Kabina 470 - Kraken

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna sigi
  • Datum začátku Datum začátku
Nemôžem si pomôcť , ale ten výhľad von nie je to pravé orechové.....Tá výška a tie uhli nejak nesedia.

Ta výška se mě osobně zdá dobrá, tam to hodně zkresluje ten monitor. Ale ten úhel pohledu by bylo potřeba doladit. "Šilhá" to doleva. Horizontální hrana pultu musí být kolmá na kolejnici. Ten výhled to chce lehce pootočit vpravo. Je pravda, že to dělá takový nepříjemný dojem. Jinak to vypadá velmi schopně.

Pro editaci kabiny se už dávno nepoužívá editor z MSTS, ale dané cvf se upravují ručně. Je to dané i tím, že se používá MSTS Bin, který vnesl nové ovladače a indikační prvky, které stávající cab editor neumí. Takže zapomeň na editor a použij sofistikovaný nástroj - notepad.

Horizontální hrana pultu musí být kolmá na kolejnici.
To těžko, když kolejnice je položena horizontálně.
V kabině je horizontální akorát levý pomocníkovský pultík, vpravo kousek pod oknem, OBE, BP a plocha nad rychloměrem. Vše ostatní je šikmo.
Zd8nr.jpg

To utíkání doleva se snadno opraví nastavením parametrů front pohledu v definici.cvf - posunout mírně vlevo a pootočit doprava.

Už viem čo mi na tom vadí...Je to trochu placaté. Budíky sú mierne ovál....To sa dá tiež ľahko opraviť....Použil by som ešte zoner a odstránil by som súdkovitosť. Mierna tam je. A až potom by som to urobil ako ace.

"Nesedí" fíra moc vpravo? Při normálním pozici by neměl být pohled napravo od pravé kolejnice.

"Nesedí" fíra moc vpravo?
To je právě to, co jsem psal. Ta kabina je potřeba "pootočit " po směru hodinových ručiček. Je posazená nakřivo. Horizont ovládací desky, co mám proti očím, by měl svírat pravý úhel s osou pravé kolejnice, kterou vidím za sklem. A nesvírá. Dělá to dojem, jakoby to stanoviště bylo uprostřed kabiny propadené (nebo prolomené) v tom čele dovnitř. Jakmile opraví ty hodnoty v engu (tuším), otevře se výhled ze stanoviště malinko vpravo a sedadlo fíry se tím pádem posune malinko vlevo, a už by to mělo sedět.

Consist už je (1234test,12test,34test) ale protože odpoledne po škole makám moc toho nezvládnu :(

Jo, měl by sedět vpravo, protože i na levém okraji fotky (ale není to moc vidět) je teprve středový sloupek čelního skla (to je dvoudílné). Posunul bych to tak o půl metru vpravo.....

Sigi, na toto si udělej consist s oběma krakeny, přepni se na přední stanoviště toho zadního krakena, abys viděl na toho před Tebou a v ideálním případě bys měl koukat do pomocníkova okna krakena před Tebou. A stejně tak Ti to pomůže odladit i výškově.

Jo a pár připomínek:
1) Ta šmouha na čelním skle, co měla být stěračem - vymaž ji celou a zkus si vyseparovat stěrač z jiného cabu - tady je docela "vyblitý" už na fotce.
2) Zkusil bych znova vyříznout to okno čelního pohledu - nějak to nezařezává a občas to při vykrajování asi zajelo i do horní hrany pultu

Ten stierač stačí lfnúť celí. Načo tam vlastne aj je.....(môj názor)
A to rezanie , no takto to vyzerá ak niekto používa automatizáciu namiesto presnej svojej ruky...

No jo, bobe, jenže tady je ten front nafocen a poskládán poněkud "nesprávně"- kamera (fíra) tady sedí tak, že má rajčák výkonu před sebou a nebo spíš po levé ruce. Takže tady bych těch 0.9 chápal, ale jinak jsem spíš pro těch 0.5 nebo někde mezi.

Ale uvidíme, jak to bude vypadat, až Sigi postaví krakeny proti sobě s novým frontem.

No samozřejmě, dal jsem to tu i proto, aby bylo vidět, že si ty cab stejně proporčně neodpovídají. Poměr protějšího čela a vnitřního pultu jsou v nepoměru. To základní zkreslení je už v default simulátoru. Bohužel.
Další bohužel je chybějící část levého pultu se spínači sběračů - alespoň.
A velké mínus je focení s bordelem na pultu - u tebe noty, jinde popelníky, brejle, mobily, ..., to se pak obtížně vyhazuje, či spíše se toho nedá zbavit vůbec.

Back
Nahoře