Železniční vozy pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive (and Wagon) Works Inc.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Po krátké odmlce jsme v naší dílně nachystali něco pro fanoušky ČSD. Dva dvounápravové vozy jsou vám k službám ve vašem simulátoru. A není to vše samozřejmě, počítáme s kompletní sadou dvouosáků, kterou znáte již z TS2020 případně z TRS. CSDvagM2-11248.jpg
CSDvagRj566316.jpg

Čusík Pikku, díky za pěkné vozejky....prosím Tě, tak ČSD M2 nejde stáhnout - špatný link. Koukneš na to, prosím?

Díky spolupráci s Mírou Bakovským (TRS) se chystá v dílně další vagon. Bude ve dvou variantách střechy, zatím je připravena ta první. A pro fanoušky ČSD to není vše, Míra má pro vás připravena i další překvápka a rarity.Scr04.jpg

Protože cisternových vozů je pořád poskrovnu, napadlo mě včera vytvořit jeden takový vůz na přepravu vína. Nenechte se oklamat vzhledem, opravdu se jedná o cisternový vůz (jeden z patnácti) firmy František Šmíd. Po roce 1952 došlo k převedení soukromých vozů k ČSD a proto je na voze nápis Půjčovna cisternových vozů Praha II. Vozy sloužily až do šedesátých let.
Rv01.jpg
Rv02.jpg

Stejně tak se děje i dnes. Při jízdách loko 477.043 ("Papoušek") vozí lokomotiva, za sebou přivěšený, služební vůz Da ("Hitlák"), což je maskovaná cisterna na vodu. Na funkční vodní jeřáb lze už dnes jen velmi těžko narazit, a zbrojení vody u tendrovky je přece jen častější, než u přípojných tendrů. Což je pochopitelné. A Hasiči, kteří vodní jeřáby někdy suplují, taky mají omezené kapacity. A je to celkem dobrý nápad. Klasická vodní cisterna je přece jen v osobním vlaku rušivý prvek.

Třeba 354.195 vozí za sebou Zetku odkaz

K hasičům: Cisterna CAS 32 má zásobu vody na 8 m3 zdroj.
Pro tendry řady 935.x znamená dvě cisterny nebo dvě cesty jedné cisterny (tendr se nevyjíždí nadoraz).
Já si zase pamatuji doplňování vody pro 498 022 + 475 179 ve stanici Karlštejn, když se vracely ze Švýcarska. Přistavena cisterna CAS 25 pro každou lokomotivu. Pak je to jak kapátkem :)

Známý vyprávěl, jak byly jednou na Šumavě s párou a přijeli tam hasiči se zásahovým vozidlem 4 m3 vody a když viděli ty vany na párovce, tak prý docela posmutněli a museli jet asi 4x.

Muhehe. Tak to se nedivím. Určitě dorazili s CAS 25, Škoda 706. Za kolečkem to byla taková malá posilovna a musel jsi to hrnout v helmě, aby sis na hrbech nerozbil květák( hlava ). Ale jinak dobrá "kára". Kolik je to stálo piv? Já bych pod kast nešel. Jsem dobrovolný hasič.

CAS 25, Škoda 706 to nebyla - to je moc kulatý.
Byla to CAS 32, Tatra 815 - hranatá.

To je hrozný, člověk tady pár dní není a hned taková nálož, jako. Prosím Tě, že ty nové dvouosáky hodíš taky na podval?

Vrbame, opravdu jsem se velice pobavil, "hasiči docela posmutněli a museli jet 4x". Při zjištění obsahu tendru jim jistě spadla i brada.

Něco podobného jsem zažil kdysi dávno v r.2003, když u nás probíhal program k 130. výročí trati Plzeň - Cheb. Hasiči přitáhli s Caskou a po příjezdu Albatrosa a Kafemlejnku jim poklesly čelisti... Též museli několikrát, k čemuž patřičně remcali, že se "napájením" stráví mnohem víc času, než se počítalo a tím se může narušit pohotovost, kterou museli stále držet.

Vážení přátelé, kdybyste někdy potřebovali zavézt slad do pivovaru v trati Zlatohorka, nebo do pivovaru v trati Vlečka, budete mít časem možnost využít jeden dvounápravový vagon k tomu určený. Kdo objeví hrubou chybu u tohoto modelu, má možnost ji po domluvě se mnou opravit. Screeny z modelovacího programu, ShapeVieweru a ORTS.

scr01.jpg
scr02.jpg
SFCAN776.jpg
SFCAN777.jpg

unnamed.jpg
RunActivity 2020-04-17 17-38-05.jpg

Back
Nahoře