spriahla po xte ... (ex MsTS bin)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Ono nechce pomáhat jen začátečníkům. Chce to, aby aktivitář, než vloží do aktivity vozidla, zejména ze zahraničních webů, zkontroloval jejich dostupnost a jejich nastavení spřáhel. Pokud je něco v nepořádku, měl by vlastními silami nebo s něčí pomocí nastavení upravit a buď přibalit opravené soubory eng/wag/sd k aktivitě nebo jinak zajistit jejich dostupnost.

Mimochodem, v sd souboru jistého českého vozidla je už dlouhá léta jedna viditelná chyba, která by klidně mohla působit pády MSTS a stále ji všichni skinaři opisují ...

No vida Honzo, která pa je to mašinka?

Soudruzi, soudruzi! Situace je vážná, ale ne kritická. Honzo více SZ.

Už jsem o tom psal x krát,že hodně modelů má blbě nastavené síly ve spřáhlech,špatné odkazy na *s soubory a chyby v *sd souborech ani nezmiňuji.Co jsme s JiříkemTK nastavovali trainset JZD,domluvili jsme si jednotné nastavení spřáhel i brzd a byl klid a všichni mohli jezdit bez problémů.Jenže jiných modelů jsou mraky,jak Honza správně píše,všichni opisují hodnoty aniž by věděli,co vlastně ty hodnoty znamenají.Nejspíše by pomohlo oprášit Frintovo nastavení spřáhel II.,kde je vše vysvětleno,co která hodnota znamená.Pak by ubyla spousta problémů,nejen Čoudova...

Frintovo návod máme doma. Celkem poučné, leč týká se to jenom spřáhel. Já bych potřeboval vysvětlit i jiné parametre ve wag souboru.

Zdravím, mám problém s německou lokomotivou VII-k, ke stažení zde http://www.schmalspurweb.de/. Při objíždění soupravy a následném najíždění na vozy kotlem k vozům se mi nechce připojit jako by tam žádné spřáhlo nebylo. Nevíte někdo co s tím?

Co s tím víme mnozí. Jsou dvě možnosti.
- opatři si naši TU48 a používej naše vozy naladěné podle standartu JZD. PAk Ti bude vše fungovat.
- přelaď si spřáhla. A to nejen mašiny. Vše potřebné je na mém webu.

Doplním Jiříka: podíval jsem se na eng a sd řady VII-k a musím říct, že nesedí hodnota délky loko v engu ani k délce spřáhel, která je v engu použita (nestandarních 20 cm) natož k standardním 30 cm, a o hodnotách v sd raději ani nemluvím. Přitom je 3D model tendrovky hezky symetrický, takže správné nastavení není problém. Takže přeladit ... a jak píše Jiřík, nejen loko, ale i případné nenormalizované vozy.

JiříkTK napsal:
Co s tím víme mnozí. Jsou dvě možnosti.
- opatři si naši TU48 a používej naše vozy naladěné podle standartu JZD. PAk Ti bude vše fungovat.
- přelaď si spřáhla. A to nejen mašiny. Vše potřebné je na mém webu.

Odkazujete mne na své stránky, a přitom na vašich stránkách je pouze přeji veselé Velikonoce a dál se člověk nedostane. Jsem možná blxxx, ale opravdu jsem nepřišel na to jak se dostat dál.

Pavlík napsal:
8171: no je to tak. Teď na to hledím jak cyp.
Tři měsíce jsem na první straně avizoval zamýšlenou redukci stránek. Nikdo neměl jedinou připomínku ani dotaz. Tak nechápu, v čem je nyní problém?

Problém asi je v tom, že takovým zprávám už nikdo nevěří, když se opakují stále dokola. Naposledy třeba 1. dubna.
No nic, je to každého věc. Pro mě jako aktivitáře to znamená už zas projít všechny svoje mise a případně vyměnit použitá vozidla z těchto stránek za něco jiného. Včera mi zas někdo psal, že mu chybí to a tamto a odkazy nefungují. Má pak cenu nějaké mise zveřejňovat?

Jacek napsal:
Problém asi je v tom, že takovým zprávám už nikdo nevěří, když se opakují stále dokola. Naposledy třeba 1. dubna.
No nic, je to každého věc. Pro mě jako aktivitáře to znamená už zas projít všechny svoje mise a případně vyměnit použitá vozidla z těchto stránek za něco jiného. Včera mi zas někdo psal, že mu chybí to a tamto a odkazy nefungují. Má pak cenu nějaké mise zveřejňovat?

Tři měsíce je už od konce ledna. A podstatnější věc je, že jsem psal o redukci a ne o zrušení. První etapa redukce už proběhla 31. března a všichni se mohli přesvědčit, že to nebyl apríl. A další redukce také vyžaduje nějaký čas. Takže nic neprocházej a vydrž.

A pro ostatní: Prosím, berte mne vážně. Když napíšu, že bude další trať, tak bude. Napíšu-li, že stránky budou redukovány, tak budou redukovány. Napíšu-li, že budou zrušeny, tak budou zrušeny. Mohli jste si za těch pár let už všimnout, že nejsem z těch, kteří jen slibují, prezentují široce své plány či se chlubí prvními kolejemi na zelené ploše nebo prvními padesáti polygony modelu. A pak skutek utek.

A snažte se ještě pochopit následující větu: Ty stránky neprovozuju kvůli sobě, ale kvůli komunitě MSTS. A sklízím za ně akorát kritiku a nevděk.

Zdravím, mám menší problém so spriahadlami pri testovaní aktivity. Konkrétne s lokomotívou ZSCS 131 029+030 sa mám pripojiť na súpravu (loose consist), konkrétne na loko ZSSK 363 133 ktorá je na čele súpravy. Pripájam sa asi v rýchlosti 1-2 km/h no po pripojení som akokeby vtlačil prvý vozeň v súprave do ďalšieho a nasleduje hláška o roztrhnutí spriahadla prípadne o vykoľajení. Ak pripájam v rýchlosti cca. 4 km/h tak sa prvý vagón aj s mojou loko odtrhne a rozbehne sa veľkou rýchlosťou opačným smerom, nasleduje znovu hláška o rozthnutí / vykoľajení... Nastavenie spriahel som skontroloval s inými loko, kde to funguje a všetko je tak ako má byť. No najviac mi je divné to, že keď som aktivitu testoval prvý krát, všetko normálne fungovalo.

Predchádzajúci príspevok už berte ako nepodstatný, po dôkladnej kontrole spriahadiel u všetkých vozňov v súprave bola chyba nájdená v jednom z vozňov.

Zdravím všechny, naskytl se mi problém ohledně rozpojování soupravy. Jedná se o soupravu CSD T478.4041 + ZSR Bh, kterou nemůžu ani za boha rozpojit. Pročítal jsem si to tady a vše mám nastavené správně jak eng lokomotivy a wag vagonu i default.wag je správně nastaven na hodnoty r0 ( 30cm 60cm ), přesto bez úspěchu. Dokáže mi někdo zde odpovědět kde je chyba, nebo kde jsem já udělal chybu? Předem díky za odpověď.

Folcek_ napsal:
Zdravím všechny, naskytl se mi problém ohledně rozpojování soupravy. Jedná se o soupravu CSD T478.4041 + ZSR Bh, kterou nemůžu ani za boha rozpojit. Pročítal jsem si to tady a vše mám nastavené správně jak eng lokomotivy a wag vagonu i default.wag je správně nastaven na hodnoty r0 ( 30cm 60cm ), přesto bez úspěchu. Dokáže mi někdo zde odpovědět kde je chyba, nebo kde jsem já udělal chybu? Předem díky za odpověď.

Problém vyřešen k spokojenosti uživale Folceka. ;)

A ako? Keby to náhodou niekoho zaujímalo a spýtal by sa, tak iste zas bude hnilý hladať a pošlú ho všetci sem, že sa to tu už riešilo.

Back
Nahoře