Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zbyňku, je to jen sekání kolem sebe. Z těch posledních dvou vět čiší jen arogance a despekt. Věřte, chce to jenom chladnou hlavu, a zjistíte, že to jde.Tak to bych chtěl vidět a rád se přiučím. Škoda, že už nejsou sleziny. Ale jak to děláš, když máš pod kolejemi textury transfers. Ty v TSRE5 šíleným způsobem deformují terén. A hlavně by mne zajímalo, jak děláš jemné doladění terénu. Tam to musíš kolikrát bod po bodu a přes klávesu end (v MSTS) a pak na jemno se vše zahladí klávesou F (v MSTS) Přes tohle nejde vlak a rád bych viděl, jak to samé někdo dělá v TSRE5. Já to tam neumím. Ve finálních a přesných zarovnávání nemůžeš jen tak od ruky jet jen kurzorem po zemi. Jedou jsem zkoušel měnit v TSRE5 textury a pak zjistil, že v MSTS následuje pád.
Já jen přišel na to, že pracovat čistě v TSRE5 je cesta do pekel, protože je hodně úkonů, které nejsou s MSTS kompatibilní a tím si vyloučíte záchranný editor, když se něco pokazí v TSRE5. Například silniční díly. Čtyřproudé oblouky se nepropojí všechny pruhy databáze. V MSTS bez problému. V TSRE5, při mírném zalomení rovného dílu se občas vyhodí databáze do strany. A kolikrát to opravuji a vrátí se to vyosení jinde. Pak je lepší z komplet silnice odebrat databázi, přepnout se do MSTS editoru, označit všechny silniční díly, kdy postupně naběhnou šňůry databáze a už je vše správně. Pak samozřejmě uložit.
Ale je pravdou, pokud stavíte jednoduchý projekt, kde je trať převážně v rovinách, nepoužíváte dynamické koleje, tak si možná jen s TSRE5 vystačíte. Anebo jenom úpravy již postavených tratí jiných autorů.
Tak arogantně se mi ještě modelovat a tvarovat nedařilo. Jak se to Fano dělá?Z těch posledních dvou vět čiší jen arogance a despekt.
A jde to pak otevřít v MSTS?Pod koleje to "stříkám" sprejem, nastavit si můžeš jakoukoli velikost i barvu.

Samotnou závorou pohneš jen pomocí num. klávesnice 2, 4, 6, 8. Navíc se tohle neumí zarovnat automaticky s kolejí. Takže vlož na kolej s křižováním se silnicí, kostku nech na místě. Přepni na tlačítko "Select" klikni si na šraňku a začni posunovat šipkami num. klávesnice.Tak to stříkání textur sprejem zkusím. Tím bych se mohl zbavit přebytečných "transfer" souborů. Jestli jsem to pochopil správně, tak si načtu texturu, kterou chci použít a pak mohu sprejem nastříkat libovolně velký povrch. Stále zápasím s tím přejezdem. Chci použít mechanické závory, ale mohou pohybovat pouze s kostkou level crossing. Možná budu muset nechat jen výstražné kříže, což by na lokálce nevadilo.![]()

Ano, pokud se používají k malován pak malované texturyí a jako malovací podklad textury s vysokým rozlišením, může být objem dat textury velký. V rámci používání klasických dextou malování, které jsem uvedl na příkladech, objem dát takové dlaždice pohybuje kolem jednoho MB.Jen to stím "sprejováním" terénu nelze přehánět, tuto funkci jsem aktivně využíval u své trati a byl to jeden z důvodů proč......