Aktivity pro OR Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Pepo, Pepo... :-)
Proboha, do jakého nádraží jedeš?! Ty po zastavení vedle Fallsů, máš vyjet pouze zpět za výhybky před posunové návěstidlo do nádraží (rovnou na fallsy nesmíš dle předpisů), kde stojí ty Fallsy, nevím kolik výhybek tak je, snad za třetí výhybku a tam máš po zastavení dostat zprávu. Pokud jedeš až někam do tramtárie (a divím se, že jsi měl postavené návěstidla), tak je jasné, že tě to potom dále nepustí.

Jestli nejsi schopen pochopit příkazy k posunu a ty jsou dle reálu, zpracovány strojcedoucím, tak si zapni TM a hned jak ti zmizne revers zastav. Tady není co prověřovat, ty vyjedeš úplně mimo trasu vlaku a zabereš až 2 polovinu posunu. Ono musíš taky trochu přemýšlet. Tvl... proč by jsi před najížděním na vozy, vedle kterých stojíš, vyjížděl až někam do jiného obvodu stanice... ach jooo.

Pepo, tohle vypadá na podobný problém, co jsem měl kdysi já, když jsem tuhle část jel. Zkontroluj si např. pomocí TSRE-5 loose consists (ve sloupci s přehledem souprav - je první - v záhlaví nastavit Activity Consist, potom vybrat a potvrdit trať (Route) a název aktivity (Activity).
Bez toho se ti nemusí správná souprava objevit a může lehce dojít ke ztrátě nervů, protože v okolí se vyskytují jiné Fallsy.
Důležitá věc: 1/ v OR je třeba používat vestavěný nástroj profilů s tratěmi (Nastavení - Obsah), nejlíp podle Globalu; 2/ na začátku TSRE při výběru je potřeba kliknout v úvodním seznamu / okně na odpovídající profil.

@Venny ale bacha, tyhle výměny Loose Consist neznám a nevím, zda ten program dodrřuje po výměně přesné číslování vozů, jak jsou zapsaány v ACT, Pokud ne, nezobrazí se všechny zprávy a můžeš končit pattem. Jak si zkontrolovat Loose Consist ručo jsem dýval do návodu ZDE

Samozřejmě to je nutné udělat. Tuto výměnu loose jsem tehdy dělal, jinak bych si netroufl zde ventilovat metodu s TSRE.
Dá se použít i něco jiného.

Dane, přiznám se, že Tvoje aktivity jsem nikdy nejezdil (ale nejen Tvoje) a teď jsem se na jednu odhodlal: Pn66041, 2. část (neb udržuju pouze trať BP). Aktivita super, nepřeplácaná, provoz okolo taky celkem přirozený. I dynamické počasí působí přirozeně. Ale teda úskok do Milovic pro mrtvý Ešus - jako zápletka dobrá, jenže
1) nespojovat hadice je proti předpisům. Minimálně poslední vozidlo v soupravě musí být brzděné už jen pro případ roztržení soupravy. Obzvlášť opatrný bych byl u redukcí spřáhel.
2) Tahat nebrzděnou soupravu je tak na posun a to jen tam, kde není velký spád. Z Milovic je to přes 20 promile. I kdybych akceptoval to, že nemám propojené hadice, musel bych jet max. 20km/h, protože brzdová procenta vyjdou pod 20% (viz vyhláška 173). Takhle je to o průser.

Ale rozumím tomu, s hadicemi bys musel dělat úplnou zkoušku brzdy a na to by tam nevyšel čas (5-10 minut). Klidně bych se bez toho obešel a zajel si to až do Kolína.

Ještě jedna poznámka: pokud mě předjíždí nějaký vlak, čekal bych, že pojedu hned za ním. Tak to aspoň u dispečerů chodí: co nejrychleji se zbavit vlaků, které mi teď nepřekáží. Ale zas tak moc to tam nevadilo. Takže za mě super, jen ten Ešus je jak výstřižek z noční můry strojvedoucího.

Děkuji za pochvalu i připomínky. No vidíš, strojvedoucí mi to testoval a k Ešusu nepadla jediná připomínka. A já měl takovou radost, že hráči spestřím aktivitu, když si projede Lysou, Milovice a zpět. :-) Poněvač by jsi tam celou dobu pouze stál. Navíc jsem to tam potřeboval převexlovat na toho Šestikoláka. To předjíždění tím KŽC. On tam má ten Pn pobyt a nejede tam ani kolo, tak jsem tam přihodil Sv KŽC. A volno dřív v trati nedostaneš, až ten KŽC vjede do následné stanice a až ti uvolní oddíl.

Ale dík za informace.

Pánové kaju se ze svých hříchů! V 1. dílu Pn 66041 je opravdu chyba! Jde o zpětné ruční přepisování act. souboru, po uložení v editoru aktivit, kde se mi dostala závorka navíc a Pepíno to popsal tak blbě, že jsem myslel, že vyjel z trasy. :-) Potíž byla v tom, že ORCZ v aktivitě nezobrazil LC vůbec. Opraveno, odesláno a vydání 1. dílu po opravě oznámím.

Ještě jednou se moc omlouvám za způsobený problém, který se stane maximálně jednou... Ne, to už je scénář jiného filmu, ale si mne odvezou i bez úplatků.

Dane, prosím tě, nemohu se dostat na Fallsy v nádraží Washington. Můžeš na to kouknout?
Jedu s 742 vedle Fallsů, tam zastavím, jedu do nádraží , tam zastavím, ale místo toho, abych měl na klacku červenou, tak se mi objeví žlutá a já jedu úplně někam jinam, na Fallsy vůbec nenajedu. Je to divné.
Podle tohodle fakt nešlo zjistit nic... :) Chlapi, když už dojde na nějakou pattovou situaci, dejte sem prosím aspoň obrázek, kde co, když mi včera přišel tento screen, okamžitě jsem věděl, že tam chybí Loose Consist Fallsů, který tentokrát ORCZ neviděl, neboť setext v act. souboru pro něj ukončil po druhé události počasí 3 závorkami...
pn_fb_jpg.jpg

Zajímavé, já ten 1. díl Pn 66041 dojel v pohodě. Nejspíš si mi poslal Dane nějakou druhou verzi.

Já tak
Zajímavé, já ten 1. díl Pn 66041 dojel v pohodě. Nejspíš si mi poslal Dane nějakou druhou verzi.
Já taky ale ještě když to bylo na starých vláčkách. Sice mne napřed Dan zprcal co dělám blbě ale pak dojel.Opravdu je tam důležité aby ty trainsety a conssisty co hrají byly přesně jak udává autor jinak to padne.(vlastní zkušenost)

DJ_310_OR_Os_3637_plagat.jpg
Další aktivita pro OR se odehrává na trati 311 (Trať 310 pro MSTS), v Úseku: Olomouc, Uničov, Šumperk a Zábřeh na Moravě. Povezete v ní v páteční den 30. 12. 2016, osobní vlak 3637 z Olomouce do Šumperka a poté vlak přechází na osobní vlak 13021, Šumperk - Zábřeh na Moravě. Tam po objezdu soupravy a zkoušce brzdy aktivita končí.

plagat2.jpg
V této aktivitě se vrátíte do roku 1981, kdy se přepravoval z Kobeřic vytěžený sádrovec do Opavy a dále směr Ostrava. Mezi Kobeřicemi a Opavou tento vlak přepravovaly dva Pilštyky T466.0 a v Opavě východ tuto soupravu přebíraly dva Brejlovci T478.3 a vezly tyto vozy dál směr Ostrava. V 80. letech došlo na tomto nákladním vlaku k velké železniční nehodě ve stanici Háj ve Slezsku, kde se nákladní vlak se sádrovcem, který po zanedbání povinností ve stanici Opava východ nebrzdil a střetl se s protijedoucím nákladním vlakem z Ostravy. To bylo ale až o pár let později, než se odehrává tato aktivita.

Ranní letní den roku 1982. Máte po zkoušce brzdy a čekáte na vypravení vlaku z vlečky směr Kravaře a následné Opavy východ, kde soupravu předáte dvojici lokomotiv ČSD T478.3 a přeberete prázdné Wapky, které dovezete zpět k naložení. Pak odjedete opět do Kravař a pojedete pro vozy do Chuchelné.

Více ZDE

Přeji příjemnou a ničím nerušenou jízdu.

Dan J.​

1. Já už nevím, jak ti vysvětlit, že tohle vlákno je na oznam aktivit! A na tohle je vlákno "aktivity Dan J."
2. Jak vidím tu soupravu v TSRE Con editoru., nedívím se, že se ti vozy nezobeazily.
a) stáhni u Doda společné soubory pro vozy
b) stáhni vozy ze sekce Addony pro Danovy aktivity, ta aktualizace u aktivity už je na webu, je to pouze oprava rozměrů, nikoliv všechny include.

Nicméně máš v tom bordel, na slezinu si nedorazil a já opravdu nemám čas, ani chuť dělat ti osobního poradce a servisáka trainsetu. Projeli to 3 testeři a projeli to bez problémů.

1. Já už nevím, jak ti vysvětlit, že tohle vlákno je na oznam aktivit! A na tohle je vlákno "aktivity Dan J."
2. Jak vidím tu soupravu v TSRE Con editoru., nedívím se, že se ti vozy nezobeazily.
a) stáhni u Doda společné soubory pro vozy
b) stáhni vozy ze sekce Addony pro Danovy aktivity, ta aktualizace u aktivity už je na webu, je to pouze oprava rozměrů, nikoliv všechny include.

Nicméně máš v tom bordel, na slezinu si nedorazil a já opravdu nemám čas, ani chuť dělat ti osobního poradce a servisáka trainsetu. Projeli to 3 testeři a projeli to bez problémů.
Omlouvám se pane mistr mám n těch nitkách ještě bordel (nějak se nemůžu zorientovat kam co napsat) já to nepsal jen tobě ale spíš všem třeba i těm co to už projeli.Jinak ta souprava je originál hned jak si to vydal v té jsem nic nedoplňoval ani neměnil.Na slezinu jsem chtěl moc chtěl ale bohužel okolnosti (zdravotní mi to nedovolily a sere mne to snad příště.Navíc co bych tam se svýma znalostma a věděním dělal?porcoval guláš a točil pivo?)Jinak dík za info a nikdo po tobě nechce aby jsi mi dělal osobního poradce já myslel že to tady je tak nějak pro všechny co tomu fandí a bohužel si s některýma věcma neví rady takže bych čekal trochu schovívavosti a vstřícnosti a ne jen pojeb anebo výsměch.To málo co jsem se naučil a co znám tak jen díky Zdendovi.Nejsem zběhlý ani učený v tomhle oboru já to beru jako zábavu a hru ale asi se raději neptat ale díky opravím.!!!!!!!

Omlouvám se pane mistr mám n těch nitkách ještě bordel (nějak se nemůžu zorientovat kam co napsat) já to nepsal jen tobě ale spíš všem třeba i těm co to už projeli.Jinak ta souprava je originál hned jak si to vydal v té jsem nic nedoplňoval ani neměnil.Na slezinu jsem chtěl moc chtěl ale bohužel okolnosti (zdravotní mi to nedovolily a sere mne to snad příště.Navíc co bych tam se svýma znalostma a věděním dělal?porcoval guláš a točil pivo?)Jinak dík za info a nikdo po tobě nechce aby jsi mi dělal osobního poradce já myslel že to tady je tak nějak pro všechny co tomu fandí a bohužel si s některýma věcma neví rady takže bych čekal trochu schovívavosti a vstřícnosti a ne jen pojeb anebo výsměch.To málo co jsem se naučil a co znám tak jen díky Zdendovi.Nejsem zběhlý ani učený v tomhle oboru já to beru jako zábavu a hru ale asi se raději neptat ale díky opravím.!!!!!!!
Ivoši nestačí jen stáhnout vozy, chybí ti tam základní soubory inc. A promiň, za nějakých 10 let, už by jsi mohl vědět, aspoň co kam psát... :-)

Jinak bych poprosil o smazání z tohoto vlákna, pak zapadají oznamy nových aktivit.

Ivoši nestačí jen stáhnout vozy, chybí ti tam základní soubory inc. A promiň, za nějakých 10 let, už by jsi mohl vědět, aspoň co kam psát... :-)

Jinak bych poprosil o smazání z tohoto vlákna, pak zapadají oznamy nových aktivit.
Jo dík už jsem to trochu pochop. Jinak jsem tu sice 8 let ale jak už jsem psal z toho 5 jsem tu vůbec nechodil protože jsem neměl proč až pak se mne ujal Zdenda jinak nic .Takže teď se snažím bez něj proto prosím o schovívavost.Dyť já ani nevím co zkratky některý souborů znamenají a co s nima.Hold budu se asi muset snažit více sám pane správče

...muset snažit více sám pane správče
Nejsme správce, pane kňop... , ale přečti si co je napsaáno k oznamu vláken aktivita a nejmíň 10x už se ti to psalo, pokud máš problém s jakoukoliv aktivitou, piš autorům dané aktivity a nezasírej oznamovycí vlákno o vydaných aktivitách. Mne můžeš ohledně mých aktivit a problémy s nimi, psát ZDE

Back
Nahoře