Aktivity pro OR Acatus

Zkus schválně zatrhnout alternativní cestu AI, zda to pomůže, ale asi budeš muset od znova.
Tahle záložka je velmi zajimavá, někdo píše, že mu při ni negunguje křižování, já ji mám zatrhlou a bez ni, mi naopak nefunguje AI posun s AI a hráčem. Proto já dávám vždy k aktivitě nastavení svého ORCZ.

.......Ten 5253 má červenou nemůže vjet do Praskačky a tím brzdí ostatní.....
A nejsi zase pomalej? Jako v tom Lipníku?
Dříve jsem k aktivitám přibaloval časy trasy hráče, jako náhradu za sešiťák, podle kterého se mělo jet a viděl jsi, jestli nejsi někde pozdě.
Mmch ten Lipník jsi už projel?
Netuším, jestli se u ORCZSK stále děje to, že když má hráč slabé PC, tak jede pomaleji?

Dříve jsem k aktivitám přibaloval časy trasy hráče, jako náhradu za sešiťák, podle kterého se mělo jet a viděl jsi, jestli nejsi někde pozdě.
Netuším, jestli se u ORCZSK stále děje to, že když má hráč slabé PC, tak jede pomaleji?
PC mám supr novej asi půl roku proto jsem si ho opatřil.Lipník jsem projel jak si poradil už bez problémů a dojel to taky bez problémů ale nějaký ten orientační sešiťák nebo tak něco by asi bodlo tam toitž dost zamrdává tem posrasnej mirrel jak už se tady psalo někdy bezdůvodně se musí jet už 2 km před pomalou jízdou 40 ale to se dá zvládnout.Jinak jel jsem od JK ten Nex 48721 tam mi to taky blblo ale bylo to tím že jsem měl starou aktualizaci BP to jsem napravil a dojel taky bez problémů ale tenhle OS 5250 nějak nejde jak jsem poslal podle foto mne tam blokují 3 vlaky z toho asi ten jeden co se nemůže dostat do Praskačky protože má červenou a tím brzdí ostatní teda nebrzdí znemožňuje další jízdy.Z HK jsem odjel hned po zelené sice mi to naskočilo s cca 2minutovým zpožděním ale odjel jsem.Zkusím to iščo raz po 3 s tím zapnutým Al a uvidím a když tak na to s....!

PC mám supr novej asi půl roku proto jsem si ho opatřil.Lipník jsem projel jak si poradil už bez problémů a dojel to taky bez problémů ale nějaký ten orientační sešiťák nebo tak něco by asi bodlo tam toitž dost zamrdává tem posrasnej mirrel jak už se tady psalo někdy bezdůvodně se musí jet už 2 km před pomalou jízdou 40 ale to se dá zvládnout.Jinak jel jsem od JK ten Nex 48721 tam mi to taky blblo ale bylo to tím že jsem měl starou aktualizaci BP to jsem napravil a dojel taky bez problémů ale tenhle OS 5250 nějak nejde jak jsem poslal podle foto mne tam blokují 3 vlaky z toho asi ten jeden co se nemůže dostat do Praskačky protože má červenou a tím brzdí ostatní teda nebrzdí znemožňuje další jízdy.Z HK jsem odjel hned po zelené sice mi to naskočilo s cca 2minutovým zpožděním ale odjel jsem.Zkusím to iščo raz po 3 s tím zapnutým Al a uvidím a když tak na to s....!

Os25-1.jpg
Os25-2.jpg

K téhle situaci došlo pár oblouků před Studénkou v nově opravené aktivitě. Jedná se o úmysl, nebo chybku? Přijde mi takové zvláštní, aby za sebou jely 2 stejné soupravy sotva na blok... ;)

A mmch, jak se ti s tím brzdilo?
Provedl jsem úpravu jedné referenční hodnoty pro výpočet průtoku vzduchu přes ventil brzdiče. Tam byla chyba a to ta, že jsem ji měl volitelnou a vycházela z jednoho parametru z engu. Už ne.

Určitě zkus brzdy a mělo by to být rozhodně lepší. Minimálně tak, jak jsem zamýšlel od začátku.

U toho brždění, nezapomínejte si před zahájením jízdy vlaku nastavit správný režim brzdy vozů. To dělá velký rozdíl, když to máte třeba u prázdných nastavené na ložené. Brzda pak snadno zasekne kola a začnete se klouzat. Naopak u ložených vozů nastavení na prázdné způsobí slabou účinnost brzdy. Také režim G pro několik prvních vozů delšího vlaku má svůj význam. Zminimalizujete tak rizoko přetrhnutí vlaku při nevhodném brždění. Není to tam jen pro parádu.

...a začnete klouzat.

- To jsem se chtěl zeptat, je stále používaný zvuk obutí kol? A když jdu s nějakou loko do smyku, kola se vizuálně zastaví, ale pod F5 vyskakuje jak smyk, tak prokluz kol. Nemůže být tohle příčinou, proč ani po dlouhém smyku obutí neslyším?

A ještě jedna věc - nebylo by možné, aby byly při startu jízdy s nahozenou loko připravené brzdy a ostatní prvky tak, jak to má být dle pravidel? Myslím, že ne každý se v tom vyzná jako profi strojvedoucí a třeba u té aktivity Pn 54038 (?) mi nedává smysl, že jsem dle popisu situace na začátku snad půl hodiny pohotový a budu běhat kolem vlaku a nastavovat režimy brzdy vozů. Naopak mi to dává smysl v situaci, když přijedu s loko k soupravě třeba na ONJ a mám si ji připravit k jízdě, se vším všudy. ;) Co se týká stavu "mrtvé" loko na začátku jízdy, tam bych se u jednotek (např. Jánošík pro ORCZ) přimlouval za to, aby nebylo třeba procházet všechny vozy a spojovat kabely, hadice... To přeci fíra opravdu nedělá. :)

je stále používaný zvuk obutí kol?
Je to tam stále, ale snížil jsem "cilivost" a vůz musí dost dlouho klouzat, aby se plošky projevily.

připravené brzdy a ostatní prvky tak, jak to má být dle pravidel
Jakých pravidel? Já neznám žádný způsob detekce, jak u vozů detekovat, jak mají mít správně převod pákoví.
PS: Vlastně znám jen parametr "ForceWagonLoaded ( true )", který to pákoví přehodí sám na ložený. Takže si ho do ložených vozů můžete doplnit a nebudete přehazovat.

jednotek (např. Jánošík pro ORCZ) přimlouval za to, aby nebylo třeba procházet všechny vozy a spojovat kabely, hadice...
To jsem dělal už snad minulý rok. Koukal jsem teď na 671 + 971 v cold stavu mají vše propojené.

Jakých pravidel?
Spíše jsem myslel to, že při nějaké hmotnosti mají být některé vozy v režimu G, někdy všechny, někdy to být zase nemusí... Někde jsem tady i viděl "pravidla" pro nastavení brzd ve vlaku snad přímo od ČDC, ale už jsem to úspěšně zapomněl. Takže já osobně vždy nechávám brzdu tak, jak se sim načte (vyjma Danovy aktivity s Němkou, kde se má vše přehazovat do G - od přepřahu od plných na prázdné vozy jsem na to ale stejně zapomněl :D) a zatím jsem snad nikdy vlak nepřetrhl. Pokud už sim něco takového umí a já to jen zaspal, tak sry za OT. :)

(vyjma Danovy aktivity s Němkou, kde se má vše přehazovat do G - od přepřahu od plných na prázdné vozy jsem na to ale stejně zapomněl :D)
Ano, ptal jsem se mikuldy a odpověď byla:
"brzdy v G, jestli to je nekdy v 60. letech"
"naklady v P je zalezitost poslednich 40 let"

Asi tak.

...a hlavně je to otázka dopravců a jejich interních předpisů.
Co strojvedoucí dělá a nedělá, to je taky dost závislé od dopravce (a v simulaci i od doby), ale strojvedoucí by měl vědět, v jakém stavu má soupravu, ne? A v menu vozu jsme si vyprosili berličku a brzdy se dají jedním kliknutím nastavit pro celý vlak.
Anebo varianta 2: OR 1.5 klasik.

Jestli můžu, přidám pár věcí, co mi v hlavě zůstaly z dob profesních. Brzdy v poloze G na nákladních vlacích se používaly od dob, kdy se přešlo z vakuové brzdy na brzdu tlakovou, tak bych to typoval na počátky ČSD po vzniku Československa. Od té doby byly všechny nákladní vlaky brzděny v "G", nebo v počátcích i smíšeně - část vozů v G a některé brzdaři ručně.. V 70.letech jsem ale zaregistroval pár mezinárodních vlaků "Nex" (nákladních expresů), které vozily hlavně rychle zkazitelné zboží - většinou ve dvounápravových chladírenských vozech, které byly brzděny v poloze "P". Po vzniku ČD se začaly objevovat "první vlaštovky" v podobě některých vlaků v kategorii "Vn" vlaků "vlak sestavený z prázdných vozů", které byly také brzděny v "P". Přechod na základní brzdění všech nákladních vlaků v tomto režimu nastal až po vniku ČD cargo.
Za polohu přestavovačů "prázdný - ložený" aspoň u státních drah odpovídal vždy ten, co dělal úplnou zkoušku brzdy. Důležité to bylo hlavně tam, kde se vozy přebíraly z vleček, nebo prostorů pro nakládku a vykládku.
Na samotném přestavovači byly v jednotlivých polohách uvedeny brzdové váhy pro danou polohu a dole pod pákou byla uvedena přestavovací hmotnost. A ještě jedna zajímavost, páka se přestavovala v odbrzděném stavu. Vzhledem k tomu, že posouváte opěrný bod brzdového táhlový tak se vám to v zabrzděném stavu téměř nikdy nepovedlo.

Back
Nahoře