Win 10 a MSTS

Mohu jen potvrdit, platí už teď. Na mém notebooku TS 2016, 17 s nVidii to jede špičkově. Doma na nadupaném počítači s AMD celkem slušné třídy, když jsem dal stejné nastavení, fps mnohem slabší a grafika, že se na to nedá dívat. Má to rysy omalovánky. Kdysi jsem to řešil s Michalem (má stejnou sestavu) a verdikt byl jasný. Vyměnit grafiku za NV. On to tak udělal a je spokojený.

Ještě odpověď k Pajas. Pokud je na notebooku rozpísmenkovaná grafika, tak přechod na Win7 nepomůže, protože je to problém novějšího HW, jehož ovladače nepodporují starší hry. Mě u notebooku s 8.1 se to také rozpísmenkovalo, ale po přechodu na 10 MSTS už se spustí, ale funguje to divně, musí se dát menší rozlišení a pak už to není ono. Ale týká se to jen notebooků, tedy mobilních grafických karet. Na novějších noteboocích tedy už jen Openrails nebo TS2017,

Mnohokrát děkuji za odpovědi :) Zbyňku takže myslíte že pokud tedy uvažuji o koupi stolního pc s desítkama tak by mělo MSTS jet tak jak má? :) Train simulátor 2017 mám a musím uznat že máte pravdu s grafickou kartou co mám to opravdu vypadá jak omalovánky :(

Na stolním PC vyzkoušeno, s grafikou NV v desítkách MSTS šlape bez úprav správně. Mě funguje na AMD, ale musel jsem postupovat dle pokynů na začátku tohoto vlákna. Ale právě ani TS, ani Openrails není na AMD nic moc. Proto výhledově uvažuji GK vyměnit.

Zdravím vespolek, nedávno jsem koupil nový NTB a po nainstalování MSTS se FPS nedostanou víc jak na 4-6. Zjistil jsem, že problém je v dedikované grafice Nvidia GE Force GTX 950M. MSTS se spouští pod integrovanou, proto asi ty nízké FPS... Vím, že už se to tady řešilo, ale nevím, zda vyřešilo. Proto se ptám: Je tady někdo, komu MSTS funguje dobře na výše zmiňované grafické kartě s Win10? Díky! :)

Zjistil jsem, že problém je v dedikované grafice Nvidia GE Force GTX 950M.
A jak jsi to zjistil?
Ten problém je jinde. Nízký výkon CPU oproti stolním PC. U msts až tak na grafárně nezáleží jako u nových her, postačí docela slabá na zobrazení výstupu, který jí pošle procesor z desky.

Zjistil jsem to tak, že jsem ve správci zařízení zkušebně integrovanou grafiku zakázal. Poté nešlo MSTS spustit vůbec, u jiných her (WRC 4, OMSI, FIFA) problém nebyl.

Já už na kompu s win10 jedu jen OR, přineslo mi to pár potíží, ale změna je život :D. Taky se mi do zprovozňování MSTS nechtělo.

Poté nešlo MSTS spustit vůbec
Což bylo patrně způsobeno pevným přiřazením v souboru.dat z původní instalace a defaultního startu na výchozí grafice. MSTS funguje na obou grafikách, jen to chce při takových experimentech promyslet jednotlivé kroky trošku do hloubky. K tomu je ovšem potřeba o tom taky nemálo vědět.
Podívej se do souboru drivers.db, co stačí simulátoru na běh a potom smazej MDRIVERS.DAT. Pak zkus spustit znovu launcher po předchozím určení grafárny ve správci nastavení NV/Int.

Já mám na notebooku GTX850M. MSTS tady chodí divně, ale neřeším. Na plné rozlišení jsem měl jen výřez obrazovky, musel jsem změnit rozlišení. Obraz škaredý, fps jsem ani neřešil. Editor tady spustím, ale musím zmenšit velikost okna, jinak nejde pohyb kamerou. Asi problém mobilních grafik gForce. Ale naopak OpenRails nebo TS2016/17 mi tady šlape jak hodiny, plynule a s výbornou grafikou, jakou na stolním PC nemám šanci. A to jsem si myslel někdy před 5 lety, jaký nemám nadupaný počítač.
Nový HW už moc neřeší ovladače pro staré hry a bude nutné se s tím smířit, že stařičký MSTS už všude nepojede a jak píše a doporučuje DAN, přejít na OpenRails.

Ako píše Zbyněk, problém nového HW. Ale práve vtedy ešte existuje predsa možnosť spraviť virtuálnu mašinu napr.s Win7. Nové NB sú často dosť dobre vybavené a virtuálny stroj im problém nerobí.

Ahoj.
Jasně, kvůli MSTS instalujte XXXX systémů, hrejte simulátor, který vám za 30 minut spadne tak 10x, čimž comp dostává záhul a stejně co až sedmičky ztratí podporu jako WinXP? Mimochodem v sedmičkách to se zvuky u MSTS teda taky není nic převratného, díky HW podpoře, která nejde ručně srazit to právě padá a pak se kumulují další a další potíže. Pokud se bude experimentovat jak MSTS nastartovat pod novým systémem, stejně nepojede na všech compech setjně, k jedné instalaci budete potřebovat čím dál tím více utilit, fíglů a programů jak to vlastně všechno rozchodit. Není lepší přejít na OR a vylepšovat a psát připomínky, podobně jako tomu bylo v plenkách MSTS? Mně to tak přijde, jako by jste drželi v ruce VHSku, uvažovali, kde ji přehrát, poněvač vám chcípe videorekordér, a přemýšleli nad tím jak ji nacpat do DVD přehrávače. :-)
Dan

Dane, upřímně. Před rokem bys to nenapsal. Ba dokonce se odvážím se tvrdit, že stejně plamenně bys obhajoval MsTS. Prostě by pro tebe "nevýhody" OR převažovaly nad nevýhodami "MsTS". Teď už na to máš jiný názor. Mne osobně to třeba mrzí, ale to je jediné, co stím mohu dělat a toleruji to.
Ale stejně tak pochop, že pro mnoho uživatelů jsou "nevýhody" OR stále tak zásadní, že se zuby nehty drží stařičkého MsTS. Já třeba jen proto, že pro mne je chování MsTS oproti OR daleko čitelnější a zatím si prostě jízdu v něm užívám. V OR zatím prostě ne. To už vidím větší budoucnost v RW/TS. A nechci nic jiného, než taky toleranci.

Ale v poho, jen jsem se musel "vylejt". Psal jsem teď nějaký rozhovor a když už jsem v tom laufu...:rolleyes:

@DanJ
Určite máš pravdu. Najschodnejšia cesta je prejsť na OR. Ten vrchný príspevok bol o tom, ako skúsiť pomôcť tým, ktorý chcú MSTS a nie, ktorý program je lepší.
Osobne jazdím MSTS pretože nie som schopný nainštalovať OR tak, aby mi šlapal vo fullscreene. V okne beží ako má, dispečerská apka je tiež výborná vec. Ale čuduj sa svete, MSTS mi padá menej než OR :). (a som lenivý pátrať po tom, prečo mi to nejde.)

Bendík ma s odpoveďou predbehol :)

Zdarec, to není útok na MSTS, já jsem si tento simulátor užil dost a dost, nechci jej ani kritizovat, na strém compu mi MSTS běhla daleko líp než OR. Jenže, ono co jsem OR kritizoval, tak uběhlo docela času a mohu zodpovědně říct, že dnes již MSTS na OR prostě nemá. A mohu to říct zodpovědně, poněvač jsem těch aktivit vytestoval a projel hafo. :-) Jde jen o to, že holt na starých počítačích OR nejede a má zbytečně vysoké HW nároky, to jsem zde již několkrát psal. Ale tvorba aktivit je nebe a dudy, aktivity se chovají jak mají a neřeším nějaké zbytečné kompromisy s poťaplaným servisem 2, kde mi stejně trvalo udělt křižování vlaků třeba půl dne a nakonec jsem to 3x projel a počtvrté to zkolabovalo. To fakt u OR nehrozí.
Dan

Ahoj chlapi, nenašel by se tu nějaký ochotný dobrovolník, který by tu polopaticky sepsal návod jak rozhýbat MSTS (ne OR) ve Win 10 na klasickém stolním PC? Vím, že tímto dotazem vyprovokuju spoustu uživatelů k odpovědím typu "už se to tu psalo stokrát, přečti si celé vlákno atd.", ale z toho co se tu psalo moudrý nejsem :-( V posledních letech u mě nebyl MSTS hrou č.1 a tak jsem ztratil přehled a prochroustat se celým fórem není záležitost na 20 minut. Ochotným předem děkuji. Polis

Na klasickém stolním počítači je to podle typu grafiky. nVidie ty chodí rovnou, jak mi povtrdilo několik uživatelů, kteří tuto grafiku mají a pokud mám AMD, tak je návod na začátku tohoto vlákna, kdy se musí zkopírovat jeden soubor z Windows a nainstalovat takový Path, je tam odkaz na ulozto. Mě to takto šlape jak hodiny. Jak editor, tak hra. Jediné minus win10 je, že když mám spuštěný editor a blikne mi obrazovka, pokud jiný prohram spouštím jako správce, tak mi okno MSTS zčerná. Tedy už jsem si zvykl na postup, nejprve zapnout Totalcmd, pak Xpader pro tvarování terénu (joystick na turbo klávesa F) a MSTS musím až jako poslední. Pak to funguje.
Jinak při instalaci a nastavení MSTS je nutné dodržet postup, jako při instalaci do Sedmiček.

Co se Openrails týká, tak tady mi nejvíc vadí, že veškerá vozidla jsou naladěná pro MSTS včetně zvuků a v OR ne vše chodí jak by mělo. Nejvíc mi ale vadí nefunkční animace číselníků na 350/150 a podobných. Co se aktivit týká, zatím jsem na to neměl čas, ale když to posvětil Dan, tak věřím, že OR má naději.
Opticky mi na OR vadí, že nerespektuje označení objektů pod kolejemi, kde mají být vidět pražce a kde mají být vidět jen kolejové pásy. Copak tohle je pro vývojáře takový problém. Oni za ty roky v žádné trati nevjeli do haly na kanál nebo nejeli po žádném ocelovém mostě ? Je to nebije do očí ? Chlapi, dělejte s tím něco.

Co se Openrails týká, tak tady mi nejvíc vadí, že veškerá vozidla jsou naladěná pro MSTS včetně zvuků a v OR ne vše chodí jak by mělo.
Ahoj, tak to se naštěstí stává minulostí, podobně jako tomu bylo u vozů v plenkách MSTS. Jen si vzpomeňme, jak se na vyhýbce v odbočce zasekl celý vlak a konečná, nebo musel jet člověk na 100% výkon, aby v MSTS projel. :-) Zbyňku, Jacek teď vydal opravy vpozů a motorů pro OR. Tak můžeš kolnovat do TBP. :-) Joska toho má taky hodně opraveného. A jen tak mimochodem, při hraní Joskovy aktivity Ostravan s Kyklopem, nedám na OR dopustit, kam až se to potáhlo od prvopočátku Open Rails. Zatím jsem dojel z Prahy do Moravičan a jízda perfekní, a hlavně mimo Prahu, kde mi to poslalo k Billovi před tunelem pod Vítkovem, ale po nahrání v pohodě, ANI JEDEN PÁD, v MSTS bych to Loadoval tak 15x, nejmíň. Takže není co řešit.
Dan

Na můj vkus odladěné vozy pro OR odbržďují strašně rychle. Povolím brzdu v 10km/h a skoru ještě musím přitáhnout přídavnou, abych zastavil. To se doladí.

Zkus si pohrát s rychlostí plnění brzdových válců v nastavení. Ale abych řekl pravdu, uplně nevim, kolik je kdy ideál :D. Já prostě většinou jedu pokus/omyl :D.

Back
Nahoře