Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Již dlouho, ale písnu, půl tunelu směr Holešovice od Balabenky (tunel před holešovicemi) potmě a půl světlo.

A jsi si jistý, že je trať po modernizaci? Jen dotaz.
Stav po modernizaci znamená autoblok směr Jihlava, což je to, co v BP je. Před modernizací to bylo jinak, ale i tak je to v BP špatně - tenkrát se na 3. kolej jezdilo napřímo, na 7. kolej 60 a na 5.kolej 40.

Před modernizací to bylo jinak, ale i tak je to v BP špatně
Ano, vinen. Mám to špatně. Protože například z nádraží zastávky Praha Podbaba přijedete na hlavák přes Vítkov po dnes už cyklostezce. Nebo Z Hustopečí či Židlochovic přijedete do Brna skrz původní Heršpice. A tak dál. Tohle nehlaste zde, ale vyřiďte si to na stavitelství drah, že modernizují tratě a nenechali to ve stavu devadesátých let. :) Já na to nemám lidi ani vůli, abych opravoval, co mi za zadkem železniční stavitelství přestavělo a naopak, když se dopracuji k novým úsekům, tak mi původní nádraží při dokumentování vyhodili do povětří před nosem. Tenkrát ještě nebylo Youtube s videi jako dnes. Tedy vůbec neřeším a tak mám pospojované staré s novým. Je to jenom hra a takto mi to připadá i pestřejší. Ale i tak u hlavních tahů na rovinkách mne nějaká historie, kdy se jezdilo max 100, neláká.
Tedy klídek.
Spíš mne zajímá, když jezdíš Jihlavu, jestli máš u zastávky Stříteř také v kolejích trpaslíka, jak hlásil krejča. Protože já tam nic nenašel.

Zbyňdo, vždyť ale píše, že ty rychlosti jsou blbě ve stavu v jakém ta trať je. Jinak já jsem za staré úseky tratě velmi rád, jedu raději krajinou, než mezi betonem a betonovými peróny v nádražích, které jsou jak přes kopírák.

Hlásím, že je to špatně po novu i po staru. Od/do Jihlavy se prostě v BP nenávěstí přímá cesta, ačkoliv v obou variantách existuje. Mě je jedno, která varianta, ačkoliv na tom bude viset přesnost GVD - 40 nebo 60 přes tak dlouhé zhlaví znamená minutu rozdíl v jízdní době (potvrzeno i z provozu). A hlásím to proto, že toto vlákno k tomu vyzývá.

Ve Stříteži jsem si žádné trpaslíky ani Sněhurku nevšiml, ale je pravda, že tam nevystupuji, ani tam nechodím na houby. Jen projíždím.

Jenomže tohle jste měli hlásit krátce po vydání, což bylo několik let zpět. Nyní opravdu netuším o čem je řeč a vůbec není čas to tam podle manuálů jakkoli prověřovat. Ale to už je nemoc většiny uživatelů. Po mnoha letech se probudí z kómatu a najednou je plno připomínek. :)

Chybějící předvěstníky se hlásit nesmějí, nesprávné nalinkování návěstidel lze hlásit jen začerstva... Možná by se toto vlákno mělo jmenovat Hlášení vizuálních chyb, aneb co nekazí screenshot, není chyba.

Chybějící předvěstníky se hlásit nesmějí, nesprávné nalinkování návěstidel lze hlásit jen začerstva
Ach jo. Umíš něco jiného než prudit? Předvěstníky jsem osadil přesně podle dostupných videí. Že něco změnili? Smůla. Uvědomuješ si kilometrickou rozlohu tohoto projektu? A když si po mnoha letech na něco vzpomeneš, tak zasalutuji a rozkaz? Na to zapomeň. Bohužel jen pozoruji, vydám aktualizace, několik lajků a ticho po pěšině. A v tento čas čekám na připomínky. Nic? Tak nazdar. Ale už jsem psal, že nemíním vše aktualizovat podle posledních změn. To ani nejde. Vzbuď se.
Opravdu si tady nevážíte skutečnosti, že někdo ještě staví tratě. A když to není po vašem, tak běda. :) Pěknou neděli.

Hlásím nepozorné cestující v zastávce Borač. Místo na nástupiště vystupují do trávy... :)

Přílohy

• Borac_dvere.jpg
    Borac_dvere.jpg
    760.9 KB · Zobrazeno: 0
Ach jo. Umíš něco jiného než prudit? Předvěstníky jsem osadil přesně podle dostupných videí. Že něco změnili? Smůla. Uvědomuješ si kilometrickou rozlohu tohoto projektu? A když si po mnoha letech na něco vzpomeneš, tak zasalutuji a rozkaz? Na to zapomeň. Bohužel jen pozoruji, vydám aktualizace, několik lajků a ticho po pěšině. A v tento čas čekám na připomínky. Nic? Tak nazdar. Ale už jsem psal, že nemíním vše aktualizovat podle posledních změn. To ani nejde. Vzbuď se.
Opravdu si tady nevážíte skutečnosti, že někdo ještě staví tratě. A když to není po vašem, tak běda. :) Pěknou neděli.
Moc se to hrotí.
Je to vlákno o chybách v BP.
Po aktualizaci nečekejte, že vám hned každý donese podnos teplou várku čerstvých chyb. (nemyslím to zle)
U PC se zase nesedí nonstop a některé méně viditelné chyby vskutku mohou hráči objevit i za X měsíců.
Někdo je všímavý více, někdo méně.
Někdo projíždí jen úsek po aktualizaci, jiní jednou a vrátí se zpět, kde skončili s jízdou.

Je to Hlášení chyb pro BP, tak se hlásí a je jen na autorovy, zda to spraví, nebo ne.
Salutovat nemusíte :D, vzít na vědomí můžete a to je tak vše. Zbytek je na Vás, co uděláte. :)

Pěknou neděli.
Ona pěkná je. Ale zpět k tématu. Nějak nám tu vymizela možnost, že si někdo včera koupil trať a dneska hlásí chyby, které "vznikly" 10-15 let zpátky.
Samozřejmě, že si můžu začít BP upravovat podle sebe, ale už to nesmím šířit a kromě toho - už si nikdy nezahraju žádnou aktivitu někoho jiného. Ani já pak nemůžu vydat aktivitu nebo timetable, protože nikdo moji verzi mít nebude. A tak žiju v bláhové naději, že když sem dám nějakou tu chybku, tak se to třeba někdy ku prospěchu všech někdy opraví.
Kdyby existovala možnost vícečlenného týmu, který by na trati pracoval, hned by se chyby opravovaly jinak. Jenže to je nemyslitelné: chtělo by to úložiště s verzováním (např. GIThub) a projektové řízení s kontrolou výstupu - aby se po každém zásahu nehroutila databáze. A hlavně ochotu a odvahu do toho jít. Vzhledem k tomu, kolik je tu modelářů, asi nemá cenu uvažovat, že by se tu našlo dost správců, kteří by s tím pomohli. Tento odstavec dál nepitvejte, zřejmě to nemá budoucnost.

Nemyslím si, že tu někdo zpochybňuje objem práce a množství času, které za tou tratí je. Ale spíš, než "jste mi s těmi vašimi malichernostmi ukradení", jsem čekal "je dobře, že hledáte chyby, ale na tuhle teď nemám čas, snad někdy bude, ale nic neslibuju". Inu, aspoň si to sám v sobě přeložím správně a budu doufat, že někdy přijde čas i na ty chyby, které se tu objeví "pozdě".

Ahoj, Tunel za stanicí Boletice nad Labem, směr Velké Březno, průjezd za světla. Nevím, jak opačným směrem.

Jenže on má Pajavlaky pravdu. :confused: Takhle hrozně ustupuje dřívější nekompromisní kvalita před nynější vždykompromisní kvantitou. :-/ Ale jak jsem říkal, tak plním, já už nic nehlásím.

Ahoj Zbyňku, tak další chybky:
Je fajn, že je podklad mapa, tohle mi neva, ale ty čáry z fotomap na vodní hladině, jsou děs běs, jestli to nějak zaretušovat lze. (nemyšleno zle):
001.jpg
Další kometická je v Ústí nad Labem, jinak doděláno úžasně, myslím UNL směr Cheb. Ale chybí nákladní koleje. :)
A zde ta chybka přímo u kolejí na hlavním:
002.jpg003.jpg

V litoměřicích město, má model podchod, ale terén jej překrývá:
004.jpg

A v neposlední řadě, to jsem ti kdysi už myslím psal, v Polepech chybí kus nádraží, celá traťovka (pozemní stavby). To není vlečka, ale fakt součást kolejiště, kde jedeš přímo kolem, ta mi tam fakt chybí..
005.jpg006.jpg

Dane. To dělá model Ústí nad Labem pro trať 321, která má koleje jinak a proto to nesedí. Bude nutné přepracovat model, ale do toho se mi opravdu zatím nechce. Ani není čas, jinak bych zazdil úplně vše. Možná za několik let na to přijde řada. :) Ale takových podobných modelů k přepracování je hafo. Dane, pokud ti nevadí stejně vypadající podchody v Praze hl. n, tak ty Litoměřice přežiješ také. :) Ten model je také třeba přepracovat.

Ale jinak, tady poslední diskutující si pletete vlákno.

Tohle bylo založené, když najdete nějaké chyby, jako hlásí třeba krejča, nebo něco levituje, někde trojej, kde nemá být, a podobně, či návěstidla ukazují nesmysly.

Ale ty celé stránky, co tady teď jsou, to patří do vlákna "Kniha přání pro trať BP." Ale takto to nefunguje. To nemusíte zakládat, na přání nic nestavím. Opravdu život je krátký a vy tady máte požadavky na deset životů a ještě se někdo i urazí, že těch deset životů nemám a podobná přání odbydu.
Buďte vůbec rádi, že ještě mám chuť něco dál stavět. Nebýt nových možností, tak jsem vše zakonzervoval jako Martin a nedovolali by jste se ani na opravu závažných chyb. A odpovídal bych podobně jako bývalí stavitelé a modeláři. "To už je dávno a já už ani nevím, jak se to dělá" . :)

Aha, to jsem netušil, že je to modelem, jedu poslední test aktivity a vypisuji na co jsem narazil. Jinak ale návěstidla ok a plynulost jízdy taky a to s AI traffic nešetřím.

Back
Nahoře