Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Tak a je vymalováno... TVL, dneska při osazování vozů, jsem dal místo "upravit" u AI dopravy "smazat", na všechno se ten pííí.us editor zeptá, jestli ano, v tomto jediném případě to rovnou máznene.... :mad: Takže všechny šasu dělat znova. Aspoň, že se zachová pasths a services.
No, to by ti hráblo, kdyby ti cesty a servisy zmizely. To znám moc dobře.

Tak konečně na bodě 0. Tedy v moment, kdy jsem smazal nechtě celou dopravu... Ale vše zlé je k něčemu dobré, přišly nějaké nové nápady a úpravy a zmíněná nová myš, stará začala malinko blbnout a po úderu o stul, po delete chcípla nadobro. :-) :-) :-)
Emoce jsou pěkný svinstvo. Zase - když se člověk nas..štve, mělo by to jít ven.

No, to by ti hráblo, kdyby ti cesty a servisy zmizely. To znám moc dobře.
Naštěstí jsem smazal jen AI dopravu, ten soubor dole vpravo. U toho jediného se AE MSTS nezeptá jestli ano a smazat je hned vedle editovat. Takže trasy a servis zůstaly, ale u všech vlaků jsem musel znova definovat časy náběhu v aktivitě a u některých znova zadávat časy ve stanicích. Vždy si dělám zálohu, tentokrát jsem byl přesvědčený, že ji mám... neměl jsem.

Emoce jsou pěkný svinstvo. Zase - když se člověk nas..štve, mělo by to jít ven.
Jo pravda, celkem se divím, že to neodnesla klávesnice... Tohle bylo na infarkt. 2 měsíce práce v pr... :)

Tak to mi připomnělo moje Mladá léta se začátky MSTS, když mi poprvé spadla trať a já nevěděl jestli se dá obnovit či ne. Ve 2:00 ráno horký a studený pot, infarktová situace, a náhle omdlení. Bylo toho se ještě dostala tma před očima. Podotýkám že monitor nezhasl

Tak jsem z toho fakt idiot. Včera po korespondenci s Deteriem, už vůbec nevím a nechápu jízdy během dne.
Vozidlo hráče: ČSD 475.101 a teď
1. díl:
Sp 1922/3 Pálavský Okruh
Z Brrna do Novosedel, jestli dobře chápu, jede 475.101 v čele vlaku kotlem vpřed a na zádi jede T478.1001. V Novosedlech, je úvrať a vlak se vrací v opačněm řazení do Bořího lesa, tam opět úvrať a jede do Lednice. opět v čele s 475,101.

Jenže i v řazení, je, že Boří Les Lednice, jede v obráceném řazení. Navíc v SJŘ je psaný postrk T478.1001 až z Hešpic, což je úplná blbost...?
PO1.jpg
Absolutně nechápu, kde by se ta 475.101 obrátila, aby jela z Bořího do Lednice uhlím napřed a pokud by jela kotlem, tak zas po cestě do Brna by jela uhlím s omezenou rychlostí, což neodpovídá SJŘ (2. díl aktivity):

PO2.jpg

Jak je to s odjezdem z Brna?

Jinak @Icik pokud dám na prdel Barču, která má parní topení a přelezu do ní a chci jej zapnout, ORCZ nereaguje. Zkus to na té Barči z moji sekce u Josefa, Tu T478.1001 mám zatím jen u sebe se stejným eng a 3D kabinou, zatím neveřejně. Ale praní topení zapsané má stejně, jako ty dvě Barče v moji sekci.

Ahoj. Normálně to předtím fungovalo. I když v aktivitě to bude jedno. Jedeš s 475.1., ale v jiné aktivitě co přijde opravit, přes Beskydy v zimě, tam to asi vadit bude... :-)

Tak ano, nejde ani v čele, předtím ano a vůbec nevím. kde to do 3D kabiny zapsat. Ach joooo.... Ale směrodatné je ta aktivita s 475.101, kde vůbec nechápu co a jak s tím řazením a jízdou vlaku.

... Navíc v SJŘ je psaný postrk T478.1001 až z Hešpic, což je úplná blbost ...
Není, v sjř. jsou uvedena pouze činná HV. Ta Zamráča to strká (čili je činná) až z těch Heršpic, do Heršpic jede pouze v závěsu.

Jinak v sjř. se u páry nezohledňuje (a nikdy nezohledňovalo) postavení, uvádí se max. povolená rychlost lokomotivy (samozřejmě s ohledem na traťovou a další omezení), to že má jet max. 50 km/h tendrem vpřed už si musí fíra ohlídat sám.

Jasně, dík. Já jsem teď narazil na chybu v ORCZ. Kdy, je postrk závislý na řízení fírou v čele. Když okotlím páru, postrk hodí nadproudovou ochranu, což je totální chyba a skončil jsem ve Valticích zastávce v kopci při rozjezdu. Postrk by měl být zcela nezávislý, na tom, kolik přidávám já v mašině. Navíc zde je i další anomálie. V zastávkách fíra páru nestahoval, jen shodil řadič (kl.: w,s) a když tohle udělám v 475.101, T478.1001 bouchne nadproud. Tohle je doplněná fičuryna, která je zcela nereálná a je to špatně.

nadproud.jpg

V ten moment postrk umře...

Proto je tam nastavení režimu postrku (pod F9). Nastavíš tlač, zadáš rychlost a podle toho pak bude postrk tlačit. Jakmile se dostane na nastavenou rychlost, přestane. A před zastavením pokyn zrušíš, aby ti netlačil i při zastavení. ;)

Back
Nahoře