Motorové lokomotivy (nejen) ČKD pro Open Rails z dílny Pikku Locomotive Works Inc.

Ahoj pánové. Chtěl jsem včera začít aktivitu s novým modelem na Malé Hektory 720, a narazil jsem na jednu chybku a nevím, zda to nedělá jen ORCZ a tak se i zároveň ptám, zda to jede v OR jinak. Jde o rychloměr v 3D kabině. Na velkém Hektorovi ukazuje správně, ale ten má maximálku 80. Ale 720 v 3D kabině, rychloěr s max na stupnici 60, ale je podkalibrovaný jako prase, už při rychlosti 20 dle rychloměru, jsem na skutečné rychlosti 30 km/h a na 60tce už jedu 80 jak na 721.

@Josef Vogeltanz prosím, nemůžeš na to kouknout, nebo to v OR 1.5.1, je jinak a rychloměr ukazuje správně?

Podle mě je to slepením modelu malého hektora a kabiny z velkého hektora. Jen jsem to složil bez úprav dohromady, sedět to asi ani nemůže. Ale neboj @Dan J. , moje nepřítomnost a mlčení zde na fóru má pádný důvod právě v 3D kabinách. (Bohužel nikoliv pro tento stroj, ale snad i jiné budou stát za to.)

Podle mě je to slepením modelu malého hektora a kabiny z velkého hektora. Jen jsem to složil bez úprav dohromady, sedět to asi ani nemůže. Ale neboj @Dan J. , moje nepřítomnost a mlčení zde na fóru má pádný důvod právě v 3D kabinách. (Bohužel nikoliv pro tento stroj, ale snad i jiné budou stát za to.)
Ano šéfe, my víme a popsedáváme netrpělivostí. Ale k tomu Malému Hektorovi. On by se mohl najít ladič, co by na to jumnul. Anebo tam dát raději ciferník z Velkého Hektora. Poněvač už jsem hrozí vyšinutí stroje... :-)

Ano šéfe, my víme a popsedáváme netrpělivostí. Ale k tomu Malému Hektorovi. On by se mohl najít ladič, co by na to jumnul. Anebo tam dát raději ciferník z Velkého Hektora. Poněvač už jsem hrozí vyšinutí stroje... :-)
Bude originální 3D kabina. Ale neptej se mi kdy. Je hodně daleko vzadu ve frontě. Úzkokolejka od @RadekTR mě solidně nakopla, takže snad mi elán a nadšení vydrží (než se zcvoknu nebo mě klepne) . Doháním pět let naprosté nečinnosti v tvorbě. Nějaké screeny taky časem budou, abyste se mohli taky těšit.

Honzo, teď jsem zmatený. Nebude - bude, pro co tedy? Pro 720 nebo 721?
Nejdřív malý motorák, pak menší motorák, pak nejmenší motorák, pak asi úzký diesel, pak normální diesel, pak asi úzká pára a pak asi deset dalších věcí. Jen přeskakuju mezi modely tak netuším jak rychle a v jakém pořadí to bude hotovo. Malý hektor je asi na desátém místě v řadě, možná jedenáctý. Recyklace mých modelů z Railworku úspěšně pokračuje. :-)

Dane, tuto kabinu nemám, ale pokud OR používá jako MSTS soubory "cvf", zkus se podívat na odstavec pro rychloměr. Je tam mimo jiné i řádek pro minimální i maximální hodnotu rychlosti " 0 120" nebo "0 180". Podívej se, zda pravé číslo odpovídá maximální rychlosti na "ciferníku" rychloměru. Pokud je to správně, pak je tam ještě další řádek, Třeba "210 150" který ukazuje úhel jaký svírá ručička rychloměru při minimální a maximální rychlosti. Pokud bych ručičku položil na hodiny, tak pro orientaci úhel 0st je 12h 90st jsou 3h 180st je 6h a 270st je 9h.

Dane, to je 3D kabina. Takže je tam ručička, které autor (Pikku) udělal animaci, která se hýbe od - do. Kabina je namodelována pro 721.
Pro 720 už to nebude fungovat. Do určité míry lze pohyb ovlivnit parametrem ScaleRange ( X Y ), ale jen po meze dané animací.
Zkusit to mohu, pokud to nějak pomůže, ale bez záruky.
Ve hře je teď mnoho dalších 3D kabin, ale jeden člověk těžko zvládá vše. Já mám představu nebo nastudováno, co má jaký který budík na stanovištích hnacích vozidel ukazovat, ale neumím namodelovat ani krychli. Pikku je fenomenální modelář, ale těžko bude vědět detaily parametrů přístrojů, té či oné lokomotivy nebo vozu.

Tam je problém v tom, že je v rychloměru u 720 naimplantován správný ciferník do 60. Ale jen ciferník a ručička jede jak na 721, kde je ciferník do 90 nemýlim li se. Kdyby na 720 zůstal ten ze 721, ukazovalo by to správně.

A kdyby se to sjednotilo? Když jsem jezdil na žabotlamách, tak původně měly rychloměry do 120 a to byly ještě mechanické s bowdenem. A pak se postupně vyměňovaly za elektrické do 160 km/h. Tedy i na těch 720 mohl být někde ciferník na 90. A ničemu to nevadilo. Jen záleželo na dílně, co tam namontovala.

Back
Nahoře