Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Ty fototextůry si může opravit každý sám. Musí se počítat s tím, že budou v rozlišeni 1024x1024. Třeba v TGAtool příslušný "ace" soubor rozbalíte na obrázek. ten pak přetáhnete do nějakého upravovače fotek a tam většinou stačí ubrat modrou (třeba -20) popřípadě ubrat "barevnost" ( anglický název těchto hejblat si teď z hlavy nepamatuji, ale případným zájemcům pak můžu napsat) a pak zpátky vrátit do "ace". Dopředu říkám, že je to pěkná pakárna velmi náročná na čas. Kromě toho mě asi nejvíc vadilo to hledání správného čtverce, protože všechny se upravovat nemusí, z vlaku nejsou vidět. To číslování jsem nikdy nepochopil. A v tomto posledním případě se asi jedná jen o pár desítek souborů kolem Velkého Meziříčí, které bezprostředně sousedí s tratí, nebo přes které trať vede.

Tak samozřejmě, že to jde. A jde dokonce vybrat tu nepřirozenou zelenou, nebo jinou barvu a dotáhnout ty barvy aby seděla víc k modelům náspů atd... Já jen nevím, které čtverce to jsou a pro Zbyňka bych to upravil. Ale dělat úpravy jen pro sebe nemá význam. Každá další aktualizace to může přepsat.

Tak stejně to s těmi zdeformovanými fototexturami vypadá, že je to nějak ovlivněno načteným čtvercem z Google. Fototextury jsou dobré, v jednom bodě se nějakým způsobem barevně zdeformují a o kus dál je to zase v pořádku.
Podobně jako Studenec je na tom údolí Labe dolů k Lovosicím. Nové textury jsou dobré, krajina neskutečně oproti původnímu stavu spáleniště prokoukla a dostala přirozenější charakter, a dokonce i hladina Labe už konečně vypadá jako tok středoevropské řeky a ne jako delta Nilu či Orinoka. Přesto ale je zde jedno místo, kde se terén i voda zabarví do fialova. Po ujetí několika km je opět korektní podání barev.
K tomu dodám jednu věc: toto vlákno je určeno k hlášení zjištěných chyb na trati BP, což já i další chápeme jako hlášení všech zjištěných problémů, nejen levitujících objektů a vegetace či terénu zasazujícího do kolejiště. Není nutné se hned stavět do pozice uražené velmoci a používat několik dnes už oklepaných frází o tvorbě, kterou vlastně autor už provádí nad plán, že je nutné přijmout vše tak, jak je a ať si to kritici staví sami.
Také není nutné žlučovitě reagovat na příspěvky / upozornění / kritiku některých přispěvatelů, zvláště když slušně na něco upozorňují. Z toho pak může snadno vyplynou nějaká podujatost. Já osobně s tím moc dobré zkušenosti nemám.
Atd.

Také není nutné žlučovitě reagovat na příspěvky
Není nutné žlučovitě hlásit chyby fotografů na google, které žádný stavitel tratí neovlivní. :)
Ještě dokončím co mám rozdělané, ale žádné novinky už ode mne dlouho neočekávejte. Opravdu to nemá cenu. Zadarmo si každý stahuje aktualizace a už do mě každý buší, co se mu tam nelíbí. Netýká se to dvou lidí, kteří si po aktualizaci flešku objednali a zaplatili. :)
Člověk doslova zabije půl roku svého života pro BP105 a vy jen hledáte jakoukoli chybu i ty které neovlivním. Kdyby jste byli co k čemu, tak textura, která se nelíbí, tak si jí ve full 4096x4096 otevřete a ve Photoshopu domalujete a pošlete k aktualizaci. Na tohle nepotřebuje být nikdo stavitel tratí. Ale když to uděláte jen v 1024x1024, tak je to zbytečná práce. Nepoužitelné.

Ale jinak je sranda. V anketě "ve které trati nejraději jezdíte" není ani jeden z vás pro BP, co tady kritizujete. Ani Dan, ani Nebulus, ani Venny, ani Tom Kanka. Tak proč tady reagujete, když tahle trať vás nezajímá? :) A Haha Deterio už vůbec. Jeho nezajímá vůbec žádná trať, ale jen to jeho debilní Haha na úplně vše. Jako ten strom ve filmu "Strážci galaxie" na vše reagoval "Já jsem grót."
Fakt neumíte nikdo dodat další energii k pokračování tohoto projektu. Vždyť tam máte asi 80 nových modelů nejen nádražích, ale i různých staveb. To mazák Haha Deterio zvládl za ten čas jen půlku jednoho modelu. Vlastně na ní pracuje už 5 let. :) Tak co ještě chcete? Asi ty modely nádražích se vám nelíbí, určitě by jste jej vymodelovali lépe. Kuřim, Upravený Vlkov, Křižanov, Perony Sklené, Sázava, Pohled i perony Brno Královo Pole, nádraží Přibyslav, Kutná Hora a všechna nádraží a zastávky od Studence do Křižanova. Pak modely skupin křovin do různých poloměrů a to samé zářezy a skalní bloky. Sem tam nějaký viadukt. To je vám opravdu za půl roku málo? A budete tady kritizovat, když nic jiného, fototextury, které stejně neovlivním, když se někde satelitním fotografům nepovedou.

Histerická reakce? Pokud tady někdo brečí na nesprávném hrobě? Mě by jen zajímalo, kdyby kdokoli z vás kliďasů na něčem mnoho let pracoval a dočkal se jen kritik, které sám nemůže ovlivnit. A kdyby tě na každý tvůj příspěvek s novinkami lajkoval "haha", "naštvaný" někdo jako stalker Deterio, jestli bys byl stále v klidu.

Tak Zbyňku, zrovna já jsem dával pro BP hlas, takže to je zajímavé a aktivit na BP mám taky víc než dost a když tady na fóru pohledáš, tak jsem zde trať několikrát vypíchl, vůči 321, co se sklonů a přesnosti stanic týká. Takže tahle poznámka co jsi napsal, mi přijde docela unfér!

Co se týká fotomap, napsal jsem ti připomínku velmi slušně a sám jsi se na pocit z nových fotomap ptal. A co se týká toho, kdo si trať kupuje a kdo aktualizuje zdarma, k tomu se raději vyjadřovat nebudu... Na slezině v Hradci jsem si od tebe kupoval flešku a to byl únor 2026. A ty si dovolíš napsat, že si tvoji trať zaplatili dva lidi... super.

A hlavně, nikdo nekritizoval tvoji trať, nýbrž ty nepřirozené barvy, co jsou hlavně na tom novém úseku a jinak jsem trať pochválil a dal jsem i obrázky z míst, kde jsem napsal, že je trať milionová. Ovšem ty nové textury barevně nesedí ani s modely náspů a jiných dílců, ty to fakt nevidíš?

A v poslední řadě, prosím tě, neříkej, že s tím nic nelze dělat. Dokonce jsem zde psal, že když mi řekneš, které konkrétní textury mapy jsou na novém úseku, že jsem je ochotný upravit osobně. Tak sakryš o co vlastně jde.

Ahoj. V Kuřimi na nástupišti směr Brno je skupina lidí po pás v dlažbě. Jedu z Kutné Hory a trať je přímo úžasná. o_O

Nová trať Studenec - Křižanov je co do hustoty vegetace asi bezkonkurenční (to by byla pochvala na úvod). Na několika přejezdech s rychlostníkem s mašinkou chybí před ním rychlostník s nižší rychlostí (a samozřejmě i předvěstník, je-li vyžadován, ale to nevím, protože není jasné, na jakou rychlost se mělo zpomalit). Jo a ten tunel asi není jako tunel, neboť kabina se neztmaví. Tak buď je tak krátký, že se to "nestihne", nebo není krytý před denním světlem.

A pro naše chlapce z databáze LVZ - před stanicemi na trati se rozsvítí opakovač, tzn. neexistuje databázová značka, že tam se nekóduje. Kód na D3 bych opravdu nečekal :)

Tak musíte jet v Openrails 1.51 a je to jak to má být.
Ne, tak to nemá být. Tunel se má označit vlastností koleje pro tunely, aby kód mohl počítat začátek, konec a délku tunelu kvůli fyzice odporu vzduchu a u nás i pro přechody efektu tmy. Ale zprovoznil jsem to jednoduché teď tma, teď světlo. Je to nehezké, ale aspoň tam nebude sluníčko.

Ahoj Zbyňku,

Našel jsem tady dvě malé chyby. Je to na CZ-250 krátce za Havlíčkovým Brodem směrem na Žďár nad Sázavou.Open Rails 2026-05-21 11-08-02.jpg

Open Rails 2026-05-24 09-49-07.jpg

A tak to promiň, já koukám do nejnovější mapy na mapy CZ a tam ten perón fakt není vidět, tak jsem byl v omylu, že je to jen zaznačeno blbě.
rapotice3.jpg

Back
Nahoře