ORTS modely

No nevím ve které dimenzi se pan Weselsky pohybuje ale pokud počítám dobře tak jediný aktivní modelář jsi Ty a Pikku s tím že jste oba jste MSTS tak nějak uzavřely. Což je možná škoda, ano souhlasím že budoucnost je v OR. Mě ale odrazuje od OR že je stále ve fázi vývoje a nějaké stabilní ladění eng a wag souborů pokud existuje tak ho může změnit jakákoli další verze viz. nastavení spřáhel. Proto pokud máš alespoň některé modely funkční v MSTS přimluvil bych se za její vydání, pokud nebudou mít LOD je to daň za kterou tvoje modely rozhodně stojí.

Scotty ono to s tým OR nie je také zlé ako sa zdá...Jasné že sa občas niekto rozhorčí, že mu jeho ladenie ďalšia aktualizácia rozbila trochu, ale vždy sa s tým dá normálne jazdiť. Zatiaľ som od kedy OR používam nezaznamenal taký problém, ktorí by som musel akútne riešiť.....A to mám nastavené aj experimentálne aktualizácie.........RW je v tomto oveľa horší. Tam vyšli aktualizácie kde si musel prekopať polovicu skriptu na mašine, pretože sa pomenilo mrte vecí. Čo fungovalo dovtedy fungovať prestalo....Sa pamätám ako Hekl hromžil , že to kujóni zase pokašlali... :) OR je v tomto ešte user friendly.

Idem ešte zapracovať na tomto vozni.....Už tam veľa nechýba. Rád by som to zajtra pustil von.....

2.jpg

Milan dovolím si trocha OT...
Myslím že Scotty má čistú pravdu a nijako to nejde vyvrátiť. OR je síce fajn počin, mám ho nainštalovaný a aj ja mu veľmi fandím nakoľko hlavná prednosť - kompatibilita s traťami a vozidlami z MSTS ktorých je vytvorených halda ho posúva pred RW ktorý podľa mňa upadá hlavne kvôli absencii jednotlivých modelov vozidiel a tratí. Predsa len ľudia boli zvyknutí na určitý štandard čo sa týka vozidiel a tratí z tej ktorej krajiny, v našom prípade z ČR a SR. A to v RW chýba a to dosť ľudí odrádza. Samozrejme okrem tých 15 ročných puberťákov čo si to natáčajú a dávajú na Youtube...Ale k veci, tiež si myslím že pokiaľ by si bol ochotný, veľa ľudí by potešilo keby si Tvoje modely robil aj do MSTS. Hocijako sa na to pozeráme OR je stále vo vývoji, prostredie je nestabilné a ten kto si chce zahrať aktivitu bez zbytočných úprav, ladení a zásahov volí radšej MSTS. Tvoje ako aj Pikkove modely sú extratrieda tak si myslím, že by bola škoda umelo tvoriť len pre niečo z čoho ani poriadne nevieme či niečo niekedy bude...bodaj by to vývojári dotiahli čo najďalej. A základ celej mojej myšlienky prečo sem píšem je ten, že v prípade Tvojich modelov ktoré sú polys aj kujus prijateľné aj pre MSTS by to nebol problém oproti niektorým HU a DE modelom kde si povedali : Hurá !!! OR zožere viac a urobili modely s 30 kujus a 80 tis. polys...Skús nad tým Milan porozmýšľať, myslím, že pri tom tempe ako modeluješ by tie úpravy až tak veľa času nekoštovali. A MSTS komunita ešte stále číta veľa ľudí. Bude to však Tvoje rozhodnutie.

Chalani ja som už MSTS povesil na klinec a u mňa skončilo. Nebudem túto kapitolu otvárať. Niektoré modely ešte pod MSTS vyjdú. Napríklad MVTV na ktoré čakáš. Tie sú ešte v takom štádiu, že to nebude problém dať pre msts.......Ale modely do msts už viac menej považujte za sviatok než ako za každodennú činnosť.

p.s: teší ma , že o mojich modeloch hovoríte ako o kvalite, ale myslím si že to ani zďaleka až tak dobré nie je......Treba dať priestor a šancu aj iným... (nehovoriac o starých mazákoch na ktorých nemám....)

p.s2: v laikoch je jeden taký , že deleted user.....? To čo je ?

modely do msts už viac menej považujte za sviatok než ako za každodennú činnosť
Chápu, je to tvoje rozhodnutí. Jak říká Cimrman: Můžeme o tom diskutovat, můžeme s tím nesouhlasit ale to je všechno co s tím můžeme dělat.:)
Pokud Tě ale můžu poprosit pokud si někdy najdeš čas alespoň zvaž vydání modelu Bpee, model Apee je v MSTS opuštěnej a po kolegovi je mu určitě smutno.:rolleyes:

Milan ja som Ti to písal hlavne preto, že je rozdiel keď niekto spraví trebárs Vectrona ktorý je síce pekný a detailný ale má 30 kujus a 80 tis. polys. Toto možno zožerie len OR ale Tvoje modely /napr.Ypsilony verzie MSTS-OR/ sú polys aj kujus v pohode, sú detailné a pekné, rovnako ako tieto posledné modely o ktorých točí Scotty. Ale tie robíš už iba primárne pre OR, čo je škoda. Ale je to Tvoje rozhodnutie ktoré treba rešpektovať, bol to len môj názor.

Prosím vás, vy mi všichni chcete jako tvrdit, že jsem skončil se stahováním skinů a modelů pro MsTS? Že si nejen nezajezdím s Pikkovými mašinami, ale už i s vagony?...

Možno by nebolo od veci oddeliť nepotrebnú diskusiu s tohto vlákna. V podstate sa povedalo všetko a iba tu vzniká zbytočný balast.......Ak je to teda možné.

p.s: Dušan pochopil som presne o čom píšeš. Potom si to niekedy po fóne doriešime.

Modely jsou méně náročné pro OR a jejich zpracování? Ptám se tedy, zdali je možnost separé modelu pro MsTS s Bin?

No to nebudem mať......prechádzam na taký núdzový režim, kde len občas možno sem tam niečo kvapne....(zmena zamestnávateľa)

Toto mi chybělo, počmáraný blonski. Všude samé naleštěné nebo ještě ŽSR :) Parádní spolupráce, díky chlapci :)

Ja som mal v pláne naskinovať tmavozelené vozne Prievidzkého parostrojského spolku ale potom som zistil, že sú to tie staršie typy s tou mriežkou na streche-takže by nesedel model. o_O
bautzen.JPG

Back
Nahoře