Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
To je takový problém nechat vše zkontrolovat TSRE5? Umí kontrolovat i loosecony. Dan si upravuje svá vozidla a je tedy jasné, že se trainset bude stále rozšiřovat. Díky bohu za to.

1.jpg

Tak přinejmenším je podivné, že se ty neviditelné sypáky nacházejí mezi mašinou a tendrem a že jdou svěsit.
Nic takového v aktivitě není. Sypáky přihodí posun AI v aktivitě a pak hráč najede na zbytek. Úplně stejný dotaz mi přišel z FB na Messinger a po stažení dle Read Me, vše OK. Nevím, co furt řešíte. Nesprávně značené vozy, kteroé OR cobyl Loose conzist nevidí. Máte tu na fóru i video ze začátku aktivity. Takže problém je mezi klávesnicí a židlí.

To je takový problém nechat vše zkontrolovat TSRE5?
Jen otázka. Tento to umí? Protože conbuilder uměl kontrolovat jen zápisy MSTS. Nebyl by nějaký návod? Rád bych překontroloval své úpravy a doplnění TBP, jestli nemám nějaké chyby. Ale já už i zapomněl, jak se dostanu v TSRE5 do aktivity editoru. :) Dělám toho moc najednou a pak už se i ztrácím. :)

Protože má posun přihodit vozy a odvěsit se. Když tam vozy nejsou udělá tohle. Řešíš paskvil aktivity zdupané absencí loose consist.

Jen otázka. Tento to umí? Protože conbuilder uměl kontrolovat jen zápisy MSTS. Nebyl by nějaký návod? Rád bych překontroloval své úpravy a doplnění TBP, jestli nemám nějaké chyby. Ale já už i zapomněl, jak se dostanu v TSRE5 do aktivity editoru. :) Dělám toho moc najednou a pak už se i ztrácím. :)
TSRE5 neumí projít všechny loosecony přes jedno tlačítko. Musí se vybrat "Activity Consists" ve výběru Show, pak zvolit trať a myší kliknout na aktivitu. Pak se zobrazí seznam looseconů, ale jen pro danou aktivitu. Výměna chybějících vozidel pak funguje stejně jako u výměn pro klasické consisty.

No doplnil jsem tedy ze stránek a funguje to, ale stejně se mi nabídlo nahrazení souborů a to jsem odmítl. Nabízelo mi to snad i nahrazení wagu s uhlím. Proto mi nejde do hlavy pár věcí.

A) Proč se mi sypáky v některých .con zobrazovaly, v mém ne?

B) Když má Faur připojit sypáky a odvěsit SE, tak budiž, nic nepřiveze, ale proč mi bere tendr? Nevšiml jsem si, že by mi pak bral poslední sypák... ;)

Hoši, všeobecně, na trainsetu a vozech, se neustále pracuje. Doplňují se třeba stíny, nâklad, topné spojky atd... Pokud je v ReadMe stáhnout z webu, udělejte tak, starou verzi smažte a nahraďte novou. Samozřejmě, pokud nejde jen o update. (starou verzi třeba zálohujte)

Jinak se fakt nedá dělat na aktivitách, pokud někdo začne špekulovat, jde to za ním. Proto je u aktivit ReadMe a není tam pro srandu králíkům.

AI má zadáno najet na loko hráče s 10 vozy Faccs, které jsou, jako Loose Con. Pokud je nevidí, a dle dedukce by měla odjet sama, proč odvěsí tendr fakt netuším, ale stejně, když ty vozy chybí, je celá aktivita NEHRATELNÁ. Rozebírat coby kdyby, proč, ty vozy tam prostě musí být.

No doplnil jsem tedy ze stránek a funguje to, ale stejně se mi nabídlo nahrazení souborů a to jsem odmítl...
Ahoj. Proboha, tohle je začátečnická chyba, jak vyšitá. Tak se po tom odmítnutí přepisu podívej na všechny vozy ČSD Faccs. :-) .
1. U poloviny (co jsi nepřepsal) ti budou chybět stíny pod vozem.
2. U poloviny budeš mít jinak název vozu. Poněvač tím, že jsou vozy i pro MSTS, je doplněna pro OR, do názvu přípona OR.

Tím odmítnutím si nainstaluješ třetinu aktualizace. To je, jak by jsi aktualizoval trať a dal ponechat staré soubory. A pak světe div se, že se ti nezobrazí vše správně.

Prostě, stáhni, starou složku s vozy smaž, a nebo rozbal bokem, pokud nedůvěřuješ, udělej si vizuální kontrolu a pak udělej popsané výš. Ale tím, že tam dáš ponechat, vytvoříš paskvil.

Ahoj. Proboha, tohle je začátečnická chyba, jak vyšitá. Tak se po tom odmítnutí přepisu podívej na všechny vozy ČSD Faccs. A pak světe div se, že se ti nezobrazí vše správně.
Spíše mi šlo o "nouzové" vyzkoušení aktivity. ;) Sypáky mi fungují, všechny verze jsem neřešil. Zatím mi stačí, že je souprava mého vlaku v pořádku, zvuky má evidentně "ty lepší" pro OR, jezdí to i brzdí. :) Zatím jsem se dostal do elektrárny a tam jsem po uložení o tak půl mašiny nedobrzdil k praporku, tak jsem nechal uloženo a dojíždět to budu jindy. Ten trainset od Icika stejně beru jako základ, který si chci časem "od základů" opravit. Akorát jsem si chtěl rychle vyzkoušet aktivitu, zatím to vypadá výborně, jsem spokojen. ;)

Ale bacha, trainset od Icika ber jako základ a pak aktualizuj dál. Po.alu a jistě se třeba ruší "vozy odstavené noc", ty už jsou zbytečné a místo nich doplňuji vozy mimo službu, s dynamicky se ztmavujícím interiérem. Dále opravy, kde chybělo parní topení, doplnění spojek, stínů, koncových ver,í. Poslední jsou třeba Jackovy rybáky Be 1975. Ty jsou přepracované komplet.

S aktualizováním počítám. Akorát to úplně nestíhám a tohle byla jen "nouzovka", abych si tu aktivitu konečně vyzkoušel. Stejně mi tam chybí třeba nové Šlechtičny a Papoušek, asi i noví Čmeláci do Jakuba H... To je všechno na pořadu dne. ;)

V těch letech na takové trati 475.1 málo, ale máš tam i ji na rychlíku v Aramově. Jinak už povětšinou Bardotky. Vozbu nákladních vlaků, dosluhunící 556.0, 556.1. Na osobácích už právě 464.0, 464.1, 477.0 a na lokálkách M131.1 a dosluhující malé tendrovky, jako 423.0, 524.1. Co se vozů v té době týkalo, tak Bamy, Bajky, Rybáky a sem tam prkeňáky Be, ty Be taky vezměs lokálky. V osobních vlací dosluhující Papíráky. Ty i na rychlících, jako vozy Aa, ABa, těch bylo nedostatek.

V těch letech (1975) byly jak 475.1, tak 556.0 ještě celkem běžnou záležitostí.
Na rozdíl od 556.1 a 555.0, které se již v provozu nevyskytovaly vůbec. ;)
Ano 555.0 už ne, tu jsem tam dal kvůli modelu.. 475.1 jezdila v té době třeba rychlík Brno - Přerov. Ale na trati jako je DvojKolejka by byll na vozbu mezi Aramovem a Dvocem problém. Dvorec depo nemá točnu. Takže jen krátké tendrovky, které nemají omezení uhlím vpřed. Proto vlastně i ta 555.0 :-) Možná se pletu, ale 555.1 je na fotce s Faccs v roce 1973 snad v Toulkách s párou. Ale to možná kecám. :-)

Back
Nahoře