Motorové lokomotivy (nejen) ČKD pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

Našel jsem na te 721.532 drobnou chybyčku :) v realu na čele od kabiny nema ten přechod mezi např.Lokomotivama :)

Ale neznamená to, že tam nikdy nebyl. Zůstaly tam po něm panty. Můstek tam tedy byl, ale později odstraněn a řetízek nahrazen přivařeným klandrem.

Ale neznamená to, že tam nikdy nebyl. Zůstaly tam po něm panty. Můstek tam tedy byl, ale později odstraněn a řetízek nahrazen přivařeným klandrem.
V každém případě už je to opraveno vyměněno. Zase to bez můstku vypadá malinko jinak, ne? Vzhledem k tomu, že se jedná o exportní lokomotivu pro průmysl bych tak tipoval, že to někdo po dodání do fabriky odevzdal do sběru, aby bylo třeba na pivo. Nebo to má někdo dodnes na zahrádce jako užitečnou část králíkárny. :p A kdoví, kde skončilo to tropiko ze střechy. ;)
Jinak šachta na spřáhlo je, spřáhlo SA3 vlastně taky ... jen přemýšlím nahlas.

Ták, něco se chystá. Ve spolupráci s @Pikku a Danem jsme vytvořili 3D kabinu pro OR. Kabina umí snad vše, co OR dovoluje. Posuďte sami. :D
Chtěl bych mládencům moc poděkovat. Tak dlouho jsem brečel na fóru a Facebooku, až se nade mnou slitovali a začali upravovat moje kabiny pro RW do ORTS. A protože jsou šikovní, umí animace a ještě něco navíc. Takže jestli je neotráví moje chaotičnost a nedbalost, mohlo by být kabin ještě o trochu více. A věřte, je z čeho vybírat.

Vážení přátelé a příznivci vláčků. Máte jedinečnou příležitost k doplnění vozového parku další klasikou z dílny čs.lokomotivky, tentokrát traťovou lokomotivu řady 749, doplněnou (POZOR!!!) funční animovanou 3D kabinou. Kdo vlastní Konvert simulátor tak stejnou kabinu zná, kdo je nováček se jistě rád sveze nově v ORTS. V balíčku je devět různě zbarvených strojů, jeden hezčí než druhý. Kabina je samozřejmě super (díky @nick200202 a Modelář Dan) naladění jízdních vlastností je taky skvělé (díky @Josef Vogeltanz ) a zvuky nemají prostě chybu (jednoznačně to nej co jsem slyšel (velké díky @Jacek )). Zvuky je nutno stáhnout zvlášť a nainstalovat do adresáře common.snd. V balíčku je i soubor smokemain.ace, abyste nemuseli hned na generálku motoru a kouř z výfuku šel jen decentně tmavý. Všem, kdo se na novém modelu podíleli moc děkuji.
ORTS_749.gif

Vážení přátelé a příznivci vláčků. Máte jedinečnou příležitost k doplnění vozového parku další klasikou z dílny čs.lokomotivky, tentokrát traťovou lokomotivu řady 749, doplněnou (POZOR!!!) funční animovanou 3D kabinou. Kdo vlastní Konvert simulátor tak stejnou kabinu zná, kdo je nováček se jistě rád sveze nově v ORTS. V balíčku je devět různě zbarvených strojů, jeden hezčí než druhý. Kabina je samozřejmě super (díky @nick200202 a Modelář Dan) naladění jízdních vlastností je taky skvělé (díky @Josef Vogeltanz ) a zvuky nemají prostě chybu (jednoznačně to nej co jsem slyšel (velké díky @Jacek )). Zvuky je nutno stáhnout zvlášť a nainstalovat do adresáře common.snd. V balíčku je i soubor smokemain.ace, abyste nemuseli hned na generálku motoru a kouř z výfuku šel jen decentně tmavý. Všem, kdo se na novém modelu podíleli moc děkuji.
Zobrazit přílohu 27380
děkuju moc pane

Ještě jedno doporučení dám na co jsem teď přišel. Používejte 32-bit verzi MGOR, jinak vám budou blikat textury osvětlení přístrojů a vlakový opakovač.

Ještě jedno doporučení dám na co jsem teď přišel. Používejte 32-bit verzi MGOR, jinak vám budou blikat textury osvětlení přístrojů a vlakový opakovač.
Jo, bohužel někdy to bliká. Ale na nějakou závislost jsme nepřišli. Mě to bliká na Reshade, ale na 64 bit mě to třeba nedělá.

Jo, bohužel někdy to bliká. Ale na nějakou závislost jsme nepřišli. Mě to bliká na Reshade, ale na 64 bit mě to třeba nedělá.
Zkoušel jsem upravit kód OR v 64-bit, ale nepodařilo se. Bude to souviset nejspíš s nějakým datovým typem a jeho přesností. Není to totiž jediný problém v 64-bit MG OR. Blbnout také podvozky. V mojí verzi jsem natvrdo přešel na 32-bit a je klid.

Zdravím a předem přeji všechno nejlepší v novém roce. Od Vánoc jsem zatím nejezdil s ničím jiným, než se skvělými bardotkami. Dnes jsem si zařadil do čela vlaku stroje 749.008 a 100 (u jiných strojů zatím nezjištěno), avšak mašinky jsou oproti jiným trochu neposlušné. Brzda funguje jaksi divně, s některými vozy se na začátku jízdy po odbrždění na zhruba 4,8 baru sám od sebe sníží tlak v potrubí, pak se opět samo od sebe začne dofoukávat na 5 barů. Zvuk odbrždění BS2 slyším několikrát za sebou. Jindy se dofouká na určitou hodnotu (někdy 4,2, někdy 4,6) a pak už se mu dál nechce. A když se náhodou po 5 minutách podaří dostat na 5 barů v potrubí a 0 ve válcích a můžu jet, dojedu do první zastávky a odbržďování pak opět nějakou dobu trvá. Potom se nějak divně zobrazuje kouř - vychází z výfuku, ale občas se objeví i před lokomotivou (což se např. u 749.260 neprojevilo). A ještě drobnost, bez které ale dokážu žít - neozývá se například zvuk toho "cvaknutí" při zařazení směru nebo otočení spínačů při zapnutí světel.

Obávám se ale, že problém bude někde jinde, třeba ve vlaku. Prsatice se totiž navzájem liší jen číslem a odkazovanými zvuky (tlumené/netlumené). Jiného rozdílu v nastavení nemají, na brzdách už vůbec ne. To jde snadno zjistit každým slušnějším texťákem, který má funkci porovnání textů.

Back
Nahoře