Open Rails - nejde spustit

Není problém 1.8., to budu určitě doma. Jen mě zaráží proč na benzínce, ale to je asi Vaše věc :D

Pokud tady zase zamýšlíš spustit nějaké flameware ohledně MSTS vs OR, tak tě důrazně varuju: nedělej to! BAN by mohl být podstatně delší....

Mirane, v klidu, o něco jako o diskuzi se tady již nesnažím a snažit nebudu. Jak vidíš, pouze konstatuji hotová fakta a na dotazy nereaguju.

... Jinak je to pěkný stroj. Ale chtěl bych vidět toho, kdo by si ho koupil kvůli MSTS ...
Takých je nás viac, ale nekupovali sme si to len kvôli MSTS :p
Tak isto ako na cestovanie nemáme trojvalcovú sardinkovú škatuľu Fabia 1,2 turbo, ale namiesto takého rádoby auta kúpime si poriadny voz Mazda 3 alebo 6 s poctivým atmosférickým benzínovým motorom 2.0 GDI a ten hoci je drahší, bude dobre slúžiť. A poskytne nám viac pohodlia, menšiu spotrebu, vyššiu spoľahlivosť a hlavne dlhšiu životnosť.
Ináč, Michale, tie preklivávajúce touchpady sa dajú vypnúť a namiesto nich použiť obyčajnú USB myš ;) Mne to tiež lezie na nervy :) Všetko sa kazí, čo novinka to väčšia katastrofa ;) Som zvedavý na náreky Windows 10 a MSTS, Windows 10 a OR a Windows 10 a TS ;)

Tak dá se s tím něco dělat bez toho že bych si kupoval nové PC, nebo ne?

Troška som pogooglil na základe chýb napísaných v tom logu, pretože konkrétne s takýmito som sa ešte nestretol. Nemám dojem, že by bol problém zakopaný v slabom PC alebo v nejakom zlom nastavení podľa desatera, nakoľko to desatero je určené čisto pre MSTS a s OR nemá spoločné asi nič.

Chyba je adresovaná na "GameStateRunActivity.cs" a "LoaderProcess.cs" a mne to skôr príde ako chybný kód v samotnom OR a takýchto bugov je v OR stále habadej a postupne sa ladia.
Moje odporúčanie je nasledovné: stiahni si poslednú vývojársku verziu OR, v OR v nastaveniach si aktivuj v záložke Aktualizace položku Nestabilní, daj ok a daj vpravo hore aktualizovať. Niekedy to pri aktualizácii vyhodí chybu, v tom prípade treba celé OR kompletne zmazať (ale len OR), nainštalovať znova a znova dať updatovať. Ďalej si skontroluj, či máš nainštalovaný "XNA Framework Redistributable 3.1", ak nie tak stiahni z internetu a nainštaluj. Ďalej vyskúšaj v OR znížiť vzdialenosť zobrazovania v nastaveniach pod Obraz a tam zníž zobrazovaciu vzdialenosť na minimum. Ak nepomôže, skús vo voľnej jazde inú trasu, iné vozidlo, prípadne nejakú aktivitu, ak ani to nepomôže, skús inú trať najlepšie nejakú čo je zdarma. Ak nepomôže nič z tohto, skús OR na nejakom inom PC... nie na kalkulačke ;)

Mne to tiež lezie na nervy :) Všetko sa kazí, čo novinka to väčšia katastrofa ;) Som zvedavý na náreky Windows 10 a MSTS, Windows 10 a OR a Windows 10 a TS ;)

Jo. Zaclo to zrusenim klavesy Pause, manazirci asi nevedeli, na co je, pokracovalo zmensenim rady eFek, dalsi hrebicek byl otoceni Fn + F (Normalne to hybalo hlasitosti, jasem atd. a kdyz clovek potreboval F5, musel s Fn. Nastesti to uz jde prepnout v BIOSu zpatky.) a zatim koncime proklikavacim touchpadem. O mode lesklych displeju, se kteryma se nedalo pracovat zady k oknu ani nemluvim. Tfuj. Jeste ze DELL zatim drzi stare principy...

... O mode lesklych displeju, se kteryma se nedalo pracovat zady k oknu ani nemluvim. Tfuj.
Keď niekomu predávam notebook, zásadne len profi verziu s matným displejom, Win 7 a pevným šasi. Vidieť Lenovo Ideapad, Toshiba Satellite alebo HP Pavilion a podobné "skvosty" tak mi je zle :mad: Jeden z členov fóra mi nedávno ukazoval novovyfasovaný služobný Satellite, no horor, rovnako ako Lenovo IdeaPad ktorý tu mám na výmenu SW :P Takéto sr*čky sú fakt len lacný hypermarketový odpad ktorý niekto povýšil na notebooky.

...rovnako ako Lenovo IdeaPad ....
Všechno je jen o tom, jaký máš rozpočet. Moje zoufalé Lenovo Ideapad již slouží poctivě třetím rokem. Asi mám štěstí. To víš, taky bych měl rád pořádný notebook, ale peníze potřebuji na důležitější věci :)

No jasné. Ale Ty máš 3 ročný model, dnes je to v rámci úspor doslova "oné" ... šak vieš čo. Šetrí sa všade, na všetkom a za každú cenu. aj za cenu funkčnosti. Ja tiež nedám z ruky peniaz ktorý vyhodiť nemusím. Ale raz za čas treba pustiť aj perie ;) Napríklad aj takto.

Dovolím si přidat vlastní zkušenost.
Měl jsem PC s Athlonem X2 64 4600+ a starší grafikou Radeon HD4870. 6 GB DDR2 RAM, cca 5-6 let staré HDD Seagate, Win7 64 bit - prostě už na dnešní poměry spíše střep. Nicméně OR mi na něm fungovalo (budu stále mluvit o trati 321) a to až do aktualizace 17. Pak se něco kouslo a přesně - bez varování odchod zpět do základního menu. Po odeslání do vývojářského centra (cestou nahlášení oficiální "chyby") se mi ozval jeden z vývojářů s tím, že počítač je pomalý - je tam tzv. WatchDog, který hlídá jakousi časovou hranici a když je překročena, vyhodnotí to jako chybu.
Dobře. Protože jsem měl k dispozici ještě notebook ThinkPad (s dedikovanou grafikou Nvidia), zkusil jsem to na něm (aktualizace 26) a vše bylo OK.
Protože jsem chtěl už soje PC stejně inovovat, byl tohle poslední impulz, takže nová deska + AMD X4 860K, 8GB DDR3RAM, Win7 64 bit a celý natěšený jsem to zkusil - A ONO NIC! Stejný problém. Přitom z hlediska výkonu to bylo podstatně výkonnější,než celý ThinkPad. Takže 2nd service: vrácení desky a CPU a výměna za Intel G3258 (vím, že to není super-super, ale pro moje domácí použití akorát). No a stal se zázrak - vše jede, i stará grafika HD4870 je použitelná a při "normálním" nastavení mám při pohledu z kabiny okolo 50-60 FPS a při pohledu zvenku okolo 80 FPS. Kamerový pohled dá taky mezi 60-70 FPS. Jediný problém je již jinde zmiňované "houpání" nebo "pumpování" obrazu. Nastavení limitu na 60 FPS ve hře (záložka Experimental, nativní frekvence LCD panelu) mi nějak nefunguje a doplňkové ovladače (ATIPro atd.) mi s kartou vůbec nespolupracují.
Zvláštní je to, že při přepnutí na integrovanou grafiku v procesoru se FPS sníží na cca 25-30 v kabině a 30-40 venku, ale celkově je hra jakoby "hladší" a houpání se tolik neprojevuje...
Závěr: U mne se projevil problém AMD x INTEL - stejné pevné disky, stejná paměť, stejná grafika a po změně desky a procesoru (výkonově srovnatelných) se problém odstranil. Možná, že autor 321 (nevědomky) narazil při aktualizaci 18 na nějakou skrytou nekompatibilitu (u mne se to vždycky kouslo při načítání semaforů v souboru signals.cfg nebo tak nějak...) a AMD si s tím neporadilo, zatímco Intel ano.
Ještě doplním, že vše se zkoušelo vždycky na "čisté" instalaci Win7 Home 64 bit, na čerstvě formátovaném disku, s instalovanými ovladači boardu a grafiky, jinak nic dalšího.
Původní MSTS mi pochopitelně jelo i na staré konfiguraci, problémy byly pouze v OR.

Dobrý den open rails mi furt hazí eror a píše an essential file is missing and open rails
C:/program files/microsoft games/train simulator/global/tsection.dat pomohl bys te mi nekdo prosim.

Je možne aby Open rails odpalil 550 watovy zdroj, ktorý krmí grafiku Nvidia geforce 250 GTS a stvorjadrovy Athlon 3 GHZ. Mne sa to stalo ked som si dal volnu jazdu z Humenného do Košic.

Ja si to myslim včera mi buchol 6 ročný 500 watovy tak som bol vymenit za novy 550 watovy a ten po pol hodine hrania OR doslova vybuchol. A pritom OR mi nepride tak naročné. Takze za dva dni odisli dva zdroje, tak už sam ani neviem co si mam mysliet.

Back
Nahoře