Proč plně nefungují aktivity pro MSTS v OR?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, já sice nemám nejnověší comp (bude), le vývojáři OR by si mohli uvědomit jednu podstatnou věc. Pokud na mém compu, kde mi jedou nejnověší PC hry, jako třeba Enemy Front, kterážto hra je na grafiku náročná jako prase, tak nechápu, proč jsou takové peripetie s OR. Pochybuji, že naše ročníky +/- 40 - 50 let budou shánět nejnovější PC sestavy, jen aby jel jeden simulátor. Povětšina PC her, těch novějších si detekuje počítač a jede třeba ve slabším rozlišení grafiky, ale jak zatím zjišťuji, tak OR se chová na starších sestavách dost nekorektně. Teď jsem se pustil do aktivity rychlíku 994 na tari BP z Pardubic, kousek za Jroměř a výsledek?
Pardubice = zatím bez odstavených vozů, ale vše se chová korektně, rychlík od HK odvěsí vozy a posun je dosune do šturcu, zobrazuje se vše.
Stéblová = tam už potkám vlak buď celý šedá, nebo jen šedou mašinu a po load ok.
Hradec Králové = tam se mi zobrazí dvě soupravy a další dvě šede po restart se mi zobrazí vše i s vozem 954.
Dále aktivita mi občas padne s tímto textem:
OR CHYBA.jpg
Load a jedu dál. Nemám fakt až takovou PC vykopávku, stručně:
PC zaklad.jpg
GK:
GK.jpg
Přeci nemohu chtít, aby běžný uživatel při pokusu zahrát si vlakový simulátor vlastnil PC alá NASA a ještě k tomu používal vozidla z MSTS, to se mi zdá malinko postavené na hlavu...
Tak fakt nevím. jak mne OR nadchl svými novými možnostmi, tak zatím je pro mne nemožné dělat aktivity a jinou práci, uvidíme jak po sestavení nového PC, ale znova, kolik lidí si může dovolit vlastbit nejnověší, nejvýkonnější sestavy a neustále je obnovoat?...
Dan

A nebude právě problém v ATIně. Já mam obyčejnou nVidi GT630 a jede mě to slušně.

No mně jiné hry (i MSTS) jedou pod ATI výborně, jiné GK dělaly na PC bordel, třeba se mi nezobrazovaly v editoru koleje, když jsem před 6 lety stavěl comp, zkoušel jsem tak 4 GK, hlavně kvůli MSTS. Ale jen tak, jaké jsou základní požadvky na OR? Aspoň budu v obraze při stavbě nového železa, jen píšu předem na Win10 zatím... dávám Sedmičky. 10tky si zatím nechám na placce v záloze, nějak jsem tomuto OS nepřišel na chuť. :-)

Pro OR určitě 64-bit OS s min 8 GB ram a zaškrtlou volbu Binární soubory "large addres aware". Dohlednost max 2 - 2.5km a úroveň vykreslování detailů na prostřední výchozí.
Pokud toto poruším a jedu složitější aktivitu na náročné trati tak mi začne OR poškubávat a velice mimořádně se objeví šedivý vůz ale zdůrazňuju velice velice mimořádně. Tvůrci na tom pořád makaj a stabilita + obsazování paměti je už teď na 100x vyšší úrovni než v MSTS.

Jinak Dane k té tvojí aktivitě na Zlatohorce, ozval se mi jeden z tvůrců a problém je ve skriptování návěstidel.
V sekci pro VOLNO je ( next_nor != next_inf && next_inf ==# 1 ) a pokud to smažu, tak se mi návěst normálně postaví na zelenou jen bez animace.
Chce to upravit skripty pro návěstidla a bude to šlapat v pohodě.

Naposled editoval moderátor:
Ale, to jsem mu řikal, že to bude v návěstidlech.
To samé mam teď na 321 na hlaváku. Chtěl jsem udělat jen pro OR aktivitu se stáním hodinu na hlaváku a zatím jen narážím a upřímě, jsem pár procent to celé smazat a říct zase sem věnoval 3 dny pip. Reverz s odpojováním a připojováním prostě nejde. Buď souprava po připojení mašiny zmizne, nebo mě to spadne. Teď před chvilkou, přijedou spojené slony s tim, že jeden slon se odpojuje a vrací se do Řevnice, v době odpojení to padne. U své soupravy, jsem se měl odpojit a objet soupravu, tedy přijedu na hlavák, odpojím se, po nastavení cesty odjedu do Libeňského tunelu, kde se otáčím a jedu na Smíchovský tunel, ale od odjezdového návěstidla na smíchovském zhlaví se už nehnu i když vidim na TM reverzní bod.

Díky za objasnění, ale upřímně, 8GB RAM? Hoši, to nechtějí ani nejnovější PC hry, není to fakt přestřelné? Jinak OR budu řešit naplno tak za 3 týdny, to budu mít comp nový a 64 bit, teď mám 32, takže to asi taky hodně ovlivňuje. Pak asi bude mít cenu řešit problémy. Takže ještě tak 3 týdny MSTS. :-)

Mne beží OR na starom noťasovi s 2 GB DDR2, 32 bitovými Win 7 a Core2Duo obstojne, ale samozrejme na tom nejazdím s BP alebo 321.

Když zablokujete tu podmínku, na kterou mě upozornil jeden z tvůrců, vypadá že to funguje. Návěstidla se staví tak jak mají. Teď jsem Danovu aktivitu projížděl a napojil jsem vagóny a v pohodě odjel. Jeden z Američanů dokonce napsal, že to je hrozně vytvořený skript - nevím nemohu posoudit co tím autor zamýšlel.
Hlavní je, že to bez toho funguje. Signál volno chce takto ošetřit i v dalších tratí ať konečně můžou vznikat pokročilé aktivity pro OR.

if ( !enabled || !route_set () || block_state () !=# 0)
// || ( next_nor != next_inf && next_inf ==# 1 ) )
state = 0;
// else if ( next_nor ==# 0 )
// state = 3;
else state = 7;

Super, vyzkouším a konečně budu moct pokračovat v práci na této trati mi snad OR pojede lépe a až bude nové železo, tak dodělám i ten rychlík na BP. Jinak chápu, ten čerevný řádek smazat?
Dan

Červený řádek buď smazat a nebo jako jsem napsal dát 2 lomítka na řádek před tu logickou podmínku. (2 lomítka "//" značí komentář a ten program přeskakuje)
A nebo to moje celé zkopíruj a nahraď odstavec v sekci "SCRIPT VOLNO" v souboru sigscr.dat.

Pokud tady dáváte rady, co kde smazat, tak je nutné vědět, že se jedná o scripta ve složce OpenRails. Jinak si v tom uděláte takový mišmaš, že už to dohromady nedá nikdo. A vůbec nejlepší by bylo veškeré změny posílat autorům tratí, aby se to vyřešilo centrálně. Pokud tedy autor trati komunikuje a má zájem tohle řešit.:)

Máte pravdu, to by měl udělat centrálně autor tratě, který vydává pravidelně update. Já už jádro MSTS nepoužívám a často tak zapomínám na takovéto dělení.

V OR se dá s WaitPointy doslova čarovat. Standartní zápis v sekundách aktivuje lokomotiva, která musí zastavit před tímto bodem. Pak je tu absolutní WP, kde zadáte čas ve tvaru 3hhmm (hh hodiny 00-23 a mm jsou minuty 00-59) a po jeho uplynutí se nastaví cesta a návěstidlo na volno. Myslím, že v budoucnu se nebudou servisy vůbec používat.

To icik,
jsou tyto vlastnosti OR které tady vychvaluješ někde popsány? Stejně jako problém s čtením textur pro ovládací prvky v kabině? Pokud ano je jenom dobře, a ocenil bych odkaz (tedy pokud existuje), protože probírat se se příslušným fórem je tak trochu nad mojí pasivní znalost angličtiny. A tato moje nedostatečná angličtina mi nedovoluje položit kvalifikovaný dotaz na příslušném fóru.
Jinak mi nečiní problémy si psaný text ( i za pomoci překladače strejdy Gůgla ) přetlumočit do jazyka kterému i můj kmen rozumí. ;););)

WaitPoints jsou popsány v manuálu OR strana 138 a strejda Gůgl ti určitě pomůže.

Ovšem jak čtou textury nebo jaká omezení mají jsem z nich zatím nedostal. Zkouším dát do kupy kabinu na 150, ale jde mi to pomalu a teď si raději jen jezdím. :-)

Máte pravdu, to by měl udělat centrálně autor tratě, který vydává pravidelně update. Já už jádro MSTS nepoužívám a často tak zapomínám na takovéto dělení.

V OR se dá s WaitPointy doslova čarovat. Standartní zápis v sekundách aktivuje lokomotiva, která musí zastavit před tímto bodem. Pak je tu absolutní WP, kde zadáte čas ve tvaru 3hhmm (hh hodiny 00-23 a mm jsou minuty 00-59) a po jeho uplynutí se nastaví cesta a návěstidlo na volno. Myslím, že v budoucnu se nebudou servisy vůbec používat.
Tedy místo počítání a neustálého zkoušení, mohu udělat toto. Tedy vím, že mě osobák odjíždí do Benešova v 14:50 s tim, že má odjezd z Vršovic v 14:20, tedy bude to fungovat i s reverzem. No uvidim, horší je, že stále nevim jak s tim napojováním mašiny a odvozem. Jak to přesně má být, myslím tim přes reverz.

Tak malé zjištění a zároveň i dotaz.
Aktivita Lázeňského rychlíku na zlatohorce po úpravě funguje, samozřejmě jsem dal upravený soubor do složky OpenRails aby trať jela i pod MSTS. Takže:
Traffic odvěsí poslední 3 vozy rychlíku a odjede, načež já s mašinou na odvěšené vozy najedu a musím si nachystat soupravu k jízdě a zde jsem zjistil:
1. mezi vozy, které rozpojil traffic zůstane otevřený brzdový kohout a vozy jsou dobržděny (bylo by dobré, kdyby je OR u traffic po odvěšení vozů uzavřel a vozy byly zabržděné), takže jsem musel nejprve zavřít ten.
2. všechny 3 vozy mají zatáhlou ruční brzdu, což je ve skutečnosti hovadina, taky by bylo dobré, kdyby OR toto neřešil a ruční brzda byla povolená.
Pak už klasicky což je v pořádku:
a) mezi mašinou a vozy jsem musel spojit hadice.
b) otevřít zadní kohout u mašiny a přední u vozů
Souprava začala brzdit jak má, ale OR mi píše, že cestujicím ve vozech je zima, nevím co mám udělat ještě dál? V nabídce hadice k parnímu topení nejsou... :)
Dan
Ps: Dále se budu muset hodně učit, se Všudybylkou a 3 vozy zůstanu viset v kopcích... :)

Posunovači v OR prostě vypustí vzduch z potrubí a ještě zatáhnou ruční brzdy, aby vozy neujely na případném spádu. :-)

Zkoušeli jste už ten absolutní WP? Funguje vám to?

Ano, na klasické trase funguje, možná i na mě. Jen jsem zkoušel kousek aktivity, otázka je, jak to bude fungovat s reverzem a napojením mašiny.

Ono ovládání páry na OR je složitější, tady se to opravdu budeš muset naučit. Zkus u vozu zapnout napájení, zda to pomůže. Zataženou ručku u vozů jsem ještě nezažil.
Otázka je, zda si OR neměl začít jenom přece s trainsetem novějším a ne hned s párou a vozama z první republiky. Páč s nima snad nikdo ještě nic nedělal. Ano já mam aktivitu s OE, ale tam jsem na nic takového nenarazil, tedy specifický eng.

Back
Nahoře