Aktivita Den blbec

Amazon:
Díky moc za radu, teď jsem se konečně hnul z místa. Už konečně vyjíždím z hl. nádraží směr Břeclav.

Dobrý den, dorazil jsem úspěšně do Hohenau, odvěsil jsem lokomotivu a jako Lv jsem se chystal na odjezd směr Břeclav. Když přejedu červenou návěst vedle Tauruse s uhlím, tak hra skončí. Když na červené čekám, tak se nic neděje. Tak vás pánové prosím o radu, co po mě ještě rakušáci chtějí, nebo co dělám špatně. Už bych tuto super aktivitu rád dojel do konce. Moc děkuji.

Nedaří se :-( V Lanžhotě po osvěšení soupravy mám objet soupravu na povolení (nefunkční návěstidlo), ale povolení nedostávám. Čas plyne a já stojím na červené. Tak by mě zajímalo, co je tady za fígl.

Určitě někde děláš chybu, nebo čteš špatně hlášky. Nefunkční návěstidlo nesvítí ani červeně, takže bych zkusil znovu od posledního save a číst pořádně hlášky, já si ten Lanžhot už nepamatuju.

Joooo hold u složitých aktivit je to makačka a né vždyklapnou věci napoprvé. Já jel ja Topírnu, tak Den blbec a sám jsem musel Loadnout několikrát. Proto vždy ukládám aktivity průběžně a pokud mám dělat někde posuny, tak tím tuplem a POZOR! Né vždy poslední Save/Load se v MSTS musí chovat korektně. Zkušenost z vlastních aktivit.:D

Já jsem save promazal a nechal si jen poslední a to byla chyba. Poslední save mám v místě, kde stojím odpojený od soupravy, na návěstidle je červená a nechce mě pustit. Rozjel jsem aktivitu znova, takže to bude nějaký týden trvat, než dojedu do Lanžhota (mám málo času na hraní). Jinak velký dík panu Šemorovi za tuto aktivitu. Je to opravdu makačka, snad to někdy dojedu do konce. Aktivita, kde by se nic nedělo by mě asi moc nebavila.

KarlicekM napsal:
Já jsem save promazal a nechal si jen poslední a to byla chyba.
A proto mažu uložené pozice přímo ze složky MSTS v PC např. v průzkumníku a pak pokud potřebuji si smazaný "sejv" vytáhnu z koše, takže mám neustále zálohu, nikdy uložené pozice nemažu po spuštění hry přímo v nabídce simulátoru.;)

Mám vyzkoušeno, že takových 10 uložených pozic problém nedělá. Tedy save asi na jednu dlouhou aktivitu. Proto stačí složku saves vyčistit vždy před začátkem hraní nějaké aktivity. Ale pokud si uložení nadělám zbytečně moc, tak když už, tak jak popisuje Dan.

Dobrý den,
tak jsem znovu jel aktivitu Den blbec a opět jsem skončil v Lanžhotě. Před Lanžhotem hláška "Po odpojení lokomotivy objeď soupravu. Posun za výměny proti stůj (TAB) na druhou kolej povolen." Lok. jsem odpojil od soupravy, stojím před červenou na návěstidle, mačkám TAB, a hlas mi oznamuje, že jízda není povolena. Po uplynutí několika minut se ukazuje hláška "Jedeš pozdě, je možné, že aktivita může skončit patem." Potom je hláška "Vlak EC 75 brzda v pořádku. Odjezd." Hlášky čtu pozorně, ukládám a prostě z Lanžhota se nehnu. Tak už nevím, co dělám špatně. Prosím, zkuste si vzpomenout, co bylo v lanžhotě za fígl. Už bych tu aktivitu opravdu rád dojel do konce. Dík.

Karlicku vim ze je trosku pozde ale preci jen jsem prisel nato jak to udelat musis sunout pozadu rychleji nez 30km/h aby jsi odpojil vozy pred prijezdem toho nakladu co tam prijede kolem 15:42 pak by ti mela na odjezdovem navestidlu svitit zelena (volno)
a pokud to i tak nepujde tak http://uloz.to/xohL5C4M/zs04-den-blb-11072013-213430-sav tady je save po projeti navesti volno a dal posunuj sam (jen tak pro legraci jak tu nekdo psal ze tam ma 350 tak ja tam mam 151 :DD a i na stare verzi je nekde jizdi rad dost o usi ale z brna do breclavi sem jel 170 i kdyz bych mel jen 160 a stihl jsem to takze predpokladam jet 200 tak budu o nekolik minut napred v breclavi.)

Po strašně dlouhé době jsem se na vánoční služby vrátil k delším aktivitám a bohužel to nedávám. Trochu mne potrápily popsané věci jako Masaryčka, až jsem dorazil až do Hohenau a nikam se nepohnu. Německy neumím ani slovo a ať zkouším cokoli, nic se neděje. Věřím že se autor u vymýšlení bavil, ale bohužel já ne. Přijedu a zastavím na nástupišti, vyběhne nějaká hláška. Když čekám - nic. Když odpojím lokomotivu a odjedu na zhlaví - nic. Pamatuje si někdo co dělám špatně? Díky

Ale dostat se do Hohenau, to je úspěch. Výborně. Pak už to musí být brnkačka. :D V Hohenau se odpojí lokomotiva odjede za reverzní bod, šipečka na TM a ošetřeno zprávou, pak se zastaví u peronu kde výpravčí dá rozkaz a jede se pak strojově do Břeclavi. Masaryčka byla těžší.
Jinak je tam hodně nadávek jak v němčině, tak slovenštině, pokud něco udělám špatně. Ale pokud jedu předpisově, může se tato aktivita jet i před 22. hodinou, kdy už děti musí spát. :D Možná jsem v popisu psal, že aktivita není vhodná pro děti. :D Ale tak hrozné to není. V Němčině tě nazvou trotlem, jen ti Slováci jsou trochu jadrnější. :D

Určitě, ale tohle nepatří k hlášení chyb do trati, protože se jedná o chybu uživatele. Na tohle je vlákno o mých aktivitách. Tady žádný problém není. Ale pokud v Hohenau nezastavím jak mám tak se asi nevybaví některé události. Já to jel asi 15x a zde žádný problém není. Zkoušel jsem i projet konec peronu, byl jsem nazván Trotlem, ale hned zastavil a tím se pak vše v Břeclavi vybaví jak má. Doporučuji z uložené pozice znovu jet k peronu do Hohenau
@Zbyněk Šemora
Po přístání do peronu v Hohenau jsem dostal instrukci, odvěsil jsem se, odjel jsem na zhlaví a zpět na konec peronu směr Břeclav. Na konci peronu jsem zastavil. Po 1 minutě se nic nedělo (většinou přijde hláška hned po zastavení), jsem se pomalu rozjel, (+/- 5km/h) abych se přiblížil k odjezd.náv., které bylo na stůj.
Na to hned přišla hláška o trotlovi. Ihned jsem zastavil. Podotýkám, že stále jsem byl v úrovni hrany peronu. Po cca 2-3 minutách přišla hláška o odjezdu Lv123456. Postavila se mi cesta a rozjel jsem se ku Břeclavi. U vjezd.náv. Břeclav bylo na stůj, po zastavení přišla další hláška o Blavě a abych pomocí TAB si postavil cestu. To jsem učinil, na F4 se cesta ukázala, jen bylo stále na stůj. Následovalo projetí stůj a konec. Zkusím znovu načíst vjezd do Hohenau. Uložení F2 provádím takřka u každé stanice po cestě.

@Zbyněk Šemora
Po přístání do peronu v Hohenau jsem dostal instrukci, odvěsil jsem se, odjel jsem na zhlaví a zpět na konec peronu směr Břeclav. Na konci peronu jsem zastavil. Po 1 minutě se nic nedělo (většinou přijde hláška hned po zastavení), jsem se pomalu rozjel, (+/- 5km/h) abych se přiblížil k odjezd.náv., které bylo na stůj.
Na to hned přišla hláška o trotlovi. Ihned jsem zastavil. Podotýkám, že stále jsem byl v úrovni hrany peronu. Po cca 2-3 minutách přišla hláška o odjezdu Lv123456. Postavila se mi cesta a rozjel jsem se ku Břeclavi. U vjezd.náv. Břeclav bylo na stůj, po zastavení přišla další hláška o Blavě a abych pomocí TAB si postavil cestu. To jsem učinil, na F4 se cesta ukázala, jen bylo stále na stůj. Následovalo projetí stůj a konec. Zkusím znovu načíst vjezd do Hohenau. Uložení F2 provádím takřka u každé stanice po cestě.
projel jsem znovu Hohenau. Břeclav už jede.

Včera jsem dokončil celou aktivitu Den blbec a napsal bych k tomu nějakou tu recenzi.
Okolí vypadá skutku obrozeně. Dobrá práce. Aktivita jako jsou hlášky a instrukce jsou srozumitelné a není co pokazit.
Řazení souprav si každý může udělat dle svého (ideal. dodržení počtu vozů), ovšem okolní provoz dost upadá. Počet protijedoucích vlaků za 10.5 hodiny bych spočítal na všech prstech na rukou. Chtělo by to více statik souprav a více okolního provozu. Něco málo ve stanicích, více po štrece. Přiznám, že po koridorech jsem 2/5 cesty jel rychlostí simulace 338x, nebo bych usnul, když nejel žádný naproti žádný vlak (krom jednoho R, SC a nákladu ;-) )
1. Při MO u Kút se vlak z Břeclavi neposílá do Lanžhotu. I kdyby se MO stala v průběhu jízdy do Lanžhotu, rozhodně tam už nepošlou náklad, co jel po EC.
2. Při odklonu přes Týniště se vlaky neposílají z HK do Pardubic. Zvlášť, když se nejedná o jednotku. Vše putuje přes Chlumec n./C.
V HK bývá buď náhr.sv., nebo NAD.
3. V Lanžhotě přes RDST, nebo v Břeclavi se provede rozkaz, žádné projetí stanice.

Jinak jízdní řád je udělaný skvěle. Do Blavy jsem přijel s 2 minutovým zpožděním. (Po cestě z Kút do Blavy se mi po projetí rychlosti 105kmh vyhodila zpráva, že mám jet 100kmh (na trati, kde bylo 120, nebo 140). Po chvíli jsem toto ignoroval.

Back
Nahoře