Velké stanice

Pawlik napsal:
Netuším, tvarově to vypadalo na AŽD.
Jestli se nepletu , tak před časem někdo to hodil na K-čku a vypadalo to na ATE jestli tam není jšetě jiné místo, kde je něco podobného ..

Pawlik napsal:
To Petr Novák:
Tam šlo o to, že ta jedna dioda, co tam bliká nemá příliš velký světelný kužel. A nejhorší je, že to návěstidlo je nakloněné vzhůru pod velkým úhlem podobně jako "trpaslík", takže to z dálky opravdu vidět není.
To jsem nevěděl,myslel jsem,že to má jinou signalizaci.Ale pokud to má nějakou větší svítivou plochu (jako žárovka u návěstidla),tak by to neměl být technicky tak velký problém.Nemáš nějaký odkaz na to,jak to v praxi vypadá?Ještě jsem se s tím na dráze nesetkal,jen u tramvají.Díky.

Petr Novák napsal:
Pawlik napsal:
To Petr Novák:
Tam šlo o to, že ta jedna dioda, co tam bliká nemá příliš velký světelný kužel. A nejhorší je, že to návěstidlo je nakloněné vzhůru pod velkým úhlem podobně jako "trpaslík", takže to z dálky opravdu vidět není.
To jsem nevěděl,myslel jsem,že to má jinou signalizaci.Ale pokud to má nějakou větší svítivou plochu (jako žárovka u návěstidla),tak by to neměl být technicky tak velký problém.Nemáš nějaký odkaz na to,jak to v praxi vypadá?Ještě jsem se s tím na dráze nesetkal,jen u tramvají.Díky.
U nás to máme v Dolním Benešově a v Hlučíně, tady je o tom pár informací: http://spz.logout.cz/zabezpec/d3hlucin.html

Naposled editoval moderátor:
ad Kuba - díky za odkaz,prostudoval jsem si to.Píše se tam o zábleskovém zařízení z r.2001,to už je teď technicky překonáno a myslím si,že by se do toho signálního terče daly v pohodě vmontovat supersvítivé LED,ty dávají více světla než nějaký záblesk výbojky či co je to tam teď nainstalováno.No jo,šetří se všude,ale tady by se šetřit nemělo,ve sněhové vánici by nemusel ten záblesk být ani vidět.

V prvom rade, zastávka

nie je dopravňa s koľajovým rozvetvením ! Zastávka je miesto na šírej trati, ktoré je upravené na výstup a nástup cestujúcich, ktoré môže byť doplnené ďalšími zariadeniami pre cest., prípadne žel. personál. Dopravne s koľ. rozvetvením sú stanice, výhybne, odbočky. Tieto musia byť obsadené výpravcom, alebo vybavené DOZZ. Iné zariadenia s koľaj. rozvetvením nákladištia, vlečky, depá a p
Na D 3 sú dopravne, určené na križovanie, alebo predchodenie . Nemusia byť obsadené dopr. zamestnancom. Výmenové kľúče má vo zväzku vlak. personál. Dopravne môžu byť vybavené aj samovratnými výmenami a trať ovládaná DOZZ. :idea:

Back
Nahoře