Skiny nejen pro OR, Dan J.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Jak mnozí určitě ví, tak u Pikka mimo dieselů a elektrik, vyšly taky osobní vozy Rybák a já mohu konečně vydat "malou sadu" těchto vozů. Takže zde ukázka, na co se můžete těšit. Bohužel nový model Rybáků neobsahuje variantu s kamny a původně jsem chtěl vozy úplně z balíku vynechat, ale nakonec mi to přišlo líto a tak v něm budou taky, bez kamen a se spojkama. Zde slíbený náhled chystaných vozů:
Baa9549.jpgBaa9915.jpgBaa9916.jpgBaak1876.jpgBaak9791.jpgBaak9799.jpgBe_k9779.jpgBe9205.jpgBe9771.jpgBe9795.jpg
Všechny vozy mají varianty i se sklopenými můstky (kromě vozu s kamny) a samozřejmě budou i ve variantě mimo službu.

Jestli bude vyslyšena jedna moje velká prosba a povede se, tak budou i vozy vojenské přepravy kompletní. Zatím jsem udělal interiéry pro tento vůz. Bohužel nelze kvůli mapování oken vykopat (vyalfovat) dveře u kupé, jak tomu bylo, ale zato jsem se vyřádil jinde. Tyhle vozy moc dobře pamatuji z provozu a interiér snad nebyl původní u žádného vozu (vyjma pár vyjímkám), ve kterém jsem byl. Mám na mysli nátěr. A jakou barvou disponovala armáda, všichni víme... Někdy mně přišlo, že bylo vypsané pravidlo, že čím hnusnější zelená, nebo hnědá, tím líp. :)

Baak1.jpgBaak1b.jpgBaak1c.jpgBaak2.jpgBaak2b.jpgBaak2c.jpgBaak3.jpgBaak3b.jpgBaak4.jpgBaak4b.jpg

Jak mnozí určitě ví, tak u Pikka mimo dieselů a elektrik, vyšly taky osobní vozy Rybák a já mohu...
...Bohužel nový model Rybáků neobsahuje variantu s kamny a původně jsem chtěl vozy úplně z balíku vynechat, ale nakonec mi to přišlo líto a tak v něm budou taky, bez kamen a ...
Venny, to vím a je to tady napsáno hned na začátku... :-)

...ale když si přečteš hned začátek příspěvku 683 výš... Tak... snad... možná... :-)

Venny, to vím a je to tady napsáno hned na začátku... :-)

...ale když si přečteš hned začátek příspěvku 683 výš... Tak... snad... možná... :-)
Stane se... omlouvám se ti. Ovšem číst všechny příspěvky asi také není ničí povinnost, takže klidně může něco utéct.

Můžu se zeptat, co používáš za písmo na nápisy na vagonech? Možná to už tady někde bylo, ale nenašel jsem nic.

Těch druhů je moc, ale základ je: "Bahnschrift Condenset" i ten ale upravuji. Něco je z fotek různých vraků atd... Jsou to sbírky za mnoho let z netu, poslaných fotek, jako předlohy.

Dane, sorry - ale má to nějaký reálný základ nebo byl vzorem model (TT)?
Podle mne je v těch popiskách několik chyb (čistotu té bílé nechme stranou) - zejména kombinace ČD / Baa-k / Pražská oblast.

Rybak_pack.jpg

Přeji hezký páteční večer.
Vozy Rybák právě odjely z mého HOD a jsou pro vás nachystané ve virtuálním depu na webu u Pikka v sekci skiny.

Pokud jste stahovali v sekci ORTS osobní vůz ČSD Baa, smažte jej, je obsažen v balíku ve finálním stavu. Ten na webu byl jako ochutnávka...

Konečně mohu vydat balík vozů Rybák, který se mi válí na HOD, vice než dva roky a to díky vydání originál modelu na webu u Pikka. Balíček obsahuje několik variant vozů a zároveň i rozložené plošiny, verze koncové, verze mimo službu. U vozů pro vojenskou přepravu, na něž není originál model, jsem “vykradl“ Pikkův Rybák ŽSSK Baa-k, z nějž jsem udělal Fright Anim kamen, bohužel v rámci možností, ale myslím, že je to furt lepší, než vozy bez komína a kamen. U těchto vozů, je samozřejmě i zimní varianta s kouřem. Zde je rozpis variant:

Vozy osobní přepravy:
ČSD Baa, ČSD Be
- přechod otevřený, otevřený: “CSD XXX pr.oo“
- přechod otevřený, otevřený mimo službu: “CSD XXX pr.oo.ms“
- přechod otevřený, zavřený: “CSD XXX pr.oz“
- přechod otevřený, zavřený mimo službu: “CSD XXX pr.oz.ms“
- přechod otevřený, zavřený koncový: “CSD XXX pr.oz.k.“
- přechod otevřený, zavřený koncový mimo službu: “CSD XXX pr.oz.k.ms“
- přechod zavřený, otevřený: “CSD XXX pr.zo“
- přechod zavřený, otevřený mimo službu: “CSD XXX pr.zo.ms“
Vozy vojenské přepravy:
- stejné varianty, jako u osobní přepravy, jen doplněn název zima. Tyto vozy mají kouř z komína kamen.
Varianty mimo službu, jsou bez osvětlení žárovek a přepravy cestujících. Všechny vozy jsou samozřejmě s otvíracími dveřmi.

Balík používá společné soubory a vozy nelze instalovat zvlášť, ani jinak přesouvat, či přepisovat. Jinak neručím za korektní chování vozů. Vozy jedou i v ORCZ/SK.

Zvuky k balíčku naleznete zde
Balík vozů naleznete zde

Přeji mnoho ujetých kilometrů.
Dan J.

Koukám, že jsem zas vyrobil nový název vozu, kvůli překlepu, ach jo..........

Nic, prosím, neexistují nějaké pěkné figurky dělníka v přilbě? Celkem mne štve, že při výlukách nikdo nemaká a tak jsem na vozy chtěl umístit dráteníky a použil jsem figurku pochůzkáře ze servisu DVK, jenže ten "parchant" má animované nohy a když je na plošině, tak šlape na místě a vypadá to jak groteska. Nebo nejde mu nějak zrušit animaci těch noh?

eltra.jpg

Hoši, ty figurky pochůzkářů jsou bomba, jen kruci písek, proradí někdo, jak by šla zrušit ta animace, pohyb, když je mám jako FrightAnim? Jde to vůbec nějak?

Teoreticky by to šlo zmazanim sekcie animácie v S súbore. To je niekde na konci súboru. Akurát netuším, či by neprišiel o nohy úplne :-)

Back
Nahoře