Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Tak dneska sjem narazil na problém, kvůli kterému zvažuji, zda bude skin vůbec pro MSTS... :-(
MSTS (jsem otevřel po roce, abych kouknul jak vypdá BPjo v pracovní verzi...)
BPjo _dan_MSTS.jpg
Takto vypadá jednotka v OR:
BPjo _dan_OR.jpg

Najskôr si zle vyskladal consist.
Tak ne consist, ale opět mne MSTS přesvědčil o tom, jak umí dělat psí kusy... Udělala to hláška při načítání volné jízdy, která mi shodila sim na lištu, protože nepřečte zvuky pro OR a takhle blbě se jednotka načetla, v MSTS vše funguje stejně jako v OR.

Ahoj Dan.

MSTS sa zo zvukmi nezhodne, odporúčam naklonovať engy zvlášť pre MSTS a zvlášť pre ORTS.

K textúram - pokiaľ sú 2048 a väčšie, dochádza k ich deformácií v MSTS. Aby sa to odstránilo, je pri exporte potrebné dať možnosť ACE - DXT. Textúru v ORTS to neovplyvní, akurát ju nebude MSTS zhoršovať.

Ahoj, no, to už je na mně složitá záležitost. Při pokusu o skin umím, jakž takž ovládat pouze TgaTool a Zoner. Záchranou pro mne byla nabídnutá Jackova pomoc, který komplet osadil jednotku nadpisy, za což jsem neskutečně rád a moc mu děkuji. Takže to vypadá, že vozy BPjo (po osazení nadpisů ČSD Bp911, samozřejmě ostravská jednotka) opravdu vyrazí na tratě MSTS a OR. :-)

Ahoj.
Velké díky Jackovi, který mi udělal nadpisy na ostravské jednotce ČSD Bp 911, bez něj by asi skin jen tak nebyl, jsetli by byl vůbec... Takže poslední 3 ukázky, ječtě bez upravené alfy a s texturou 2048x2048, taky díky Jackovi za vysvětlení jak na to, tím se souprava zobrazuje bezchybně i v MSTS. Takže už mi chybí jen alfa, okno od hajzlíku a udlěat pořádek v názvech. Pak to půjse ke schválení.
BPjo _dan_final.jpg
BPjo _dan_final2.jpg
BPjo _dan_final3.jpg
Dan

Nechtěj ale vědět, co to udělá s alfou, když ji upravuješ a zabalíš to takhle napřímo.
Ahoj. Neudělá to nic, když se ta alfa udělá pořádně. Když tam necháš stupnici šedi namísto čisté bílé a černé, tak to nemůže být v pořádku.
Jednoduše tu alfu proženu přes IRFAN, zvýším kontrast i vícekrát jako černobílý a po vrácení zpět už to nemůže blbnout.

Bobe nevím, nerozumím tomu, jsem spíš aktivitář, já měl už udělanou alfu, ale:
1. když jsem to dal TgaTool zabalit do ace alfa, tak to bylo v pohodě, ale v MSTS se patra zobrazaovala s tím flekem.
2. když jsem v TgaTool dal zabalit jako ace DXT1, tak to tu alfu zkreslilo.
3. Když jsem TgaTool dal uložit a přes Aclet převést do textury DXT, tak mi buď změny nezaznamenalo, nebo mi to tu alfu udělalo černá a průhledná. Ifran program neznám.
Takže na změnu alfy kašlu, skin jsem odeslal s čistými okny a až se mi to někdy povede, pošlu update. Po týdnu drbání jen s alfou už na to nemám sil a i tak to vypadá dle mně ok. Poslední slovo bude mít Miran, jak se mu skin líbí, či nikoliv.
Dan

Ono to chce taky nejdřív něco vyzkoušet nebo vytvořit. TgaTool texturu 2048 s alfou neudělá. Rada s čistě černobílou alfou je přímo nad zlato, jak udělat potom špinavá okna tvořená právě odstíny šedi?
1. v TgaTool vytvořím texturu s alfou, místo exportu uložím jako *.tga
2. pomocí AceIt vyexportuji *.tga jako *.ace DXT

ČD verzi už chybí jen pár nápisů
Btjo.jpg

1. v TgaTool vytvořím texturu s alfou, místo exportu uložím jako *.tga
2. pomocí AceIt vyexportuji *.tga jako *.ace DXT
Přesně to jsem dělal a vždy se ta alfa skreslila, buď se nezobrazila v OR vůbec, i když tam upravená byla, nebo stála za... Fungovalo mi to pouze při zabalení napřímov TgaTool jako ace alfa. Takže buď něco dělám blbě, nebo nevím. A v TgaTool, když dám Save As mi nabidne pouze jeden soubor Targa Image, takže asi jak píšeš výš .tga, no a když to protáhnu pak přes Aclet, tak to udělá přesně co jsem psal výš.

Dane pokiaľ dávaš export alfy ako ace trans, tak nesmieš mať inú alfu, ako plnú čiernu.......Pri tých dvoch spôsoboch exportu je rozdiel bitová hĺbka alfy.....Ak potrebuješ alfovať stekance a použiješ iné odtiene šedej, tak už to exportneš len ako ace alfa......(tam je zase riziko, že to bude filtrovať pozadie.)

Back
Nahoře