Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Prosím o poučení svářečů a stavebních dělníků, aby ty koleje stavěli pokud možno co nejvíce přesně dle norem ČSN, ISO, ...o_O
1.jpg

Prosím o poučení svářečů a stavebních dělníků, aby ty koleje stavěli pokud možno co nejvíce přesně dle norem ČSN, ISO, ...o_O
Zobrazit přílohu 38564
Nee, oni si najdou, že jsi někde 70 kilometrů zpátky jel na rovince o 6 km/h rychleji, nezapískal jsi na pískáček a porušil jsi Z11 ve výchozí stanici a na tom tě slíznou, protože to vše ;)"souvisí s vykolejením"... A máš to:D

aby ty koleje stavěli pokud možno co nejvíce přesně dle norem ČSN, ISO, .
V ranní rozespalosti jsem na první pohled myslel, že je to nějaká nehoda z reálu a hledal polámané koleje. :) Pěkně vyfocené s kvalitním modelem soupravy. A to jsi ještě nezažil vybočení na mých uměle vytvořených poloměrech 10000m a víc. Někdy se ta databáze špatně spojí, jedeš 160 a rána do boku. Netuším, jak by reagovala tvá vykolejovací vychytávka. Takové poloměry jsou současně například na Lovosickém zhlaví ve stanici Hrobce a někde do Drážďan. Ale dál do Berlína je jich hafo. Tam se jezdí 200, většinou se dávají R3000 a R4000, někde to nestačí, tak se mírnější oblouk k dokončení správného uhlu vyrobí z například pěti 10m rovných dílů a jede to 100% hladce. Ale většinou drobné úhyby jsou jen jednobodové.

Prosím, i když se ve stavbě tratí tolik nevyznám, podle mě je v Polepech v 1.Tk od Litoměřic špatně nalinkované návěstidlo. Nepostaví se do odbočky na 3.sk. vlak má na stůj i když by mu nemělo nic bránit. Když pak přesednu do AI vlaku a projedu stůj, dojedu normálně na třetí kolej. Koukal jsem se na to v TSRE5 a podle mě je tam chybka, ale nejsem stavitel.

Přílohy

• Polepy.jpg
    Polepy.jpg
    813.4 KB · Zobrazeno: 0
Tak som skúšal spraviť aktivitu v stanici Devínska Nová Ves ( zhlavie smer Kúty ) a zrazu toto:

Přílohy

• BP_chyba.jpg
    BP_chyba.jpg
    95.8 KB · Zobrazeno: 0
Já se omlouvám, že dnes vyšla aktualizace, ale vaše tempo je vražedné, ale jelikož volnou jízdu moc nejezdím tak nestíhám si tvořit aktivity a projíždět tratě tak rychle. Navíc o počítač se peru se synem, když je u mě a to on jasně vyhrává na body. :-) Tak dvě věci do příští aktualizace. :-) V Malém Újezdu od Všetat je u navíc u nesprávné koleje předvěst, správně tam není nic, nejblíže je až předvěst do Mělníka v úrovni posledního autobloku. A Před Dřísy také od Všetat u Nesprávné koleje je místo předvěsti návěstidlo AB. Bohužel do těchto končin ani teď v roce 2024 něco jako obousměrný AB nedorazil. :-)

Přílohy

• Maly Ujezd.jpg
    Maly Ujezd.jpg
    557.1 KB · Zobrazeno: 0
  • Drisy.jpg
    Drisy.jpg
    545.1 KB · Zobrazeno: 0
Tak to snad už ničemu nevadí. Naopak pro aktivity je vždy pohroma, když tam návěstidlo není. Pak se nevykřižuje traffic. Legrace je, že tyto úseky se stavěly několik aktualizací zpět, tak si ani nepamatuji, jaká tam byla situace. Ale určitě jsem jel podle plánků stanic a umístění podle videí.

Tak to snad už ničemu nevadí. Naopak pro aktivity je vždy pohroma, když tam návěstidlo není. Pak se nevykřižuje traffic. Legrace je, že tyto úseky se stavěly několik aktualizací zpět, tak si ani nepamatuji, jaká tam byla situace. Ale určitě jsem jel podle plánků stanic a umístění podle videí.
Určitě to nehoří a nevadí. Do příští aktualizace by to mělo vydržet. V tom Újezdě u nesprávné koleje směr Mělník nikdy žadná předvěst nebyla a není. Ono když se podívate tak dal směr Mělnik žadné oddílove navěstidlo není, až vjezdy do Mělnika. Před Dřísy byla předvěst vjezdu udělaná z třísvětelového navěstidla ( asi stejneho jako AB u spravné ) přičemž se použivalo jen zlute a zelene světlo, ale myslím, že v minulých letech byla vyměněna za klasickou dvousvětlovou AŽD.

Dobrý den, děkuji za doplnění odjezdového návěstidla L4, avšak asi jsem ještě zapomněl na to, že na Smíchově chybí odjezdové návěstidlo L1 z 1. SK, seřaďovací návěstidla u 16. a 18. koleje a tak různě mezi spojkama (viz. plánek a screen stanice), směrový indikátor na samostatném stožáru Is L8-LN. Některé výhybky, co jsou naproti sobě se spojily v jednu a občas s nima nejde manipulovat v dispečerské aplikaci (viz. screen). A od vloženého návěstidla u druhého a možná i prvního nástupiště lze bohužel odjíždět pouze na posun dovolen, bílá nechce kmitat jako odjezdové návěstidlo dovoluje jízdu. Ale to je jenom takovej detail. Omlouvám se, že to píšu hned takhle po aktualizaci, ale ihned jsem si to běžel zkontrolovat v nové verzi.

Přílohy

• Snímek obrazovky (1411).jpg
    Snímek obrazovky (1411).jpg
    368.8 KB · Zobrazeno: 0
  • Snímek obrazovky (1412).jpg
    Snímek obrazovky (1412).jpg
    403.6 KB · Zobrazeno: 0
  • Snímek obrazovky (1413).jpg
    Snímek obrazovky (1413).jpg
    868 KB · Zobrazeno: 0
  • Snímek obrazovky (1416).jpg
    Snímek obrazovky (1416).jpg
    574.5 KB · Zobrazeno: 0
  • Snímek obrazovky (1415).jpg
    Snímek obrazovky (1415).jpg
    419.2 KB · Zobrazeno: 0
  • Snímek obrazovky (1414).jpg
    Snímek obrazovky (1414).jpg
    630.8 KB · Zobrazeno: 0
V tom Újezdě u nesprávné koleje směr Mělník nikdy žadná předvěst nebyla a není.
On někdo namítne, však je vše na videu. Umí si kdokoli představit kolik času zabere analýza videa pro kontroly celého úseku? Každé video si musím pustit snad 50x, než se dostaví komplet. A vidíte, to byl i případ této trati 072, kde jsem vycházel z mnoha dostupných videí, tedy různé pohledy a jak píšete, stejně jsem osadil návěstidlo, které neexistuje. Vždyť jsem měl před sebou i plánky stanic. A to mne pranýřuje Deterio, že podle videí mám osazovat správné typy šraňků. :) :) :) To bych už musel být úplný šílenec, který žije jen pro tento projekt tratí. Nechte mne trochu vydejchat.
že na Smíchově chybí
ten samý případ. Také jsem osazoval podle tehdejších plánků a možná také něco přehlédl. Jsem jenom člověk a opravdu se máte ozývat hned po vydání a ne až po 10 a více letech, kdy v reálu je to po různých modernizacích zase úplně jinak. (ale Smíchov se stavěl v dobách MSTS, kdy se to nesmělo přehánět s počtem návěstidel, proto je možné, že někde chybí. Ale také je možné, že opravný nástroj TSRE5 některá smazal, jako tomu bylo v nedávné době v Rájci Jestřebí) A já už se pak soustředím na nově budované úseky. I tak jsem pracím pro tuto železniční síť věnoval víc času, než je zdrávo a teď na nějaký čas nechci editor tratí ani vidět. Jestli něco začnu, tak textury s popiskami zastávek a stanic DB. A pak integrace detailů do modelů peronů. Tedy nejprve jen modelování v gmax, ale až se mi bude chtít.

On někdo namítne, však je vše na videu. Umí si kdokoli představit kolik času zabere analýza videa pro kontroly celého úseku? Každé video si musím pustit snad 50x, než se dostaví komplet. A vidíte, to byl i případ této trati 072, kde jsem vycházel z mnoha dostupných videí, tedy různé pohledy a jak píšete, stejně jsem osadil návěstidlo, které neexistuje. Vždyť jsem měl před sebou i plánky stanic. A to mne pranýřuje Deterio, že podle videí mám osazovat správné typy šraňků. :) :) :) To bych už musel být úplný šílenec, který žije jen pro tento projekt tratí. Nechte mne trochu vydejchat.

ten samý případ. Také jsem osazoval podle tehdejších plánků a možná také něco přehlédl. Jsem jenom člověk a opravdu se máte ozývat hned po vydání a ne až po 10 a více letech, kdy v reálu je to po různých modernizacích zase úplně jinak. (ale Smíchov se stavěl v dobách MSTS, kdy se to nesmělo přehánět s počtem návěstidel, proto je možné, že někde chybí. Ale také je možné, že opravný nástroj TSRE5 některá smazal, jako tomu bylo v nedávné době v Rájci Jestřebí) A já už se pak soustředím na nově budované úseky. I tak jsem pracím pro tuto železniční síť věnoval víc času, než je zdrávo a teď na nějaký čas nechci editor tratí ani vidět. Jestli něco začnu, tak textury s popiskami zastávek a stanic DB. A pak integrace detailů do modelů peronů. Tedy nejprve jen modelování v gmax, ale až se mi bude chtít.
Já vás rozhodně k ničemu nehoním, taky u toho nesedím každý den, nemám na to čas a ani by to nebylo zdravé. Stejně tak vám neříkám, co mate dělat stavět. Je to koníček ne prace. Jen je tu vlakno na hlášení chyb, tak hlásím chybu, protože to je drážni a provozní nesmysl. Zavory neřeším, je to jen simulator. :) A to je jako s těma ranžírkama, nemůžou byt všude jako v reálu, je to zase jen simulátor a ve vlakovych cestach na záhlaví, zhlaví můžou byt jen jako nefunkčni modely. Protože simulator nerozliší vlakove a posunove cesty a pak za vjezdu do stanice by byl postavený nejen vjezd na barvu, ale i ty ranžírky na bílou, což je taky blbost. Je to jen simulator a nesmíme byt nenažraní. :)

Nejhorší je, že jsem ten Smíchov kontroloval a doplňoval smazaná návěstidla a myslel jsem, že je to tam už dořešené. Je to moc velká a nepřehledná stanice a lehce se něco přehlédne. A to už mám nové brýle :)

Měl jsem dobrý úmysl se na ten Smíchov podívat, otevřu MSTS, teleport na Smíchov a MSTS rovnou spadne. . Tedy jsem nadělal víc škody než užitku. Jo, to je tak, když se do něčeho dodatečně vrtá. V TSRE5 to otevřu, ale to návěstidlo L1 nalinkuji jen v MSTS editoru. A navíc jsem zapomněl, kam se linkovala ta písmena. Opět napoví jen MSTS editor.

A od vloženého návěstidla u druhého a možná i prvního nástupiště lze bohužel odjíždět pouze na posun dovolen
Už jsem se tam dostal a nestačím zírat. Podle návěstidel bez stínítek v TSRE5 jsou tam nějaká nová návěstidla od Deteria, který se vždy snaží o co nejvěrnější místní model. Jenomže tímto se to celé rozdrbalo. Původní vložená návěstidla byla nalinkovaná jako vložená a nyní, když je otevřu, tak jsou nalinkována jako posun bez mého vědomí, protože tam přibyly volby na další linky, viz citace. Tedy můžeme s hrůzou očekávat kde ještě po nahrání nového modelu bude podobná situace. Já už jsem dávno Deteriovi zakázal, aby dělal úpravy osazených návěstidlel, ale je to marný, je to marný a je to marný. :) Doplnil jsem tedy i nějaké ranžírky a nebyly tam asi proto, že v té oblasti je 1800 objektů na čtverec, tak se šetřilo, kde se dalo. Ale chápu, že tam ty ranžírky na manipulačních kolejích jsou potřeba. Já tu aktualizaci tedy ještě přepíši. Tedy ještě udělám jednu kontrolu všeho, protože mi tam chyběl jeden škaredý německý model baráčku. :)

To není divné. Deterio jen vymýšlel nový, lepší model, který nahrazoval původní. Jenomže bylo vždy nutné původní model smazat a osadit znovu. A při těchto rošádách jsem asi zapomněl znovu osadit L1 a ty dvě vložené asi byly nahrazené jen novým modelem. On tam přidával nějaké patky SSSR, atd a tím se vše posunulo.
Tak dvě věci do příští aktualizace.
Opravil jsem to, abych mohl klidně spát :) A aktualizaci vydám znovu s dnešním datem. Ještě počkám, jak dopadnou další testy, které na vedlejším starším PC na XP budou brumlat ještě asi dvě hodiny. (desítky s tímto neumí) Nemá smysl vydávat malé update, pak je v tom nepořádek. A těch 700 MB znovu nikoho nezabije. Trvá to méně než tyto opravy :)
Ohledně Smíchova, dál se v tom ztrácím, nějaké obrázky jsem nepochopil, co se po mě chce. Právě na tohle jsou dobré sleziny. Doplnil jsem L1, opravil vložáky a dosadil návěstidla pro posun ze zbývajících manipulačních kolejí.

Back
Nahoře