Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

No ono dnes už používá CD a CDC tablet, kde maj všechno i track monitor co máme v OR, tak pomalu i ten co tam jede poprvé, tak se mu ukazuje vše co nám a mám dojem i stahovačky.

To ano, sám jsem příznivec dobrého traťového poznání. Ale upřímně, prostě mi to přijde jako pěst na oko, když v rychlostech nad 120 km/h se předvěstí i snížení rychlosti do 10 km/h, v případě dvojích rychlostníků by měly za určitých podmínek být i dvojí předvěstníky, to s takovouhle nemusí být návěsti vůbec, ani nic jiného.
Už se opravdu přestávám divit, že se tady vyjadřuje 5 lidí, 150 to čte, většina nováčků to po pár příspěvkách vzdá. Už i vidím, jak by to asi dopadlo, kdybych udělal ty baráky, proč taky, když to může být bez nich. :-/ Sorry za upřímnost, už tady nebudu vůbec nikoho s ničím obtěžovat.

Ale upřímně, prostě mi to přijde jako pěst na oko
Musíš si uvědomit, že nejsme otroci. Vydám několik aktualizací, kterým jsem věnoval času jaký je pro většinu neakceptovatelný a jaké jsou reakce? Několik lidí vydání aktualizace olajkovalo, ale ty jsi neolajkoval nic. Bereš vše jako samozřejmost. A veškeré tvé reakce jsou typu "Jenom? Potřebuji ještě to či ono." Ale takhle to opravdu nefunguje. Nehledě k tomu, že tady plevelíš vlákno, kde se hlásí závažné chyby.

No ono dnes už používá CD a CDC tablet, kde maj všechno i track monitor co máme v OR, tak pomalu i ten co tam jede poprvé, tak se mu ukazuje vše co nám a mám dojem i stahovačky.
Zjednodušeně vzato tam z podstatných věcí chybí akorát sklonovníky, ježto ty bohužel chybí i v TTP, a cestový návěstidla, protože ty tam dost dobře být nemohou (s výjimkou těch na záhlaví, které tam bývají). Je to skvělá věc. Seznání by v ideálním případě měl být bonus pro dodání psychické pohody strojvedoucímu, nikoliv základní stavební kámen sjízdnosti tratě.

Praha Hlavní směr Smíchov v pravém tunelu chybí taky kus troleje.
No ještě že jsem tuto důležitou zprávu přes ten následný plevel zaregistroval. Díky za info. Stejná závada jako v tunelu Bílá skála v Holešovicích. Chybí kus troleje a nějaký trolejový bordel mezi kolejemi. A tohle není špatným indexem, ale byl vadný kompletní oblouk. Respektive 5 kolejových dílů. Tedy vše smazat a osadit znovu. A bylo u toho hodně horko, protože vybuchla databáze a já málem musel do práce pro zálohu world. A tak krásně uteklo odpoledne, protože byly u toho komplikace. A v tunelu se hodně špatně osazují rychlostníky i návěstidla.
Ale už je to OK.
tunel.JPG

Musíš si uvědomit, že nejsme otroci. Vydám několik aktualizací, kterým jsem věnoval času jaký je pro většinu neakceptovatelný a jaké jsou reakce? Několik lidí vydání aktualizace olajkovalo, ale ty jsi neolajkoval nic. Bereš vše jako samozřejmost. A veškeré tvé reakce jsou typu "Jenom? Potřebuji ještě to či ono." Ale takhle to opravdu nefunguje. Nehledě k tomu, že tady plevelíš vlákno, kde se hlásí závažné chyby.
Ale já taky ne. Nehlásím mraky chyb, nepíšu už radši skoro nic a asi si dám s fórem zase na pár let pauzu. Chápu, že kousek troleje v tunelu je důležitější, než předvěstníky co jsou špatně už nějakou dobu a další a další k nim přibývají. Ale ono asi nejde o to, co to je, ale KDO to píše. VIP personu ze sebe bohužel udělat neumím. Mrzí mne, že se tady spokojenost a asi i oprávněnost cokoliv psát, posuzuje podle lajků. Inu, tak to prostě je. Takže se omlouvám za veškerý plevel.

Opraveno, opět celý oblouk se musel odebrat a osadit znovu. Ale málem mi to tam vybuchlo.
Ještě jsem prošel pěšky tunely z Brna do Blanska a tam je vše OK.

Díky moc. Já jsem kontroloval směr Blansko, pak Tišnov - Vlkov, ale na KrPole jsem zapomněl. Po víkendu vydám aktualizaci. BP99.3 Kvůli aktivitě, která také odhalila hodně chyb. :) Tak dál hlaste, co je někde špatně.

Při vjezdu do Kralup n. Vlt. od Slaného se vznáší první hala vpravo. Vím, že tam nikdo nejede, tak je jen na Tobě, zda se tomu budeš věnovat.

Myslím tohle.
Aha, už jsme o tom diskutovali, že tohle žádný stavitel tratí opravit nemůže, protože je to záležitost modeláře nádraží, respektive se jedná jen o jednu zimní texturu podkladu pod kolejemi a to už hodně dávno mohl někdo z vás komu to vadí ve Photoshopu upravit. Já na to čas nemám. Ale kdo jezdí 321 a jestli je to tam v pořádku, tak stačí použít textury Snow z tohoto modelu. Může to být i samostatná textura štěrku, pak je to ještě jednodušší. Stačí správně přejmenovat již existující zimní podklad. Stačí zjistit jaká je to textura a já to pak dám do aktualizace. Už jsem hodně "zimních" bez sněhu nebo nočních denních kopíroval z 321, kde to bylo správně. Asi měl novější model nebo si textury Martin upravil sám.
Při vjezdu do Kralup n. Vlt. od Slaného se vznáší první hala vpravo
Na tohle kouknu, je to v mé kompetenci. :) Tam je to trochu ve svahu a je možné, že ne vše jsem správně "zabořil".

Tak mi to nedalo a podíval jsem se na model nádraží. Bingo. Je tam použitá textura pražců jako CT_stanice17.ACE. Já tohle nesnáším, protože to se dělalo dřív na změnu vzhledu pražců, ale díky duplicitě je tam další problikávátko. Texturu jsem změnil s tímto jménem na štěrk, který má jak noční, tak zimní textury. Zkoušet to nebudu, ale určitě v zimě bude v černých místech sníh. Ještě tam vidím zelený úzký pás, který by tam být neměl, protože štěrk je na textuře souvislý bez trávy. Uvidíme.
Trebova.JPG

Trať-Jihlava-Havl. Brod asi 100 m. před zastávkou Střítež u Jihlavy máme trpaslíka v koleji. Další trpaslík v kolejišti je v Břeclavi na přednádraží kolej 215

Hlásím zpožděné vlaky z/do Havlíčkova Brodu. Příjezd/odjezd na/z 4. nástupiště je linkovaný na špatnou rychlost - ve všech směrech 40.
Má být (stav po modernizaci):
7. kolej je směrem na Jihlavu je v přímém směru, tzn. na Sc7 tak i na Sc7b je volno
5. kolej je směrem na Jihlavu přes 60km/h výměnu, tzn. na Sc5 "60 a volno", tzn. má být návěstidlo s pruhem. Sc7b volno
3. kolej je směrem na Jihlavu přes 40km/h výměnu, tzn. na Sc3 "40 a očekávej 40", na Sc3b je "40 a volno"

Vjezd od Jihlavy je na 7. kolej v přímém směru, na 5. kolej přes 60km/h výměny a na 3. kolej přes 40km/h výměny.

Kompromitující materiál přiložen.

Přílohy

• HB_1.jpg
    HB_1.jpg
    216.7 KB · Zobrazeno: 0
  • HB_2.jpg
    HB_2.jpg
    205.2 KB · Zobrazeno: 0
  • HB_3.jpg
    HB_3.jpg
    242.4 KB · Zobrazeno: 0
  • HB_4.jpg