Virtuální železniční dílny - OR nastavení pro modely

Zdravím a moc děkuji za super 830tky. Našel jsem jen malou chybičku ve jménu .sms souborů ve složce Sound. Původní 830-3eng jsem přejmenoval na 830eng a vše je funkční.

Skin 830 bude mít update. Já momentálně nějak nestíhám, ale budu Josefovi posílat ještě nějaké soubory, taktéž (nevím, jestli už eneí opraveno) se do jedné verze skonu dostal ČD reflektor, starší textura. :)

Nemá někdo ladění pro 810 nebo reginy? Ony v klasickém OR v začátcích ještě jezdily, viz mé video z Prahy přes Semmering ale nyní jsem dopadl jako České dráhy, jak po novém roce nenastartovaly ty motoráky koupené od Němců. Hledal jsem u Josefa, ale má tam jenom čtyřosé motoráky. Například M262 mi jezdí, proto mne zatím netrápí.

Ahoj.
Dneska jsem zjistil, že nemám staženou ČSD T466.0286 a stáhnul jsem org, model od Pikka a pak tvoji úpravu. Vše funguje, ale chybí textura (nebo je špatný odkaz) oken a stínu pod mašinou.
T466 josef.jpg

Tak je to jasné, jak jsem si myslel. Pepo, prosím tě, do té tvoji úpravy (složky) doplň textury pro Pilštyka od Pikka: okna.ace a stín.ace. Odkazy v s souboru máš správně, ale pokud někdo stáhne jen originál konkrétní model 735.286-7 od Pikka, tak tam ty textury nejsou a chybí. Už to jede jak má.

Ještě jednou jsem to kontroloval:
T466 josef1.jpg

Balík obsahuje pouze tyto soubory:
T466 josef2.jpg

Pokud stáhnu model u Pikka, tak tam ty dva ace soubory taky nejsou. Proto jsem psal, zda by šly hodit do toho balíku.

Bylo asi jednodušší od začátku napsat, že na webu u Pikka v balíku s 735.286-7 chybí textury se stínem a okny.
Našel jsem je jinde a u sebe doplnil do OR nastavení tohoto stroje.

Josefe, zvuky u svých vydání neřešíš? Já jen, že je škoda například u M262 zvuku startu a zhasínání tedy hlavně startu, který má umělou prodlevu bez zvuku než naskočí do volnoběžných otáček. Zní to hrozně. Teď, když CZ/SK verze umí i starty a zhasínání motoru AI.

V rámci možností. Nejsem zvukař jako třeba Jacek. A i když je možnost se seznámit se/naučit se zápisu zvukových souborů, základ je v pořízení kvalitních vzorků. Protože většinou staré zvuky nemají start a zhasnutí motoru, je to těžké. O mazání nemluvě.
Podobná je situace u kabin, kde musí být tvůrce velice zručný grafik a animátor. Např. Dodovy vypilované kabiny sotva kdy někdo dostihne.

No tak zrovna zvuky 830 a 831 jsou z těch kvalitních, obsahujícíh start i stop. Už jsem to psal v době vydání, proč bylo třeba za základ vzít nějakou prastarou verzi z TBP? Totéž 742, kterou jsme i s těmi starty ladili před lety a upravené jsou nějaké staré s příšerně umělým startem

Totéž 742, kterou jsme i s těmi starty ladili před lety a upravené jsou nějaké staré s příšerně umělým startem
Jakou 742 zde myslíš? My u naší CZ/SK verze 742.159 máme upravený start z toho co se našlo kolem, protože neexistuje originál.
Ale 742.370 a 742.512 máme už připravené a tam se používají originál tvoje nahrávky.

Ano, myslím ten strašně umělý start 742.159, když jsou komplet nové zvuky i se starty a vyladěné pro OR, 742.370 a 512 a ještě v kvalitě 22050Hz. Navíc jsem do balíku před pár lety přidal ještě několik mašin, 113, 148

Back
Nahoře