakoby to tam osvobozoval, tak jsem dal po střetu rychlobrzdu, zastavil, podíval se na hodinky, dal jsem smetáky dolů, zhasl a šel do obchodu.
No a pak s kolegou na pivo a na ntb OR mezitím stále zapnutý :D
Jak jsem se vrátil, v OR bylo už cca 04:30 :D.
Tak jsem sem to v podnapilém stavu rozjel, v Břeclavi jsem odpojil jen pražské vozy lůžko a lehátko, sebral jsem pražské lůžko lehátko od IC Metropol a přímá vozba Warszawa/Berlin se nekonala. Dal jsem manualní řízení na traťoměru, celé objel a udělal jsem z toho EN 477 :D a uložil. Bylo dokonáno.

Ústí nad Orlicí, je nějak posunutý námezník. Toho Arpáda se nelekni, nahrážka za Stříbrný šíp, co tam v 89. stál. :)
UnO.jpg

Ta textura té budovy a vlastně celá nakládací rampa je taková krásně fialovoučká až růžovoučká. :) To je nějaká historie nebo to fakt takto existuje?

To je z trati 024 od PaV z roku 2003. Tehdy to byl snad 15letý kluk, který svým malým projektem nastartoval scénu MSTS a jeho prvotní české modely byly základem pro každou novou trať. Ale od té doby tato rampa nikoho nebila do očí a nikdo nepřemodeloval. Ale i tak barvy zkresluje i ORCZ. Je tady od počátků přeexponovaná bílá barva. Nešlo by s tím něco udělat?

Aha, tak to potom čest tomu prvnímu hrdinovi MSTS. :) Ale předělat by se to hodilo.
Bílá barva je přeexponovaná jen za jasné oblohy, za plného sluníčka. Pokud přijdou mraky, rozhodně to není přeexponované. Jako v reálu.

Vidíš a já měl zato, že tam byla omîtka do fialova. Pokud mi někdo řekne přibližné barvy, zkusím s tím něco udělat.

Tak do Zábřehu na Moravě vše ok, ale teď jsem zjistil, co se stalo s vlečkou Zábřehu na Moravě do Cementárny?
znm_Vitasov.jpg

Back
Nahoře