Aktivity Dan J.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Banán napsal:
Ahoj Dane,dojel jsem tvoji aktivitu (JZD-3.díl)do Kamenice a tam jsem dodržel rychlost jak píšeš při posunu max. 20 km/h,jel jsem asi 15 km/h.Najel jsem na vlak a při odjezdu na trať "úkol ukončen" a bylo mi sděleno že jsem překročil rychlost při posunu 20 km/h.Zkoušel jsem to z jednoho stanoviště i jsem zkusil přecházet,beze změny.Nevíš kde jsem udělal chybu?
To je hodně divné. Přijedeš do kamenice. po zastavení musíš dostat hlášku, ta aktivuje 20km/h, pak zahajiš posun dle pokynů, na zhlaví směr kusá je další hláška o změně směru. Jedeš na zhl. směr Prakov, další hláška a po připojení vozů opět hláška a ta deaktivuje 20km/h. Jedna hláška je závislá na druhé, pokud se ti nějaká nezobrazí, tak nastane nekorektní chování aktivity.
S pozdravem Dan.
Ps: mě to napokaždé klaplo.

Ahoj Dan, robíš super aktivity, klobúk dole
Pri ich hraní sa naozaj vžijem do hry.

p.s: vieš, čo mi to dalo roboty, dostať z tej T435 80km/h v aktivite Pn8843 z Aramova na Lv?

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
Banán napsal:
Ahoj Dane,dojel jsem tvoji aktivitu (JZD-3.díl)do Kamenice a tam jsem dodržel rychlost jak píšeš při posunu max. 20 km/h,jel jsem asi 15 km/h.Najel jsem na vlak a při odjezdu na trať "úkol ukončen" a bylo mi sděleno že jsem překročil rychlost při posunu 20 km/h.Zkoušel jsem to z jednoho stanoviště i jsem zkusil přecházet,beze změny.Nevíš kde jsem udělal chybu?
To je hodně divné. Přijedeš do kamenice. po zastavení musíš dostat hlášku, ta aktivuje 20km/h, pak zahajiš posun dle pokynů, na zhlaví směr kusá je další hláška o změně směru. Jedeš na zhl. směr Prakov, další hláška a po připojení vozů opět hláška a ta deaktivuje 20km/h. Jedna hláška je závislá na druhé, pokud se ti nějaká nezobrazí, tak nastane nekorektní chování aktivity.
S pozdravem Dan.
Ps: mě to napokaždé klaplo.
Tak už asi vím kde je problém,zkusím to.Jak píšeš po zastavení hlášku dostanu a jsem obeznámen z posunem tudíž na další hlášku nečekám,vím kam mám jet!Proto jsem si myslel když vím co a jak tak jsem tak činil,dokonce když jsem nepřecházel a koukal jsem z okýnka směrem vzad tak se i výhybky za mnou otáčely tak jak měly a na hlášku jsem nečekal.Tak jo Dane dííííky moc!!!!!!!
Tak Dane díky za pomoc!!!!Vše funguje jak má.Moje blbost byla v tom že jsem nečekal na každou hlášku i když jsem věděl co mám dělat (F4 otočný bod).Jinak aktivity od tebe nemají chybu,proto jsem rád že se problém vyřešil a dojedu ji do zdárného konce!!!!Díky Radek. :)

U mne v aktivitách jsou včechny reverzy ošetřeny hláškou, kvůli tomu, že někdo TM (F4) nepoužívá. I když při slořitějších posunech TM doporučuji použít, ne vždy se mi musí vše povést.:D:D Jinak jsem rád, že vše klaplo.
S pozdravem Dan.

Ahoj
Tak, po hodinovém doplňování trainsetu co potřebuje aktivita Pn8843. Veleslavnou aktivitu spustil (upozornění pro Pikka, u T434 chybý soubor panaca.ace). To není relaxace, požitek z dobře odvedené práce. Te dřina. Po jednom celém dnu, co jsem nad aktivitou strávil sem málem zešílel. Ale hlavně proč píšu. Cokoliv s párou je neslučitelné. Nevím jak ostatním, ale mám dojem, že si to Pomeranč odtáhnul sám a pára se jenom vezla. Sice jsem dojížděl červené, ale i tak. Dále přechod ze stanoviště do stanoviště, když mám zapojenou páru te utopie. i když jsem měl neutrál, vše zabržděno tak jsem nedocílil toho, aby souprava stála. Jedině co pomohlo je se odpojit od páry a pak přelézt. Jenomže dolezu do depa a zrada, opět ta samá situace. Tak co, se odpojím a přelezu, jenomže tady jsem skončil a to definitivně, prostě jsem se neodpojil. Tak, že dokud nebudeme mít všichni stejně vyladené mašiny tak aktivita je možná tak jenom pro toho, kdo ji dělá. A poslední věc. Podívejte se někdo na eng pomeranče. Jde o to, že pokud loadnu hru. kdy jedu tak je mašina zabržděná, ale souprava ne. Což znamená, že nevyužívám plný výkon mašiny, páč furt brzdí. Pokud loadnu, když stojím, je vše v pořádku, normálně odbrzdím a jedu. Proto s Pomerančem pouze, když stojí. A teď jsem teda připravenej na vaše kytrý moudra či rady. Jinak problém s nulovou rychlostí jsem za celou dobu neměl jak u úzkokolejky tak u této aktivity. Jeto na binu 1.8.0105.

alcapone napsal:
... upozornění pro Pikka, u T434 chybý soubor panaca.ace...
Upozornění pro Alcaponeho, máš staženou starou versi (nová obsahuje stín a neobsahuje pajduláka). Když napíšu do vlákna o svých modelech které pro vás připravuji jaké jsem provedl změny, předpokládám, že si to taky někdo přečte a zařídí se podle toho :) Text je tuším srozumitelný, viz: Vážení přátelé, protože jsem byl upozorněn na chybu v archivu dieselové lokomotivy T434.0, byl jsem nucen archiv opravit. Nyní tedy můžete stahovat opravený archiv na známé adrese - lokomotiva sice přišla o figurku strojvedoucího, ale zbohatla o stín pod modelem, který již není řešený jako Freightanim. Navíc je opraveno směřování ke kabině T434, takže teď je již stahnutelná. Pokud chceš vědět kdy a kde jsem na toto upozornil, podívej se na http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/306 ;)

Dobrý den, Dane vím že to sem nepatří ale upozornit si myslím že je třeba po otevření Vašich stránek mě upozorňuje antivirus na přítomnost trojského koně. Prosím zkuste se na to mrknout díky

alcapone napsal:
Ahoj
Tak, po hodinovém doplňování trainsetu co potřebuje aktivita Pn8843. Veleslavnou aktivitu spustil (upozornění pro Pikka, u T434 chybý soubor panaca.ace). To není relaxace, požitek z dobře odvedené práce. Te dřina. Po jednom celém dnu, co jsem nad aktivitou strávil sem málem zešílel. Ale hlavně proč píšu. Cokoliv s párou je neslučitelné. Nevím jak ostatním, ale mám dojem, že si to Pomeranč odtáhnul sám a pára se jenom vezla. Sice jsem dojížděl červené, ale i tak. Dále přechod ze stanoviště do stanoviště, když mám zapojenou páru te utopie. i když jsem měl neutrál, vše zabržděno tak jsem nedocílil toho, aby souprava stála. Jedině co pomohlo je se odpojit od páry a pak přelézt. Jenomže dolezu do depa a zrada, opět ta samá situace. Tak co, se odpojím a přelezu, jenomže tady jsem skončil a to definitivně, prostě jsem se neodpojil. Tak, že dokud nebudeme mít všichni stejně vyladené mašiny tak aktivita je možná tak jenom pro toho, kdo ji dělá. A poslední věc. Podívejte se někdo na eng pomeranče. Jde o to, že pokud loadnu hru. kdy jedu tak je mašina zabržděná, ale souprava ne. Což znamená, že nevyužívám plný výkon mašiny, páč furt brzdí. Pokud loadnu, když stojím, je vše v pořádku, normálně odbrzdím a jedu. Proto s Pomerančem pouze, když stojí. A teď jsem teda připravenej na vaše kytrý moudra či rady. Jinak problém s nulovou rychlostí jsem za celou dobu neměl jak u úzkokolejky tak u této aktivity. Jeto na binu 1.8.0105.
Ahoj, aktivita se ti opravdu chová nějak podivně.
1. do páry vůbec nemáš přelézat.
2. mně Pomeranč jede i po load za jízdy. Je pravda, že se mi párkrát kousla lokomotivní brzda.:D
3. mašinky jdou normálně spojit i rozpojit a v tom depu v Újezdě je jasně napsáno: "Přejděte na 2. stanoviště a pak odpojte Kremáka, jinak mašinku neodpojíte."
Jinak co se týká toho, že pára jede na polovic nebo jak, tak to budu oponovat, původně jsem měl jen toho Pomeranče a to byl sakra rozdíl.:D S těmi vozy bohužel. V TBP je vozů ČSD jako šafránu a já opravdu odmítám dělat aktivity, kde potkám jen jednu, či dvě stejné lokomotivy (myšleno obrazně) když je spousta nádherných modelů z dob ČSD. Aktivity dělám pro své potěšení a ne z nutnosti a podle tabulek, jaká vozidla použít. Nicméně, kdo už pár mých aktivit pro DVK hrál, tak má vlastně skoro všechna vozidla, které používám a pokud vyjdou nějaké ubdate modelů či skinů, tak není zase takový problém dososnout.
Dan
klokan20 napsal:
Dobrý den, Dane vím že to sem nepatří ale upozornit si myslím že je třeba po otevření Vašich stránek mě upozorňuje antivirus na přítomnost trojského koně. Prosím zkuste se na to mrknout díky
Zdravím, jestli se jedná o stránky kapely, tak mně to nehlásí nic a mám NOD.
S pozdravem Dan.

Pikku, to mě nějak uniklo, omlouvám se.
Dane, problém je to, že nepřelezu na druhé stanoviště pokud mám zapojenou páru. Nepsal jsem o tom, že mám přelézt do páry. Jedině pomůže se od páry odpojit. Ale to jsem chtěl udělat i v tom depu, ale tam už jsem se prostě neodpojil. Psalo to, že jsou tyto mašiny nebo spřáhla neoddělitelná. Proto jsem skončil v tom depu. Možná vše znovu stáhnout od Pikka. Pikku, nechceš napsat k mašinám, malou větičku o aktualizaci s datumem. Děkuji.

]
klokan20 napsal:
S pozdravem Dan.
[/quote]

ne ne jedná se o stránku http://www.blackwolf-msts.ic.cz

alcapone napsal:
Pikku, to mě nějak uniklo, omlouvám se.
Dane, problém je to, že nepřelezu na druhé stanoviště pokud mám zapojenou páru. Nepsal jsem o tom, že mám přelézt do páry. Jedině pomůže se od páry odpojit. Ale to jsem chtěl udělat i v tom depu, ale tam už jsem se prostě neodpojil. Psalo to, že jsou tyto mašiny nebo spřáhla neoddělitelná. Proto jsem skončil v tom depu. Možná vše znovu stáhnout od Pikka. Pikku, nechceš napsat k mašinám, malou větičku o aktualizaci s datumem. Děkuji.
To může být fakt aktualizací modelů a bin používám MSTSPatch1.7.081920. Zatím nikdo nepsal, že by nepřestoupil. Ještě je tu 2. věc a to, že se MSTS chová nevyspitatelně.;)
Dan.
klokan20 napsal:
]
klokan20 napsal:
S pozdravem Dan.

ne ne jedná se o stránku http://www.blackwolf-msts.ic.cz
[/quote]
Tak tam taky nic.
Dan

alcapone napsal:
... Jedině pomůže se od páry odpojit. Ale to jsem chtěl udělat i v tom depu, ale tam už jsem se prostě neodpojil. Psalo to, že jsou tyto mašiny nebo spřáhla neoddělitelná. ...

Kremák byl vypuštěn ještě v "předbinové" době, takže je možné, že má tendr s lokomotivou spojený spřáhly "bar", která jsou nerozpojitelná ... fakt je, že na rozdíl od dieslů nebo elektrických lokomotiv nemám u parních loko uvedenu kompatibilitu s binem. Což se mohu pokusit časem napravit :D

Re: alcapone

Ahoj,
nic ve zlém ale píšeš:
alcapone napsal:
Ahoj
Tak, po .... u této aktivity. Jeto na binu 1.8.0105.

U aktivity je psáno toto:
Pn 8843 - autor Dan J.
Trať: Dvoukolejka verze 2.1
Úsek: Aramov depo - elektrárna
Délka aktivity: 2:34
Obtížnost: těžká
Trainset: TBP ubd 7 + další (výpis u aktivity)
Bin: Patch1.7.081920 (nedoporučuji novější verzi z důvodů 0km/h při posunu)
Download: http://jirik-msts.wz.cz/

Nemůže chyba být zde?:
alcapone napsal:
Pániček je línej číst, máš napsáno, trainset napsán u aktivity. Tak te pak jeho problém. Joska
:P:wink:

Pikku napsal:
Kremák byl vypuštěn ještě v "předbinové" době, takže je možné, že má tendr s lokomotivou spojený spřáhly "bar", která jsou nerozpojitelná ... fakt je, že na rozdíl od dieslů nebo elektrických lokomotiv nemám u parních loko uvedenu kompatibilitu s binem. Což se mohu pokusit časem napravit :D
Ahoj Pikku, je zajímavé, že mě se parní mašinky tedy konkrétně tvoje chovají dobře. (ani ne tak zajímavé, jako, že mám s toho radost.;)) Nicméně tendr u Kremáka vlastně v aktivitě nikdo nenapojuje. Tam jde o to, že hráč začne na Hektoru, přeleze na T679 019, v depu k Pomeranči napojí Kremáka a s celou soupravou obou lokomotiv připojí 20 bunkráků s uhlím. Pak jede do Kamenného Újezdu, tam nasune Kremáka do zálohy v depu (pod uhlí), jede s Pomerančem na bunkráky a do Elektrárny. Mně to včechno klaplo. Teď si tak uvědomuji, že dělal malinko přestup na stanovišti u Pomeranče, kterého rozhýbal ten Kremák, ale když jsem povolil obě brzdy, vychytal 0 na TM, tak jsem přešel. Co mne trochu neboli dost mrzí je, že nejde přestoupit s dieslea na páru, ihned dojde voda a tak, a pára je označená pod F9 červeně jako při brzdě u vagónů. Ale to je spíš otázka Binu. Nicméně když jsme u těch parniček, tak bych tě chtěl moooc poprosit o jednu věc (chtěl jsem ti napsat e-mail, ale když už píšu zde) a to zda by nebyl problém udělat na lokomotivy i wag soubory pro lokomotivy mimo službu. Fakt je dost blbé, když mám depo např. v Kam. Új. a dám tam 4 mašiny a ony kouří a odfukují, jako by měly vyrazit na trať. Nejde o to brát je jako vyřazené, ale prostě odstavené a odpočívající. :)
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... zda by nebyl problém udělat na lokomotivy i wag soubory pro lokomotivy mimo službu. Fakt je dost blbé, když mám depo např. v Kam. Új. a dám tam 4 mašiny a ony kouří a odfukují, jako by měly vyrazit na trať. Nejde o to brát je jako vyřazené, ale prostě odstavené a odpočívající. :)
S pozdravem Dan.
Parní lokomotiva mimo službu (neprovozní, odstavená, nepojízdná) by měla být skutečně studená, nezatopená, a pro jízdu by navíc měla mít zdemontované ojnice. Lokomotiva odpočívající v depu (mimo službu, avšak provozuschopná) by však měla být určitě zatopená a měla by se tedy nějak projevovat čoudem, byť decentně. Nevím jak moc lokomotivy kouří, když jsou odstavené v depu, ale v defaultním MsTS odpojená parní lokomotiva přestane hned kouřit úplně a vypadá to pitomě. (A po připojení zase hned kouřit začne.) Pošli mi mailem nějaký screen, ať vidím jak moc ty loko kouří - třeba by stačila jen drobná úprava běžného enginu ;)

Tom Kanka napsal:
Re: alcapone

Ahoj,
nic ve zlém ale píšeš:
alcapone napsal:
Ahoj
Tak, po .... u této aktivity. Jeto na binu 1.8.0105.

U aktivity je psáno toto:
Pn 8843 - autor Dan J.
Trať: Dvoukolejka verze 2.1
Úsek: Aramov depo - elektrárna
Délka aktivity: 2:34
Obtížnost: těžká
Trainset: TBP ubd 7 + další (výpis u aktivity)
Bin: Patch1.7.081920 (nedoporučuji novější verzi z důvodů 0km/h při posunu)
Download: http://jirik-msts.wz.cz/

Nemůže chyba být zde?:
alcapone napsal:
Pániček je línej číst, máš napsáno, trainset napsán u aktivity. Tak te pak jeho problém. Joska
:P:wink:

Tam je to snad kvůli te nule při posunech tam a zpět. Ne o nule jako stojící soupravě. Verze binu by něměla mít vliv na rozpojování lokomotiv. Tak klídek. On se svět nezboří. Ta nula co se týče stání se upraví v engu. Mám dojem, že ZSR na to přišel jak opravit.

Pikku napsal:
Dan J. napsal:
... zda by nebyl problém udělat na lokomotivy i wag soubory pro lokomotivy mimo službu. Fakt je dost blbé, když mám depo např. v Kam. Új. a dám tam 4 mašiny a ony kouří a odfukují, jako by měly vyrazit na trať. Nejde o to brát je jako vyřazené, ale prostě odstavené a odpočívající. :)
S pozdravem Dan.
Parní lokomotiva mimo službu (neprovozní, odstavená, nepojízdná) by měla být skutečně studená, nezatopená, a pro jízdu by navíc měla mít zdemontované ojnice. Lokomotiva odpočívající v depu (mimo službu, avšak provozuschopná) by však měla být určitě zatopená a měla by se tedy nějak projevovat čoudem, byť decentně. Nevím jak moc lokomotivy kouří, když jsou odstavené v depu, ale v defaultním MsTS odpojená parní lokomotiva přestane hned kouřit úplně a vypadá to pitomě. (A po připojení zase hned kouřit začne.) Pošli mi mailem nějaký screen, ať vidím jak moc ty loko kouří - třeba by stačila jen drobná úprava běžného enginu ;)
Ahoj určitě pošlu nějaký screen mejlem. Co by mne však zajímalo, je jak to tedy s těma parničkama ve skutečnosti bylo. Přeci jen když skončily, tak mi bylo kolen 8 let.:) Když např. byla taková 477 odstavená v depu jako záloha v 80. letech, tak ji nikdo asi každý den nezatápěl nebo jo:?: Jako aktivitáře by mne to docela zajímalo, ať nevyrábím v aktivitách totální bludy.
Dan

Dan J. napsal:
... Co by mne však zajímalo, je jak to tedy s těma parničkama ve skutečnosti bylo. Přeci jen když skončily, tak mi bylo kolen 8 let.:) Když např. byla taková 477 odstavená v depu jako záloha v 80. letech, tak ji nikdo asi každý den nezatápěl nebo jo:?: Jako aktivitáře by mne to docela zajímalo, ať nevyrábím v aktivitách totální bludy.
Dan
V každém depu byli tzv.předtápěči, kteří měli za úkol udržovat v odstavených lokomotivách oheň a patřičný tlak a stav vody v kotli. Zatopit parní lokomotivu vyžaduje delší čas, takže by bylo značně neekonomické ji pokaždé nechat vychladnout. I proto byla práce v depech značně špinavější než dnes, několik odstavených zatopených lokomotiv k čistotě ovzduší nepřidalo ;)

mám takyvý dotaz při hraní aktivity na trati jzd se mi zobrazí zpráva co mám sělat, ale když ji odkliknu tak mi to napíše error zpráva odkazovala na adresu, s pamětí nelze provést operaci written vím že se to tu už někdy řešilo, ale nevim kde a že to ani neni uplně přesně napsané stala

8171 napsal:
mám takyvý dotaz při hraní aktivity na trati jzd se mi zobrazí zpráva co mám sělat, ale když ji odkliknu tak mi to napíše error zpráva odkazovala na adresu, s pamětí nelze provést operaci written vím že se to tu už někdy řešilo, ale nevim kde a že to ani neni uplně přesně napsané stala
Ahoj.
To vypadá, že ti to po zprávě spadne. Zkus tu zprávu rychle odkliknout a nečíst, pokud už víš co máš dělat, jinak Save těsně před zobrazením zprávy, přečíst a pokud spadne, load a rychle zprávu odklikni. Jo a zkus si ještě otevřít v texťáku ve složce Global soubor soundcfg.dat a přepiš parametr, jak píše Jacek zde. http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/902&page=8
Přestalo mi padat 80% aktivit po písemném sdělení.
Dan

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře