Tolerance přestupků v MSTS (přesunuto z repaintů Čouda)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jacek
  • Datum začátku Datum začátku
Čouda napsal:
Dnes je v předpise napsáno, že ona rychlost, co svítí na návěstidle přikazuje strojvedoucímu jet onou návěstěnou rychlostí v obvodu vyhýbek přilehlým k hlavnímu návěstidlu. Nikoli přímo od návěstidla.
Čoudo, kde jsi na to přišel? Asi jsi si to špatně vysvětlil co je to za trasu.
To co jsi napsal znamená, že začátek omezené rychlosti je u hlavního návěstidla a konec omezené rychlosti je za posladní vyhýbkou (míjenou posledním vozem) v obvodu vyhýbek přilehlých k návěstidlu.
Pokud Ti to není jasné, máš to i v D1 graficky namalované. Za další pokud Ti na vjezdu mrká 40 očekávejte 40 a pojedeš byť dva kilometry dlouhou stanicí, tak za poslední výměnou nesmíš zvyšovat rychlost a před dalším návěstidlem přibrzdit opět na 40, ale pěkně po celé stanici 40km/h, jinak máš průšvih.
A pokud pojedeš do stanice na 40 a výstraha na staré návěstní soustavě a budeš pokračovat dál na volno v přímém směru, dříve v Českém Brodě, tak pojedeš přesně jako v MSTS 40km/h přes celou stanici. Jestli to ještě platí dnes nevím.
Bob57: Máš svou pravdu, ale tady se jedná o to, že kvůli někomu, kdo chce před rychlostníkem dupnout na brzdu jako v autě, aby snížil rychlost o 10km/h a ono mu to neubrzdí, proto nebudeme v celém trainsetu měnit tolerance překročení rychlosti. Nevím jak ty, ale já si za 19 let na dráze nepamatuji žádného fíru, kterého by překvapil nějaký rychlostník jen kvůli tomu, že nejsou osazeny předvěstníky pro snížení rychlosti o 10km/h. A také mohu potvrdit, že málo kdo si troufal překračovat rychlost.
Každý inteligentní člověk si uvědomoval, že kdyby se cokoli stalo, první se šlo po proužku a ikdyby fíra v tom byl nevinně, pokud překročí rychlost byť o 5km/h, měl smůlu. A ono jezdit v dobrém turnusu, o to se bojovalo už za bolševika. Nač si dělat problémy.

bob57_cz napsal:
Nehledal jsem to v dnešních předpisech, ale za mých časů platilo, že strojvedoucí hnacího vozidla zařazeného jinde než v čele vlaku ( postrk, vlaková za přípřeží, vložená ) je povinen použít rychlobrzdu v případě, že skutečná okamžitá rychlost vlaku překročí max.povolenou o více než 10km/h.
Bobe57, už mi to došlo. Víš proč tolerance 10km/h?
Protože může nastat případ, že v čele pojede lokomotiva po dílnách s novými obručemi a na postrku pojede mašinka před dílnama, která má místo obručí galusky. Vlaková pojede například 50km/h a na postrku, který má galusky bude rychloměr ukazovat 60km/h. Proto ta tolerance.
Takže s tolerancí dodržení rychlosti vozidlem v čele vlaku tohle nijak nesouvisí.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Nehledal jsem to v dnešních předpisech, ale za mých časů platilo, že strojvedoucí hnacího vozidla zařazeného jinde než v čele vlaku ( postrk, vlaková za přípřeží, vložená ) je povinen použít rychlobrzdu v případě, že skutečná okamžitá rychlost vlaku překročí max.povolenou o více než 10km/h.
Bobe57, už mi to došlo. Víš proč tolerance 10km/h?
Protože může nastat případ, že v čele pojede lokomotiva po dílnách s novými obručemi a na postrku pojede mašinka před dílnama, která má místo obručí galusky. Vlaková pojede například 50km/h a na postrku, který má galusky bude rychloměr ukazovat 60km/h. Proto ta tolerance.
Takže s tolerancí dodržení rychlosti vozidlem v čele vlaku tohle nijak nesouvisí.

Jenom tak ze zvědavosti - jaký může být v praxi běžně rozdíl v průměru okolků před a po dílnách?

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...Martensi, kde jsi přišel na to, že já jsem dělal někde toleranci 1 km/h. Vždy dávám rezervu 5 km/h a za tím stojím a tak to bude. Snižovat to na méně by opravdu bylo kruté a zvyšovat na navržených 10....to už je opravdu pikovláček.

Bobe57_cz máš pravdu je to pořád stejný i dnešních předpisech to je přesně takto řečeno.

Zbyněk Šemora napsal:
Čouda napsal:
Dnes je v předpise napsáno, že ona rychlost, co svítí na návěstidle přikazuje strojvedoucímu jet onou návěstěnou rychlostí v obvodu vyhýbek přilehlým k hlavnímu návěstidlu. Nikoli přímo od návěstidla.
Čoudo, kde jsi na to přišel? Asi jsi si to špatně vysvětlil co je to za trasu.
To co jsi napsal znamená, že začátek omezené rychlosti je u hlavního návěstidla a konec omezené rychlosti je za posladní vyhýbkou (míjenou posledním vozem) v obvodu vyhýbek přilehlých k návěstidlu.
Pokud Ti to není jasné, máš to i v D1 graficky namalované. Za další pokud Ti na vjezdu mrká 40 očekávejte 40 a pojedeš byť dva kilometry dlouhou stanicí, tak za poslední výměnou nesmíš zvyšovat rychlost a před dalším návěstidlem přibrzdit opět na 40, ale pěkně po celé stanici 40km/h, jinak máš průšvih.
A pokud pojedeš do stanice na 40 a výstraha na staré návěstní soustavě a budeš pokračovat dál na volno v přímém směru, dříve v Českém Brodě, tak pojedeš přesně jako v MSTS 40km/h přes celou stanici. Jestli to ještě platí dnes nevím.
Bob57: Máš svou pravdu, ale tady se jedná o to, že kvůli někomu, kdo chce před rychlostníkem dupnout na brzdu jako v autě, aby snížil rychlost o 10km/h a ono mu to neubrzdí, proto nebudeme v celém trainsetu měnit tolerance překročení rychlosti. Nevím jak ty, ale já si za 19 let na dráze nepamatuji žádného fíru, kterého by překvapil nějaký rychlostník jen kvůli tomu, že nejsou osazeny předvěstníky pro snížení rychlosti o 10km/h. A také mohu potvrdit, že málo kdo si troufal překračovat rychlost.
Každý inteligentní člověk si uvědomoval, že kdyby se cokoli stalo, první se šlo po proužku a ikdyby fíra v tom byl nevinně, pokud překročí rychlost byť o 5km/h, měl smůlu. A ono jezdit v dobrém turnusu, o to se bojovalo už za bolševika. Nač si dělat problémy.

Zbyňku to máš naprostou pravdu cituji: Každý inteligentní člověk si uvědomoval, že kdyby se cokoli stalo, první se šlo po proužku a i kdyby fíra v tom byl nevinně, pokud překročí rychlost byť o 5km/h, měl smůlu. A ono jezdit v dobrém turnusu, o to se bojovalo už za bolševika. Nač si dělat problémy .A dnešní době stojí překročení byť o 5km/h, pokud je velice dobrý proužkař minimálně 300Kč .Na podruhé se může stát ,že to stojí celé prémie.

Martens napsal:
Jenom tak ze zvědavosti - jaký může být v praxi běžně rozdíl v průměru okolků před a po dílnách?
Dvě jednotky 451, jedeme na postrku a koukáme na rychloměr, co vpředu je za šílence, když z Třebechovic do Hradce to mydlí 120km/h.
Ale nejel, jel přesně 100km/h. My měli mašinku s tenkýma obručema a vpředu byla jednotka nová po Šumperku s novými obručemi.
Jedna ukazovala plus 10km/h druhá ukazovala minus 10km/h

Citace: ...Nechte to na další slezinu, kde Vám vše vysvětlí aktiviní strojvůdci. Jinak nemá smysl kolem toho laicky debatovat....
Jenže MSTS hrají i laici, ne?
P.S: Neber si to jako bodání do vosího hnízda, nechci spustit flame, jen jsem laik.

Mám takový pocit že vliv průměru kola na hodnoty rychlosti u tachometru se tu už probíraly

Ronoath napsal:
Citace: ...Nechte to na další slezinu, kde Vám vše vysvětlí aktiviní strojvůdci. Jinak nemá smysl kolem toho laicky debatovat....
Jenže MSTS hrají i laici, ne?
P.S: Neber si to jako bodání do vosího hnízda, nechci spustit flame, jen jsem laik.
Právě na slezině by laici měli dotazy a profici jako PŠ, Dráčik a mnozí další nebo veteráni Bob57 vlastně i já, by mohli odpovídat.
Otázka druhá je, co má smysl v nastavení modelů MSTS měnit.
Zvyšovat toleranci je nesmysl, hra by už neměla tu správnou šťávu, ale ani snižovat to nemá smysl. Právě proto jsem vytvořil 10hodinovou aktivitu, kterou jsem na testech musel asi 8x komplet projet a plus asi 15x projet první čtvrtinu. Výsledek výzkumu je, že tolerance 5km/h je optimální. Pokud přeženu výkon při rozjezdu solo mašiny, tak než zkrokuji, se ještě vejdu do tolerance. Když to přeženu více, už dostanu přes prsty rychlobrzdou nebo end. Jinak také jsem si zanadával při nestíhání časového bodu nebo při nezahoukání i při překročení rychlosti, kdy mi aktivita byla ukončena. Ale jen jsem si uvědomil, že se jednalo o mou nepozornost. A o tom přece MSTS je.
Kdo chce jezdit a koukat u toho na televizi, tak ať nehraje aktivity.

Zbyněk Šemora napsal:
...Jinak také jsem si zanadával při nestíhání časového bodu nebo při nezahoukání i při překročení rychlosti, kdy mi aktivita byla ukončena. Ale jen jsem si uvědomil, že se jednalo o mou nepozornost. A o tom přece MSTS je.
Kdo chce jezdit a koukat u toho na televizi, tak ať nehraje aktivity.
Já nevím, je to věc názoru, ale když mám konečně jednou taky čas na nějakou aktivitu MSTS (a ne jen tvorbu zvuků a nekonečné ladění), dokáže mě přímo rozčílit, když mě to 3x vyhodí ven kvůli překročení rychlosti o 2 km/h, apod.
A s tím "dupáním" na brzdu kvůli přibrždění o 10 km/h taky nesouhlasím - v reálu ten rychlostník vidím zdaleka narozdíl od malého čtverečku na monitoru. Tolerance by stačila klidně nějakých 5 - 8 km/h, ale 2 je prostě málo.
Kvůli nehoukání jsem ale nikdy neskončil 8)

Jacek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... tak ať nehraje aktivity.
Já nevím, je to věc názoru, ale když mám konečně jednou taky čas na nějakou aktivitu MSTS (a ne jen tvorbu zvuků a nekonečné ladění), dokáže mě přímo rozčílit, když mě to 3x vyhodí ven kvůli překročení rychlosti o 2 km/h, apod.
A s tím "dupáním" na brzdu kvůli přibrždění o 10 km/h taky nesouhlasím - v reálu ten rychlostník vidím zdaleka narozdíl od malého čtverečku na monitoru. Tolerance by stačila klidně nějakých 5 - 8 km/h, ale 2 je prostě málo.
Moja reč ... to si Jacku presne vystihol. Nie každý je fanatik do dodržiavania za vlasy pristrihnutých predpisov. Netreba leva ťahať za fúzy.
Ten, kto to nezvládne, alebo sa nechce pri aktivitách stresovať a nerváčiť, nech podľa Zbyňka odpáli do prdele alebo nech drží hubu a modeluje ...

Tolerance by se mohla klidně posunout na dřívějších 10 km/h - tvůrci aktivit totiž mohou (pro zvýšení obtížnosti) toleranci stejně zpřísnit umístěním a aktivací/deaktivací událostí "Dosáhněte rychlosti" do patřičných míst.

Jacek napsal:
[, ale 2 je prostě málo.
Jacku osobně jsem v celém TBP nastavil toleranci 5km/h, tak kde jsi přišel na 2km/h a Martens dokonce na 1km/h.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Jacek napsal:
[, ale 2 je prostě málo.
Jacku osobně jsem v celém TBP nastavil toleranci 5km/h, tak kde jsi přišel na 2km/h a Martens dokonce na 1km/h.

...TrackMargin ( 1.39 ) Jestli je to v mílích za hodinu, bylo by to 2,2 km/h. Zkušenosti s tímto parametrem nemám, snad mě někdo opraví.

Taxi, trochu bych s tebou v tvém tvrzení nesouhlasil
Moja reč ... to si Jacku presne vystihol. Nie každý je fanatik do dodržiavania za vlasy pristrihnutých predpisov. Netreba leva ťahať za fúzy.
Ten, kto to nezvládne, alebo sa nechce pri aktivitách stresovať a nerváčiť, nech podľa Zbyňka odpáli do prdele alebo nech drží hubu a modeluje ...
Pokud jsem si všiml, jezdí tady i kluci, kteří chtějí jezdit jako skuteční strojvedoucí. Tak ať si zvykají na kázeň (myšleno dodržování předpisů). Ono takové "pouhé" překročení rychlosti o 6km/h mne při vzniklé škodě asi 500000,-Kčs stálo pěkné peníze. A nikdo mne z toho nevytáhl, jednou jsem překročil a bylo to. I když soudní znalec uvedl, že překročení o 6km/h nemohlo zavinit roztažení kolejí, mezi které jsem s mašinou spadl, stejně jsem byl vinen.
Takže ke Zbyňkovo rozumnému "ať nejezdí aktivity" není tvůj hulvátský překlad "nech odpálí do prdele" poněkud na místě. Mnohokrát tady bylo řečeno, že kdo chce rozjezd a zastavení s vlakem na 5 metrech, ať si jde hrát s pikovláčky, tade je to SIMULÁTOR. A když simulátor, tak se vším všudy. Ne jen sladká smetana, taky hořký lógr k tomu patří.
Ono vůbec v poslední době Taxi se chováš poněkud divně. Nevím koho všechno chceš rozeštvat tvými soukromými maily, jež jsou psány v cela jiném tónu a názoru na věc, než jak tady prezentuješ na foru. Do očí a nebo zde na foru řekneš "a" a v mailu někomu jinému pro změnu "b", ale píšeš to, jako že je to ono "a". Případně že ti to někdo napsal či přeposlal. Ale to jsem odbočil.
Nejsem zastáncem rychlobrzdy za 1 km/h či za nezahoukání. Ale na druhou stranu, když nezahoukám a sestřelím autobus plný lidí, je jasné který hotel mne čeká. A na hodně dlouho. Jen jsem nebyl
fanatik do dodržiavania za vlasy pristrihnutých predpisov.
. Ano, je to simulátor, nejde o život jako v reále. Ale ať si potenciální strojvedoucí zvyká na dodržování předpisů. I když teď je mu 15 let a jezdit bude možná až za 5 let. Bude mít dobré návyky do reálu.
Karel

Karle, súhlasil by som s Tebou za predpokladu, že by išiel simulátor nastaviť do viacerých stupňov obtiažnosti. Potom by si zástancovia "hardcore" mohli zvoliť tvrdú toleranciu a amatéri, ktorí si chcú odpočinúť pri PC, medzi ktorých patrím aj ja, zvolili by si obtiažnosť nižšiu. Keďže to nejde, treba nájsť rozumný kompromis. Nakoniec môžeme urobiť "ľudové hlasovanie" o hranici postihu pri jazdení aktivity. Daj tri možnosti - hardcore, normál a nízky stupeň postihu a uvidíme, jaký bude pomer pre jednotlivé úrovne.
To, čo som ti písal v súkromnej korešpodencii, je bohužiaľ dosť závažné a je na tom veľa pravdy. Nie všetko je biele alebo čierne. Ak už nepripúšťame farby, prinajmenšom existuje 256 odtieňov šedej v škále VGA a pravda je tam niekde uprostred. Ovšem na fóre to nechcem rozoberať, vzniklo by zbytočné flame a osoba, ktorej sa to bytostne dotýka má aj bez toho dosť starostí a neprajníkov pribúda ... toto nie je vec na riešenie medzi širokými masami. Navyše ja proti spomínanej osobe nič nemám, sme kamaráti aj napriek niektorým názorovým rozdielom. Nie sme predsa v KSČ, kde musíme jednohlasne súhlasiť a odhlasovať stanovisko generálneho tajomníka

Vzhledem k tomu, že všechny letecké simulátory mají nastavení stupňů obtížnosti a MSTS nikoliv si myslím, že u MSTS je zapotřebí nějaký kompromis. Ani v životě není vše podle pravítka. Navíc u PC chybí důležitá zpětná vazba - to co člověk v reálu cítí ostatními smysly, hlavně těmi "sedacími", kterými je spojen s vlakem (letadlem, autem). Ještě k té věrohodnosti a opravdovosti. Vezměte si takovou situaci v leteckém simulátoru - let přes kanál La Manche. Je to hloupých deset minut, ale celých deset minut se vpodstatě nic neděje. Možnost "skoku v čase", kdy se těchto deset minut přeskočí k dalšímu waypointu je určitě hodně proti realitě, ale na druhou stranu to podporuje hratelnost. A MSTS je hra, nikoliv simulace denního života strojvedoucího. (Baví někoho při hraní aktivity čekat hodinu na odjezd?)

Tax napsal:
Ľudia, zobuďte sa, sme simulátor pre voľný čas a nie na trénig profesionálnych fírov.
Ano toto je přesné. Tady už si člověk pomalu připadá jako by byl v práci na trenažeru a ne ,že hraje hru.Vždyť je to vlastně zábava ,hra ,sem se jde člověk odreagovat ,zahrát. Hodně mě třeba štve to ,že když nezahoukám u přejezdu tak hra končí. Přitom nikde není uvedeno v jaké vzdálenosti mám vlastně houkat aby mě ta hra neskončila. Přeci to nehrají jen jen zažraný nádražáci ( taky mezi ně patřím ), ale i "normální" lidi.

A co je simulátor? Trenažér.
Kup si jakoukoli hru do PC. Copak k nějaké dostaneš kódy nesmrtelnosti? Nebo nějaký návod, který Ti prozradí všechny chytáky? Taková hra by opravdu nikoho nebavila. Když jsem kdysi hrával i akční hry, jako Mafia, Half-Life nebo automobilové NFS. Vše byla dřina na postřeh a na přemýšlení a o tom to je.
A pro ty, kteří se chtějí jen oddychově projít v Half Life labyrintem chodeb jsou kódy nesmrtelnosti a nekonečným střelivem, v NFS a MSTS jsou přímo ve hře volné jízdy. Mám li být upřimný, ty mne nebavili ani v NFS.

Jinými slovy. Lidi, nebuďte líní. Pokud nechcete MSTS opravdu hrát, vypněte počítač a sbírejte videa natočená z lokomotivy. A bude to také s křižováním a traffic. Ale budete moci sedět v křesle s nohama na stole a pasivně jen koukat. To samé jako v MSTS s kódy nesmrtelnosti, jak po nich někteří stále voláte. Ale tímto MSTS otrávíte skutečným nadšencům, kteří chtějí opravdu hrát.

Back
Nahoře