Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Tak jsem to vyzkoušel znova s smazal 60001. Traffic postrku vjezdové od Vidnavy vjel, ale nenajel na mne a zastavil kousek od moji loko z Javorníku?!
nenapojeni kras.jpg

Konečný bod postrku AI zkus dát přibližně za polohu hráčovo loko. Respektive by měla končit ve stejném oddíle, kde stojí hráčovo loko.

Ještě jedna poznámka z manuálu: Jestliže se AI postrk napojuje ze předu AI loko nebo hráčovo loko, musí být v jeho cestě použit bod obratu.
Tzn. výchozí směr obou vlaků musí být stejný. AI postrk projede bod obratu a jeho směr se změní na směr přímo proti napojované AI nebo vlaku hráče.

Ahoj. jo, to jsem měl, nedalo mi to, když jsoka psal, že to nemusí být, teď jsem posunul koncový bod blíže k nást. a traffic na mně najel. 60001čka smazána. Jinak jak tedy bere OR konec hranice zprávy události, na ten červený střed (jako v MSTS) nebo na tu zelenou šipku?
nenapojeni kras3.jpg

Narozdíl od MSTS, je jedno kde končí trasa, tedy musí vždy přes hráče. U MSTS se stalo, že začal trafik tlačit, tady se to nestane. Co se týká zpráv netuším, tak nějak te stejně. Zatim jsem na nic nepřišel, co by z msts nefungovalo v OR, jen by mě zajímalo co vyvádíte u metropola v Břeclavi.

Já jsem měl v MSTS pozice zpráv zvládle na 100%, díky posunům s manipuláky a teď jsem po laborování zjistil, že v OR platí ta zelená varianta a ještě se po změně směru otáčí. takže přední hrana vozu bere začátek "kolečka" dosahu a končí na druhé straně kružnice události vždy ve směru jízdy. Tudiž po zastavení na obrázku váš by se událost nezobrazila, pžejetí dosahu o polovinu vozu. MSTS by ji bralk jako na hraně.

Chtěl bych ještě poprosít znalce provozu na trati Ostrava - Opava - Jeseník o pomoc s pokecem do chystané aktivity, prosím, kdy byl ukončen provoz souprav ČD 831 + Balm + ČD 831? Respektive kdy to přebraly 843jky.
Dan

Ahoj, nerad obtěžuji autora aktivity, ale nevím, jak dál. Jedná se o aktivitu Pendolina... vyskočila mi hláška a já z ní nedokážu vyčíst, co je za problém. Děkuji za případnou pomoc. Může jít o to, že mám vyšší aktualizaci než na kterou byla dělaná?
achjo2.jpg

Tohle na mne vybaflo taky po nějaké aktualizaci, když jsem nedávno nahrával chystanou aktivitu a chtěl načíst uloženou pozici. Dělal mi to traffic, ale Pendolino mi načetlo vždy, takže netuším. A další věc, aktivita není na poslední aktualizaci tratě, tento update se teprve chystá a zde mi to přijde, že píše, něco o chybě v trase hráče.

Teď na to koukám no... Aktualizace pravděpodobně nelze odebrat že? Leda odinstalovat a nainstalovat znovu.. Ale na to už nemám sil...

Nezbývá než počkat na verzi 2 pro poslední aktualizaci. :)
Edit:
Tak mi to nedalo, aktivitu s historickým rychlíkem na 310 jsem zatím nechal, a nainstaloval aktualizaci 321 a nahodil Pendolino a asi mne jeb... Tao bude oprav, že se asi... :-) :-) :-)
Dan

Tak já už fakt nevím, co furt dělám blbě nebo jestli si ze mě OR dělá srandu. Zkusil jsem aktivitu Os 3637 na 310. Na odjezdovým z Olomouce mi svítí do nekonečna červená. Když ji projedu, potkám se na jedné koleji s motorem od Uničova. Když ji neprojedu, zjistím, že motor čeká na příjezdu do Olomouce na červené u vjezdovýho... Hrabu se v nastavení a nevím. Vynucování červené ve stanici nemám. Já už prakticky nehraju, jen se v tom babrám... Celkově když hraju aktivity na 321, tak tam si návěstidla taky dělají co chtějí, ale trať mi neblokují tak jako u této aktivity (a to hraju jen aktivity pro OR). Jakákoli rada a budu vděčen....

....a asi mne jeb... Tao bude oprav, že se asi...
Moc servisů v Ově? ;-) Njn OR, není nad to, když si tam dal v MSTS tři, čtyři a fertig. :D
Ne Dane samo tě heftuju, ale nic s tím neuděláš, prostě ty změny kolejí jsou za trest už z dob MSTS, ale pokrok je pokrok.

No, už mám opraveno. Tedy zatím trasy a protaženo do Plzně, teď se vracím na 310ku. S čím jsem se ale ještě nesetka, opravil jsem všechny trasy a uložil, všechno jede, ale když jsem chtěl pokračovat, protáhnout trasu hráče, AE mi vůbec nenabídl zrušit koncový bod. Zrušit počáteční, nebo otočit a smazat ano, ale protáhnout prostě ne. Takže jsem musel koncový bod označit jako chybný a odsunout jej až do Plzně a pak opravit trasu.
Dan

Budeš se divit, udělal jsem né jen to, ale i posunul bod výchozí a přeuložil a beze zněby. To mne právě napadlo jako první pokus. :-)

Back
Nahoře