Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Toto je práce na 15 min v tsre5
Už to nemíním dál komentovat. Nejsem ničích zaměstnanec, aby mi někdo nařizoval, jak mám to či ono přepracovat, tedy buď se smiřte s tím co je, tedy starší verze nádražích poplatných době vzniku nebo BP odinstalujte a jezděte po čemkoli jiném, co je aktuální.

Jo, neřešme to. Zbyněk z Brodu do Jihlavy ani tenkrát nejezdil a když stavěl Brod, tak linkování návěstidel na Jihlavu bylo úplně jedno, protože tam žádnou trať neměl. Teď nechce přiznat, že tam je chyba (protože ze 3. koleje se jezdilo na přímo, resp. traťovou 60) a do nového kontextu dostavěné tratě ho nutit nemůžeme. Já si to upravím podle nového a trať BP budu mít jen pro sebe. A protože mě Drážďany ani Berlín nezajímají, nemá pro mě cenu se v tomto vlákně jakkoliv exponovat.

Teď nechce přiznat, že tam je chyba (protože ze 3. koleje se jezdilo na přímo, resp. traťovou 60)
Ty jsi policajt u výslechu? Nebo co. :)
Tedy znovu pro ty jednoduché a pomalejší co to nepochopili. Včera jsem se na kolejiště díval a jediná kolej, kde jsem tedy navýšil návěstní znaky na volno je kolej 7. Zbytek vždy najíždí na výměnu, kde se dá jet max 40. Tedy pokud bych měl tam kde mají být udělat šedesátky, musel bych přepracovat celé kolejiště. A na to vůbec nemám žádnou chuť i kdybych měl čas, který nemám, protože tohle nádraží už nenávidím kvůli Deteriovi, který mne ukecal svými modely peronů, abych hlavně koleje u prvního nástupiště přepracoval a jak je už u něj zvykem, nedokončil. A byl to tam kolejově pěkný vopruz. Je to už nějaký rok a Deterio na ty perony asi už zapomněl. Přitom dokončit podchody ostatních peronů by byla už jen práce přes kopírák. Tedy dokud ten jinak pěkný model jen hloupých peronů nedokončí, tak nečekejte, že já tam budu cokoli přepracovávat.
Mě stačilo včera, když jsem přelinkovával ty angličany a pěkně se v tom dá zamotat i když v MSTS vidím zeleně linky. V TSRE5 bych to ani nezkoušel, protože skrz angličany mi to vždy udělá někde nějaký nesmysl a na to už opravdu nemám nervy. A stejně mám výčitky, že jsem tam tím přelinkováním asi něco udělal špatně. Zbytečné zdržování a jen s efektem, že ze sedmé koleje docílím zrychlení jízdních dob o 30 sekund. Že jsem se na to rovnou nevykašlal a nechal se ukecat tam vůbec lézt.
klidně si HB překopejte a zmodernizujte
Tak to bych chtěl vidět, kdo by to dokázal. Přepracovat kolejiště v oblouku není nic pro začátečníky. A vyměnit návěstidla sice ano, ale správně je nalinkovat za angličany v TSRE5, to chci vidět. To neumím ani já. Takové linky vždy opravuji v MSTS. A jezdit do ostrých výměn 60? Hra to snese.

Zbyňku, nebuď nervózní... ;) To myslím v dobrém.
Abych nebyl opět nařčen z toho, že někomu lezu nevhodně na soukromé vlákno, hlásím chyby: průměty mostovek na hladině tzv. Labe. Nebudu upřesňovat kde, je to zřejmé na první pohled. No a druhá věc, když už jsme u toho Labe. Místy je těžké v krajině (pokud jde o krajinu v tom smyslu, který se pod tímto pojmem rozumí) vůbec vodní tok rozeznat a pokud tam někde je, podobá se spíše amazonským nebo nilským bažinám. Opět nebudu psát nějaké souřadnice, stačí sednout na tzv. pravobřežku a sledovat.
Já pevně doufám, a se mnou řada uživatelů, že provedené korekce opět pozvednou BP na vyšší úroveň nejen co se týče kilometráže, ale i provedení. Je to v silách a schopnostech pana autora. Hodně úspěchů.

Já napíšu taky něco bez obalu. Včera jsem jel aktivitu do Děčína přes Litoměřice a měl jsem dojem, že ta trať a krajina je hrozně placatá a nudná. Skutečně, ty fototextury mi neustále vnucovaly pocit placatosti až to bylo nepříjemné. Ve skrytu duše doufám, že to není takto finálně postavené.

Já vím, že nejsou modeláři (sakra chlapi, to se někdo nejste schopni naučit v Blenderu???) a další ochotníci, který by skutečně něco udělali a ne jen psát připomínky. Už i v OR CZ/SK se náš člen (díky Dodo) učí modelovat v Blenderu, abychom dokázali přinést potřebné modely pro nové možnosti simulátoru. Vždyť dneska se nikam ani nemusí jezdit, aby člověk sehnal textury na "krabice".

Ale věřím, že to Zbyněk ví a zaměří se potom v budoucnu na více detailů a ne jen km.

Včera jsem jel aktivitu do Děčína přes Litoměřice a měl jsem dojem, že ta trať a krajina je hrozně placatá a nudná.
S tím nic nenaděláš, ta trať je nuda i v reálu. Nuda je i z Brna do Břeclavi. Všude jen pole. Kdysi mi někdo "pomáhal" zkrášlit trať z Kútů do Bratislavy a tam kde jsou pole, tak mi tam nadělal všelijaké lesíky a keříky. Sice to měl pěkné, ale v reálu tam jsou opravdu jen holá pole, tedy jsem musel většinu porostu promazat. :) Sice existují všelijaké polní plodiny, jako mají na trati Blava - Štúrovo, ale to se hodí jenom na placaté rovinky, které například na trati 072 nejsou.
vůbec vodní tok rozeznat a pokud tam někde je, podobá se spíše amazonským nebo nilským bažinám.
To u ber jako daň za to, že tyto traťové úseky vůbec mohly vzniknout. Fototextury nejsou sice všude ideální, ale s tím nic nenaděláme. Pracovat se nikomu nechce a já na nějaké retušování čas nemám. Sice by šlo doplnit skutečnou vodu jako jinde, ale na to si musíte počkat 5 let? nebo 10? Až na to bude nálada nebo až to začne vadit i mě. Já když jedu aktivitu, tak se soustředím primárně na trať před sebou a jízdní řád.

S tím nic nenaděláš, ta trať je nuda i v reálu. Nuda je i z Brna do Břeclavi. Všude jen pole. Kdysi mi někdo "pomáhal" zkrášlit trať z Kútů do Bratislavy a tam kde jsou pole, tak mi tam nadělal všelijaké lesíky a keříky. Sice to měl pěkné, ale v reálu tam jsou opravdu jen holá pole, tedy jsem musel většinu porostu promazat.
Zbyňku, já narážím na to, že ty fototextury jsou pro uživatele (pokud není zcela zastavěná, aby nebyly vidět placaté jakoobjekty) hrozně odpuzující. Pro stavaře rozhodně super pomůcka, ale takhle mi to připadá jako bys tam zapomněl odmazat model deseti kilometrového metru pro měření vzdáleností mezi objekty. Na horizontu se dají snést a nemusí být zastavěny, ale u tratě a blízko ní je to fakt naprd. Od Fandy jsem si naposledy projížděl trať 183 a je fakt přirozená a hezká (bez fototextur).

Prosím neber to jako negativní kritiku. Všichni si vážíme Tvé práce. Jen by to chtělo přehodnotit použití fototextur.

Zbyňku, pozri prosím na Brno Židenice, išiel som z Dolního nádraží a v mieste kde sa pripája trať z hlavního, sú niektoré návestidlá zle otextúrované, potom je už len len vadný jeden indikátor ( bez textúry ) a zvyšok je OK. A tiež tam poletujú nejaké stožiare ;)
brno_nav.jpgbrno_stlpy.jpg

No, já jsem tam taky nic nezaznamenal a mám tam aktivity. Ale už jsem tam dlouho nebyl, tak jsem netušil, zda se tam něco nezměnilo...

Zbyňku, pozri prosím na Brno Židenice, išiel som z Dolního nádraží a v mieste kde sa pripája trať z hlavního, sú niektoré návestidlá zle otextúrované, potom je už len len vadný jeden indikátor ( bez textúry ) a zvyšok je OK. A tiež tam poletujú nejaké stožiare ;)
Zobrazit přílohu 38229Zobrazit přílohu 38230
Začínám si myslet, že máš něco fakt zlého na tvém železe nebo trati.
1.jpg

Zobrazit přílohu 38229Zobrazit přílohu 38230
Teď mne napadá, používáš v PC Defender? Tam by mohl být zakopaný pes. On ta ku..a totiž vyžírá ace soubory jako škodlivé.

Áno mám Defender, doteraz som ale nezaznamenal problémy v tomto smere. Ale minule som presunul trať BP do iného priečinka, tak to mohlo nastať vtedy.

Áno mám Defender, doteraz som ale nezaznamenal problémy v tomto smere. Ale minule som presunul trať BP do iného priečinka, tak to mohlo nastať vtedy.
No to jsme nezaznamenali, ani já, třeba ani Jarin a plno dalších, najednou jsme měli šedivé vozy bez textur a tak podobně. Vyluč v něm celou složku, kde máš OR+tratě a trainset. A budeš muset instalovat vše znova, pokud ty ace už nebudou v historii defendra, abys je dal povolit. Tohle je totiž pěkné kurev..vo ochrany Win10.když se mi to stalo, chtěl jsem normálně rozkopat comp.

Beriem nazad, Defender je deaktivovaný ako som zistil a beží Microsoft Security Essentialis.

Problém vyriešený, záhada pretrváva. Vďaka Deterovi som sa dopátral k oprave. Žiadna textúra nechýbala, ale jedna mala záhadne iný obsah. Po jej náhrade to je v poriadku. Má niekto vysvetlenie?

Tak to mne těší. Já měl tak kdysi poškozené Pečky, Zbyněk mi je posílal extra. Jak se to ale stalo nevím. Ale zplať pánbůh, že to nebyl ten Defender a nepžral ti ace soubory.

písal som tu nedávno ohľadom BP globalu ktorý som stratil problem sa mi nepodaril stale vyriešiť takže ak by mal niketo ochotu mi poslať nahradu tak by som sa naozaj potešil lebo budem rad za odozvu :)

Back
Nahoře