Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Dane! Mělo by to jezdit jako R + 5-místné číslo. První číslice je 1, možná i 11. Ve větších stanicích bývaly na pragotronech nápisy NENASTUPOVAT. To je tak jediné, co se mi vybavuje.
Je zvláštní, že na internetu je o tomto způsobu přepravy poměrně málo zmínek. :)

Dane, rád bych Ti pomohl, ale nevím. :)
Nemám z toho roku k dispozici ani SJŘ zvláštních vlaků ani řazení rychlíků. Mohlo by to jet jako násled nějakého rychlíku, ale otázka je jestli v úseku Letohrad - Hanušovice tenkrát vůbec nějaký rychlík jezdil.

Jezdil, hned jeden mne předjíždí v Červeném potoce, tady je jízdní řád z roku 1969/70 s vlakem co mne předjíždí:
jř.jpg

Tome díky.
Jinak to nevy, že jsem násled, ale jedu dříve a rychlík mne veme až v Červeném Potoce? Jinak do kdy se používal tento vzor sjř. z roku1960, mohu je npoužít jako mustr pro 1970?
sjř 1960.jpg

Ahoj. díky za pomoc, ještě bych měl dotaz, jaká by byla hodnota při složení soupravy: rybák Df, rybák Dsd, 2x Bpjo:
Lok. ř. E499.0 Normativ hmotnosti: R ??? tun (asi se bude psát dle předlohy výš: Norma zatížení ??? tun)
Lok. ř. 475.1 Normativ hmotnosti: R ??? tun
Kolik by bylo brzdící procento za lomítkem rychlosti ve sloupci 8?
Předem díky Dan.

Kolik by bylo brzdící procento za lomítkem rychlosti ve sloupci 8?
To záleží na sklonových poměrech a rychlosti na trati se stanovenou zábrzdnou vzdáleností.
Tabulky najdeš v Prováděcím nařízení k Zákonu o dráhách - Vyhl.173/1995 Sb. příloha 2. Ke stažení na stránkách DI. (http://www.dicr.cz/dokumenty)

Pokud chceš nahradit tou sestavou vozů tu M262, tak mi vychází změna z 80/40 na 80/46.

Ahoj Dane, vyšlo mi to takhle:

Hlavička:
Praha hl.n.-Hradec Králové hl.n. lok. E499,0. Norma zatížení S 350 tun
Hradec Králové-Hanušovice lok. 475,1. Norma zatížení S 350 tun
Brzdící procenta platí pro dvounápravové (třínápravové) vozy, 21 - 60 náprav

Sloupec 8:
Praha hl.n. 80/51, Vysočany 90/70, Lysá 100/63, Dobšice 90/78, Chlumec 100/92, Častolovice 80/49, Doudleby 70/47, Dolní Lipka 50/73

Sloupec 9:
Praha hl.n. VII/71, Lysá III-IV/87, Dobšice VI-VII/73, Chlumec III/90, Hradec III-IV/76, Doudleby VIII/40, Dolní Lipka VII/47

Protože se jedná o zvláštní vlak, měl by tabelár mít ještě sloupec 10 "stihne vlak číslo", kde by měla být uvedena čísla vlaků, jejichž trasa je jízdou tohoto vlaku narušena.

... Protože má tříosé podvozky a nemá tam tudíž přechodnost stejně jako ten Sergej ...
Přechodnost Sergeje a zelených pater nemá nic společného, přestože jednotky měly tříosé podvozky. Patra jezdila na mnoha tratích, kde Sergeje neměly přechodnost (Pacifik, Hrbatá, apod.), i když jejich provoz zrovna třeba na Pacifiku byl později zakázán.

Brzdící procenta platí pro dvounápravové (třínápravové) vozy, 21 - 60 náprav
To je právě špatně. Je potřeba použít tabulku pro 21-80n podvozkové vozy, ta patra mají 2x13=26n plus dva zanedbatelné dvouosáky.
( Moje odpověď se týkala přebrzdění MOs1220 z obrázku výše. Danův dotaz neobsahoval jasné určení trati.)

i když jejich provoz zrovna třeba na Pacifiku byl později zakázán
A proč asi?
Podobně byl problém na trati Krč - Vršovice, kde neměly přechodnost mašiny sk.př.XII a přesto tam nějaký truhlík dokázal naplánovat odklony vlaků s činnými mašinami 363 a 123.

Je potřeba použít tabulku pro 21-80n podvozkové vozy
Fakt je ten, že kmenový vlak určitě má brzdící procenta pro podvoukové vozy, a i když patra třeba na Hrbaté jezdily v osmdesátých letech s brzdícími procenty "R", rozhodl jsem se nakonec pro "S" z těch důvodů, že opět na Pacifiku pro ně v sedmdesátých letech platilo, a hlavně pokud bych patra považoval za podvozkové vozy, při zařazení více než jednoho vozu dvounápravového bych musel snížit rychlost na 90 km/h, což se mi nechtělo. ;)

Navíc Dan zapomněl napsat, že souprava měla být původně složena pouze z Rybáků, jenže soudruzi z ROH na poslední chvíli poslali na zaslouženou rekreaci více soudruhů než byla kapacita soupravy a tak byla operativně na tento rychlík nasazena patra. :)

Třicítka v oblouku pod Čisovicemi je dodnes pomníkem snahy tomu zamezit.
No vidíš. A podobně to bylo ohroženo na jesenické. Z Branné do Ostružné vadila i ta lomenice, kterou patra stavěná pro rovinaté tratě prostě nepobírala. Takže Hanušovice - Jeseník ani patra ani Sergej.
Patra se nevyhodila, pouze přešla na jinou štreku vozit „babiňák” ze Smíchova přes Zdice.

Back
Nahoře