Win 10 a MSTS

No tak jsem to zkusil a nic pořád stejně a to jsem to hral na starším notebooku s W8 a jelo to na 30 možná že čím výkonější pc tak tím hůř to jede.

Dobrý den,

dnes jsem si koupil nový notebook za 30 000 Kč s W10 Home a když chci nastavit virtuální paměť pro MSTS, tak mám přiděleno defaultně jen 1280 MB je to normální? Takhle to můžu dát jen na 1800 MB pro MSTS. Na starším notebooku s W7 HP mám defaultně 3500 MB. Díky za radu.

U notasu za 30k lze předpokládat dostatek fyzické paměti a není potřeba vůbec nastavovat nějakou virtuální. Jednoduše ji vypni a po restartu to už nebude zbytečně swapovat.

Ahoj potřebuji prosím poradit. Koupil jsem si nové stolní PC zde informace Počítač - Intel Core i5 6600 Skylake, RAM 8GB DDR4, NVIDIA GeForce GTX 960 2GB, SSHD 1TB + 8GB cache pro zrychlení běhu OS, DVD, WiFi, čtečka karet, Windows 10 Home 64bit. Včera jsem si nainstaloval Microsoft train simulátor dle návodu pana Šemory tedy otevřel jsem složku CD 1 a tam jsem setup dal spustit jako správce. Po nainstalování jsem chtěl hru spustit též jsem dal jako správce obrazovka mi zčerná jakoby hra chtěla naběhnout, ale po cca 2 vteřinách padá a hra mi už do menu nenaběhne. Byl by prosím někdo ochotný mi poradit co dělám špatně popřípadě jak na to aby mi MSTS správně fungovalo? Předem velice děkuji :)

Jednou jsem nasimuloval, že nově nainstalovaný MSTS tak jak je spustit nejde. Šel až po nainstalování MSTS update, které je nutné nainstalovat před instalací MSTS BIN. Já většinou na tím moc nepřemýšlím a po nainstalování základního MSTS rovnou vyměním složky Train Simulator za aktuální, jen nainstaluji MSTS BIN a hned normálně funguji. Jen to chce po prvním spuštění potvrdit licenční podmínky.

@ zbyňek šemora Já to kopíruju sakum pinkl aji s binem a nikdy jsem s tím neměl nějaký problém.

Děkuji pomohlo to :) V tom byla chybička mnohokrát díky apropo mám zde další problém jde mi hra spustit pouze v okně ale velmi malém tedy jsem zadal tento údaj -vm:w -mem:512 Pokud vm:w smažu tak problém na full screen přetrvává hra nenaběhne Benq GL2450H 24¨ takže je nejspíš problém v rozlišení prohledával jsem zde i sekci kde se toto řešilo, ale nějak si s programem nevím rady konkrétně cru previev.

Přesně tak jak to píše Jiří teď jsem přecházel na sedmičky vše zkopírované ať MSTS nebo trainsore a vše šlapalo na první dobrou.

takže je nejspíš problém v rozlišení prohledával jsem zde i sekci kde se toto řešilo, ale nějak si s programem nevím rady konkrétně cru previev.
A co si třeba nastavit rozlišení přímo v samotném simulátoru?!

Druhá možnost je nastavit rozlišení rovnou v registrech:
OS32bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0\HWRenderer]
OS64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0\HWRenderer]
co hledat/změnit poslední dvojčíslí
640/480
barvy 16 : "video_mode_index"=dword:00000000
barvy 32 : "video_mode_index"=dword:00000001
na vyšší hodnotu
800/600
02, 03,
1024/768
04, 05,
1280/1024
06, 07
atd.atd, . 1440, 1600, ...
08, 09, 0a, 0b, 0c, 0d, 0e, 0f

No v samotném simulátoru jsem to zkoušel a i když mám nejvyšší co mi simulátor nabídne tak to vypadá takto
01.jpg

Tak vyber úkol a nastartuj simulaci. Pak se teprve velikost změní na požadované. Zadávací obrazovky jsou v defaultu.

Zdravím,

Nedávno jsem přešel na Win 10.
Bohužel MSTS to nerozdýchá, když nastavím trať jako je BP, 321, prostě jakákoliv trať která běží pod binem.
Tak mi při spuštění napíše že přestal pracovat.
Zkoušel jsem i atiumdag.dll, ale i tak to nejede.
Zde je sestava Intel Core I5-6400 CPU 2,70GHz, RAM 8 GB, NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti.
Prosím o jakoukoliv pomoc. Už nevím co je špatně.

Zkoušel jsem i atiumdag.dll, ale i tak to nejede.
Když to je berlička pro ATI/AMD grafiky, tak to logicky nějaké NV nepomůže. To by mělo dojít i dvanáctiletému dítěti, když si ten návod k tomu přečte.
Zopakuji opět pro ty pomalejší: MSTS na W10 s grafikou NV funguje, je potřeba mít nainstalované letošní novější distro OS w10 ( loňské a dřívější opustit ) a novější ovladače GK.

Mám takový možná hloupý dotaz kupoval jsem si před necelým měsícem nové PC a teď je tu debata že pro chod MSTS je potřeba letošní verzi windows 10 mám verzi 1607 (build operačního systému 14393) je to ona aktuální verze windows???

Ďakujem za informáciu, som rád, že Ti to šlape. Ale Tvoje vyjadrenie by malo zmysel, ak by si ešte doplnil na akej zostave Ti to jede ...

Back
Nahoře