Aktivity Dan J. #2

Ahoj, netuším, proč ti to padá, já to projel vždy, ano, jede před tebou Túlavá s měřákem, která tě blokuje. Ale buď v klidu, já řeším taky problém s MSTS, pomalu mi odchází HOD, všechno jede, ale před Studénkou na trati BP směr od Suchdola se mi u stahovačky zastaví MSTS (u jiné aktivity od Mosšnova na vjezdovým, taky kousek před stahovačkou), jedou zvuky, FPS na 9, ale prostě zůstane stát jakýkoliv pohyb okolí a i když nechám PC 10 minut, žádná změna, až správce úkolů a ukončit program. Může to být odcházejícím HOD? Jinak už by byla aktivita s patry Bpjo pomalu k vydání.

Tak adalší dotaz, tentokrát ze skutečné výroby vozů, prosím vás, já měl za to, že vozy Bmtee http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/CZ/CD_Bdmtee.php dělala vagónka Studénka, ale zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vůz_Bdmtee281,_275_ČD je uvedena výroba z Německa?

... já měl za to, že vozy Bmtee http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/CZ/CD_Bdmtee.php dělala vagónka Studénka, ale zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vůz_Bdmtee281,_275_ČD je uvedena výroba z Německa?

Jistě, německá pomsta z Bautzenu, Bymee. Jedny z prvních dodávek moderních vozů unifikovaného typu X podle UIC s délkou přes nárazníky 26,4 a kotoučovými brzdami. Vozy měly za války nahradit osmidvéřové vozy Bai v lazaretním vlaku. Protože bylo požadováno nahrazení běžných sedaček sanitními lůžky a dalším nemocničním vybavením, jsou rozteče sedadel nevyhovující pro člověka běžných středoevropských rozměrů. (A proto ta německá pomsta :) ) Další vozy z Bautzenu vyrobené podle UIC-X byly Amee (Bmee) BDmee a BRcm.

Díky, o tom, že měly být sanitní, to jsem věděl a dodnes, když v nich jedu Pardubice - Hradec, tak si nedovedu představit, že na jednom sedadle sedí dva chlapi vzrostlejší postavy, výhoda je, když vedle sedí pěkná slečna, to mi rozměry sedadel ani tak nevadí... :-) Ale proč jsem měl ten pocit, že je výrobcem Studénka netuším, snad proto, že tam začaly jezdit hned jako jedny z prvních... Tak vsjo jasno, zase jsem chytřejší, díky za info.

U nás byly tyhle vagóny nasazovány začátkem 90. let na osobáky Plzeň - Cheb (a curík nebo i dál). Tak nějak divně smrděly, a jak píšou kolegové - úzce se na tom sedělo, což mi v případě vedle sedící tehdy novomanželky až tak nepřišlo. Oblíbené ale byly mezi cyklisty, kteří objížděli údolí Mže a okolí Pňovan (přehrada Hracholusky), Stříbra (Konstantinovy Lázně, klášter Kladruby), Svojšína, Plané, Mariánek, Kynžvartu, Chebu... Ostří týpci vylézali v Žandově a dupali pralesem na Dyleň. Z Mariánek návazně po Karlovarské lokálce jezdilo speciálním vagónem za tehdy provozovanou 810 v letní sezóně hafo kolařů směr Teplá a Bečov. Když je o pár let později šoupli (ty německé vagóny) na koridor, vznikla mezera a cykloturistika upadala nebo si hledala jiný způsob. Soukromí dopravci mezi ML a KV používají již dlouho motorové soupravy německé provenience a ty poskytují na přepravu kol jen omezené možnosti. Teď už je to vyvážení cyklistů vlakem bohužel spíše minulostí. Na stavu se podepsala i automobilová doprava a řiditelé motokočárů. Osobně už bych si na některé silnice netroufal s kolem vylézt. Jedině v případě sebevražedných myšlenek.

Ahoj Dane,
prosím Tě, aktivita R 440 Excelsior, díl 3 (na BP). V Přerově, po odvěšení od soupravy a po svolení k posunu na zhlaví, se nedostanu přes čas 0:33:25 - vždy pád. Naskakuje tam něco v ten čas? Nepomůže ani uložení cca 3 vteřiny před pádem, a vlastní pád vždy přesně v uvedený čas 0:33:25.
Díky za případnou radu, pomoc.

Ještě mne napadlo... (taková asi blbost)... Kdyby mi někdo poskytl "save" po inkriminovaném čase (třeba v momentě přípravy na odjezd z Přerova, tedy už po objetí a napojení na druhý konec soupravy), spustil bych jej v mém PC?

Ahoj. v Pžerově se míjí dva nákladní vlaky, ale v momentě kdy najíždíš na druhou stranu soupravy, tedy před odjezdem do Olomouce, jinak tam nic nejede. Save ti moc nepomůže, poněvač ne každý má stejné vozy v aktivitě.

Třeba bude Excelsior pro OR, až se s ním naučím a zprovozním CB, nebo jiný program na tvorbu souprav...

Dane, tu je jednoduchý návod:

1. Stáhnout nejnovější verzi TSRE http://koniec.org/tsre5/data/TSRE5_v0.6144.zip
2. Vybalit do někam na disk mimo MSTS a OR samozřejmě
3. Editovat soubor settings.txt řádek s příkazem "gameRoot = F:/train simulator" na cestu, kde máš ty nainstalovaný MSTS (já například mám tento zápis "gameRoot = D:/train simulator")
4. Spustit souborem "Con Editor.bat"
5. V uvítacím okně TSRE zmačknout dole dlouhé zelené tlačítko a už to bude z tebe lítat jak z večerníčka ":-)

Když to mám tady jak to bude v zápisu?
"C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator

Zkus tohle "gameRoot = C:/Program Files (x86)/Microsoft Games/Train Simulator"

Tak vyhledej složku "Train Simulator" ručně pod tlačítkem Browse a ona by ti tam měla pak zůstat cesta v okně recent

Ahoj, chci se pozeptat, neví někdo kam jela souprava na fotce níže? Fotka bohužel nekvalitní přes mobil, při ranním spěchu na rychlík do Pardubic.. :-)
Hradec Králové hl.n., 16.9.2016 v 6:30:
Obraz135.jpg

Dane je to Sv 3.nsl.15460, Benešov u Prahy - Račice, kde přechází na vojenskou vlečku. Dopravce MBM. Mašinu nevím.

Ahoj, tak když už jsem vyfotil ty Balmy v Hradci, tak jsem si udělal jednu fiktivní aktivitu historického vlaku Sp 11809, aktivita však nese jednoduchcý název "Jízda s Karkulou". V aktivitě si budete moct projet kolečko z Kolína přes Chlumec nad Cidlinou, Hradec Králové, Pardubice a aktivita končí opět v Kolíně. Mimo mašinky ČSD T444.162, pojedete i se Singrovkou ČSD M240.0089 na druhém konci soupravy. Zbývá jen dodělat několik písemných zpráv, sjř. a Read Me a aktivita půjde ven.
Čekání na svolení k posunu v depu Kolín:
001.jpg
Zahájení posunu k soupravě:
002.jpg
003.jpg
Souprava Sp 11809 sestavena a po zkoušce brzdy hurá k peronu:
004.jpg
005.jpg
Kolín sn., souprava Sp míří k nástupišti:
006.jpg
007.jpg
Před odjezdem ze stanice Kolín: