Aktivity Dan J. #2

Tak si pusť můj Radegast, tam jsem se s tim pip a neřeším zda to někdo pod msts odjede, ten je u mě na druhé koleji.
Josko, já jsem chtěl vědět, jak se pod OR chovají moje aktivity, co se MSTS týká, tak zatím např. na 310 a menších tratích mi to nepadá ani s mašinama od Hekla. BP a 321 ve velkých stanicích a když to padne na trati, tak je to většinou zásluha zvukové akcelerace, kterou sedmičky narozdíl od XP ručně nastavitelnou nemají. Takže, já bych zase na MSTS tak nezanevřel. :-)
Dan

Ahoj m61.
Tak to mne velice potěšilo, ta aktivita se dle videa chová v OR moc pěkně a zdá se, že i časy křižujících traffic sedí. Já nevím proč, ale OR mi začal padat, takže si to bohužel neprojedu. Čekám na nový PC a pak už budu konzultovat s Joskou další aktivity pro OR. Mimochodem, kdyby se někdo divil co dělá pražský plecháč v Brně, tak muzeum MHD provětrává pražskou tramvaj. :-)
Dan

Dane, pan Csantucci, jeden z hlavních vývojářů OR, se nyní snaží o maximální kompatibilitu s MSTS tak, aby aktivity v AE byly plně hratelné. Už vydal kolikátý update, který řeší zamrznutí AI vlaků kolem bodů obratu a návěstidel a s tím souvisí uvolnění cesty pro hráče.

Těším se už na aktivity, kde bude vidět probíhající "opravdový posun" na nádraží a ne jen jako na oko tak, jak se to děje doposud v MSTS. Dále místo psaných hlášek na nás může mluvit sám autor z vysílačky, kde se v půli cesty změní počasí na pěkný liják a nebo vyjedeme z ranní mlhy do slunného dne atd.

Naposled editoval moderátor:
Tak to jsou dobré zprávy, které přinesou do umírajícího MSTS trochu sluníčka naděje, že vše co se do něj postavilo znovu ožije v OR a v lepším podání.

Prešiel som pod OR R 733 Radegast a zdá sa, že fungoval bez problémov. Všetky časy sa mi podarilo dodržať, akurát pár minút jazdy niekde za Přerovom šiel predomňou nejaký pomalší traffic asi o rýchlosti cca 80 km/h, ale postupne sa rozbehol na plnú rýchlosť a po chvíle kdesi v diaľke zmyzol.

Ty nezobrazený zprávy souvisí s body obratu, kde se u OR po projetí tohoto bodu ihned obrátí také aktivační strana vlaku (v MSTS se to děje až po zastavení vlaku). Buď projedeš vlakem až na ten bod zprávy o zastavení a pak se zase vrátíš a nebo počkej, až "donutím" tvůrce OR toto předělat ke způsobu MSTS.

Pn 63090 - GVD 2016
Léto, úterý 12. 7. 2016. Nacházíte se na lokomotivě ČD 181 "Šestikolák". V těchto dvou dílech aktivity povezete nákladní vlak Pn 63090. Nejprve na trati BP v úseku Elektrárna Opatovice, přes Hradec Králové a Choceň do stanice Česká Třebová. V díle následujícím pak na trati 321 ze stanice Česká Třebová do cílové stanice vlaku Petrovice u Karviné. Vlak je dle skutečného GVD, scénář aktivity jsem si samozřejmě poupravil.
Pn 63090.jpg

Ex 352 Jan Hus - GVD 2011
Letní jasný pracovní den roku 2011. Lokomotiva "ESO" ČD 363 přitáhla z Prahy Ex 352. Vy coby německý fíra na mašině D-RBG 223 ALEX Zug čekáte než "ESO" odstoupí od soupravy, abyste mohli přebrat expres Jan Hus a dovézt jej do cílové stanice Nurnberg Hbf. (v této aktivitě kousek za Fut im Wald).
Os 7523 - GVD 2011
V jedné z mých aktivit jste vezli Os 7549 v podzimní pracovní den roku 2011 z německé příhraniční stanice Železná Ruda-Alžbětin (Bayerische Eisenbahn) do stanice Klatovy. Tam jste potkali osobák 7523 z Klatov do Plzně a v této aktivitě jej v ten samí den povezete.
DJ_183_Ex_352 + Os_7523_GVD_2011.jpg

Aktivity mužete stahovat zde: http://www.blackwolf-msts.wz.cz/

Ty nezobrazený zprávy souvisí s body obratu, kde se u OR po projetí tohoto bodu ihned obrátí také aktivační strana vlaku (v MSTS se to děje až po zastavení vlaku). Buď projedeš vlakem až na ten bod zprávy o zastavení a pak se zase vrátíš a nebo počkej, až "donutím" tvůrce OR toto předělat ke způsobu MSTS.

Tak pánové, právě jsem dostal a otestoval update na tento problém a vypadá to dobře. Aktivační hrana se změní až po zastavení vlaku jak to má být.
Tímto se budou zobrazovat už všechny zprávy z aktivity na daných místech.

Dane díky za super nákladní aktivitu Pn 63090.Parádní svezení a šibování v elektrárně a Chocni.Opravdu jsem se nenudil!!! Akorát ty polské vozy mají jiné nastavení spřáhel,pak v soupravě byly některé vozy stlačené do sebe.:cool:

Dane jen se chci vás zeptat, jsou opravdu nutný ty WaitPoints ve vlakové cestě hráče? V OR to blokne návěstidlo na dobu co je WP nastaven a pak se stane, že některý z trafficů odjede dřív než měl. V OR je to ideální pro blokování místo neviditelných servisů.

Tak když nemá aktivitu pro OR, proč to řešíš. Dan jasně píše pro MSTS a snad i ty jsi trochu znalí OR a výš co je třeba pro aktivitu udělal a co ne. Popřípadě pokud vím, že ji chci projet přes OR, tak si ji snad otevřu v editoru a překontroluju.

Dane jen se chci vás zeptat, jsou opravdu nutný ty WaitPoints ve vlakové cestě hráče? V OR to blokne návěstidlo na dobu co je WP nastaven a pak se stane, že některý z trafficů odjede dřív než měl. V OR je to ideální pro blokování místo neviditelných servisů.
Ahoj.
Bohužel ano, jde o to, že si potřebuji podržet traffic hráče, abych v testu v editoru viděl, jak vyjde křižování, pak je není problém smazat. Já si neuvědomil (slezinu s Joskou jsem měl až po vydání aktivity), že OR drží traffic i hráče na stůj pokud je zadán vyčkávací bod. Nicméně, chystám se pomalu na OR a hned mne štve jedna věc, v aktivity editoru si mohu pro MSTS spustit simulaci, nemusím tak jezdit aktivitu fyzicky dokola (i když ji stejně několikrát jet musím) a ušetřím tak spoustu času. Ale pokud budu dělat aktivity pro OR v MSTS editoru, trak je traffic rychlejší než v OR a hlavně nefunguje svěšení a odvěšení vozů traffic, dále křižování je jinak úplně. Samozřejmě mám na mysli v testu aktivity přímo v editoru MSTS.

Ahoj. dnes vychází další dva kousky z mé dílny jedna aktivita starší přepracovaná a jedna zbrusu nová. Obě aktivity jsou pro MSTS. Takže:
Prvně ta straší pro trať BP:
DJ_BP_Sp 1907.jpg
Je zimní pateční den roku 2012 a vy vezete spěšňák "Křížová hora" v celé délce trasy vlaku ze stanice Kolín do stanice Lichkov. Ač je venku sníh a zima, na trati nejsou hlášeny žádné mimořádnosti.

A nyni ta novější, na které jsem začal pracovat v květnu roku 2015, takže skoro po roční práci a testech vychází balík aktivit rychlíku R 440 Excelsior pro trať 321 a BP.
DJ_R440 Excelsior - GVD 2014.jpg
V tomto balíku aktivit povezete v letní den z pátku na sobotu R 440 Excelsior skoro přes celé Slovensko a Čechy v několika dílech aktivit na trati 321 a BP. Aktivita je dle skutečného GVD 2014, započnete ji v Košicích na trati pro MSTS 321 v pátek v podvečer v 17:45 a vydáte se směr Žilina. Ze Žiliny do Bohumína v díle druhem, tam aktivita pokračuje na trati BP, jako díl třetí do stanice Praha hlavní a pak opět na trati 321 z Prahy hlavního do Ústí nad Labem, jako díl čtvrtý. V pátém posledním díle budete pokračovat na 321čce z Ústí nad Labem přes stanici Most, zatím kousek za Klášterec nad Ohří, kde končí trať 321 pro MSTS a taktéž prozatím cesta vlaku R 440, v sobotu přibližně v 8:12.

1. díl - Košice - Žilina:

Trať pro MSTS, 321, lokomotiva hráče ŽSSK 162.002-0, délka aktivity 3h. 43 min.
2. díl - Žilina - Bohumín:
Trať pro MSTS, 321, lokomotiva hráče ČD 380.002-6, délka aktivity 1h. 56 min.
3. díl - Bohumín - Praha hlavní nádraží:
Trať pro MSTS, BP, lokomotiva hráče ČD 151.007-2, délka aktivity 5h. 19 min.
4. díl - Praha hlavní nádraží - Ústí nad Labem:
Trať pro MSTS, 321, lokomotiva hráče ČD 151.007-2, délka aktivity 1h. 50 min.
5. díl - Ústí nad Labem - Klášterec nad Ohří (kousek za stanici):
Trať pro MSTS, 321, lokomotiva hráče ČD 362.078-8, délka aktivity 1h. 30 min.

Sathovat můžete zde: http://www.blackwolf-msts.wz.cz/

Přeji příjemnou zábavu u MSTS. Dan J.

Zdravím, možno niekto bude vedieť poradiť.. skúšam hrať Ex1532 Dni NATO pod OR verzia 1.1.1.3487, zatiaľ som sa dostal len po Studénku, tu sa mi vyskytli dve udalosti:

1. staničné hlásenia v Studénke idú postupne čoraz rýchlejšie, každé je o čosi rýchlejšie od predošlého, ku koncu pobytu v stanici to odznie v priebehu pár sekúnd
2. v čase odchodu 17:08 keď už som v riadiacom voze a všetko mám nachystané, tak namiesto píšťaly a odjazdu ma to hodí do chyby s nasledovnou hláškou:

or.jpg

Tým pádom hra končí a neviem sa pohnúť ďalej...

Předně, Dan J. (zatím) tvoří aktivity pro prostředí MSTS, v prostředí OR se nemusí vše chovat korektně (a většinou se tak děje).
Čertužel, zatím je třeba rozlišovat MSTS oproti OR.

To mi je jasné, len tu predtým niekto už spomínal že NATO prešiel aj v OR, tak či náhodou.... :)

Ahoj, mně tyhle hlášky vyskakují i u tvorby do OR, mám takového tucha, že je to tím, že nestíhá comp. Poněvač se to stává po dosazení několika traffic. :-)

Zdravím nejen Dana.
Maličkou nápovědu k aktivitě EXCELSIOR prosím: ActConverter mi najde chybějící vozidlo ys_DWG5. V readme k aktivitě takto uveden není a vůbec mi není jasné, v kterém "balíku" vozů jej mám hledat. Stahovat jeden za druhým a zkoumat obsah je velice neefektivní, jak jistě uznáte.
Děkuji dopředu.

Back
Nahoře