Trať BP - 24H timetable

Mám pro vás anketu, budu teď přiřazovat jména konkretním vlakům. Jsou 2. možnosti:
1. možnost: Všechny EC bez rozdílu směru budou prostě Metropolitan (Nebo tak něco, je to jen příklad)
2. možnost: Jména vlaků budou různorodá( EC 180 "Bedřich Smetana", EC 182 "Jára Cimrman")

A to samé potom s rychlíky na R8, R9, R13, R14, R15 atp. A také některé spěšňáky dostanou jméno. :)
Open Rails 2020-03-16 04-42-08.jpgOpen Rails 2020-03-14 10-45-26.jpg

Mám pro vás anketu, budu teď přiřazovat jména konkretním vlakům. Jsou 2. možnosti:
1. možnost: Všechny EC bez rozdílu směru budou prostě Metropolitan (Nebo tak něco, je to jen příklad)
2. možnost: Jména vlaků budou různorodá( EC 180 "Bedřich Smetana", EC 182 "Jára Cimrman")
Dávam možnosť 2, bude to rozmanitejšie. :)

Samozřejmě. Je to zajímavější.
Tady zavedli při poslední velké "optimalizaci" jeden jediný název - Ex--- Západní expres. Jedno jestli jezdí do Chebu nebo do Mnichova - pokud se nepletu. Aby byl chaos umocněn: hodně lidí má ještě pojmenování "Západní expres" ztotožněno s nezapomenutelným vlakem Praha - Plzeň Cheb - Norimberk - Paříž. Ten byl tak slavný, že se vyskytoval v několika filmech. Jako správný Ex stál pouze v Plzni, Mariánkách a v Chebu... A to ještě byla vyloučena vnitrostátní přeprava M.L. - Cheb, nevím už, zda v celém vlaku nebo jen ve vozech pokračujících dále přes hranice.

Tak i trochu toho stejnosměru. :D Pravidelný osobák v podání Peršana a vozů Bdt , no a posilový osobák v podobě Žabáka. Na druhé fotografii je patrný R 839 "Edvard Beneš", vedený 362 001. :)
Open Rails 2020-03-24 09-50-41.jpgOpen Rails 2020-03-24 09-50-04.jpg

Co dělá v Hranicích Žabotlama?
V šedesátých letech jezdila pravidelně osobáky Olomouc - Nový Bohumín po dluhonické spojce mimo Přerov. :)
V době nedávno minulé jako olomoucká mohla i občas zaskočit místo 460 na ValMez (viz 2.nástupiště).

Ten první případ je mi znám. :-) Ta doba nedávno minulá mi byla neznámou. :-) Nebyly tyto soupravy vyrobeny přímo pro trať Ostrava - Přerov? Tipuji tak kvůli stanovišti strojvedoucího na opačné straně a levostranném provozu na této trati?

To bylo vyrobené pro trať Praha - Pardubice. A stanoviště na opačné straně bylo z důvodu, že vpravo sedával vlakvedoucí a obsluhoval dveře. Alespoň tak to někdo vysvětloval, když jsem pracoval na ONJ. Jenomže nádražáci si rádi vymýšlí, tak je to jen nepodložená zpráva. Když jsem nastoupil v roce 1976 do dílen na ONJ, tak tyto jednotky zrovna stahovali z Košic a Bohumína. Takže v Bohumíně do té doby jezdily. Pak je tam nahradily nové EM488 a tyto staré křápy dostala Praha všechny.

Na trati mezi Bohumínem a Starým městem u Uherského hradiště, mám psány hned 4 Žabáky. :D Dva jezdí mezi Hranicemi a Suchdolem, jeden jezdí mezi Starým městem a Přerovem a jeden jezdí mezi Bohumínem a Hranicemi. :) (Takže Os 33xx, Os 42xx, Os 34xx). Původně jeden z nich byl určen pro osobáky mezi Nezamyslicemi a Přerovem, ovšem tam mi stačí jedna souprava a tudíž tam jezdí Peršan a bdt. Já se právě inspiroval v dávných dobách, kdy tyto tehdy pokrokové jednotky jezdili kolem Přerova a Bohumína jak píše Bob. :)Open Rails 2020-03-26 07-05-50.jpg

Na prvních dvou snímcích lze vidět R 940 "Gurmán" (Brno - Havl. Brod - Kolín) a R 844 "Dlouhán" (Brno - Pardubice - Kolín) a na poslední fotce je vidět Os 5900 (Havl. Brod - Čáslav - Kolín) ve své výchozí stanici. A kdo podle indícií správně určí vlak, který odjel ve 14:21 pod mým vedením? :D
Open Rails 2020-03-29 01-52-14.jpgOpen Rails 2020-03-29 01-52-04.jpgOpen Rails 2020-03-29 09-32-26.jpg

Po delší výluce se mi vrací vlaky na traťový úsek mezi Brnem a Křenovicemi. Pravidelné osobáky tam začnou opět jezdit již zítra. :) Zde jest snímek z testovací jízdy, těsně před Brnem. A od pondělí budou také v provozu osobáky a spěšňáky (4. páry denně) do Slavkova. :D
Open Rails 2020-04-03 11-45-00.jpg

Tak už jezdíme až do Křenovic. A aby toho nebylo málo, na jediné soupravě 560 kterou mám k dispozici se projevila vážná závada a musela být nahrazena. Na fotce je tak vidět náhradní úvraťová souprava. Naštěstí kvůli koroně mám 2 plecháče volné, čili nebyl problém nasadit. Snad se mi do měsíce 560 vrátí. :)
Open Rails 2020-04-04 04-27-01.jpg

Tak po asi měsíci jsem se dokopal(alespoň na něco ta karanténa je)dodělat Os mezi Slavkovem a Brnem. A dnes na vás mám hned 2 dotazy. :D Byl by zájem o protažení TT až k Šumperku a přes Zábřeh na Moravě do Třebové? Nevím jestli jsou tam nějaké zajímavé soupravy či výkony, ale každopádně to TT obohatí(a mě přivede do "blázince"). A pak bych rád věděl, zda někomu vyloženě vadí obraty stylem "§forms" a "§triggers", nebo jste za to naopak rádi? Předem díky a pro zajímavost, na snímku lze vidět Os 4170 a rychlík, jehož číslo jsem zapomněl, ve stanici Brno, Slatina. :)
Open Rails 2020-04-06 06-18-59.jpg

Ten řidičák co tu je na fotce, je celkem fajn, trochu mě na něj mrzí ta dynamická brzda, ale to je "maličkost". Osobně bych dal přednost novému modelu 842. :D O zvucích a kabině pro 842ky se ani nebavím. Je to takové aby se neřeklo, že mám všude jen "Krokouše". :DOpen Rails 2019-03-24 01-53-59.jpgOpen Rails 2020-04-04 11-02-43.jpg

Já si spíš myslím, že model 842 s nějakým FG a převlečený do současných barev by mohl mít ještě šanci. Totéž s modelem 460.
Osobně si myslím, že pěkné textury udělají ze zastaralého modelu relativně použitelnou věc. Vycházím z příkladu zmenšenin od MTB, kde se pěkně provedenou patinou zamaskuje leckterý nedostatek.

Já bych třeba byl rád za 842 jak píšeš s novými texturami atp., ale rozhodně v klasické nátěru, ne v Najbrtu. :D Ale jinak si myslím, že máš pravdu, textury udělají fakt hodně, no a pro mě hrozně důležité je i chování, zvuky a fyzika toho daného modelu. :)

Už mám propojené linky R11(Brno - Šumperk) a R12(Brno - Pardubice - Kolín). Plus jako bonus pro sebe jsem zapsal osobáky mezi Dolní Lipkou a Šumperkem. Ještě pro moji osobní spokojenost musím dotáhnout osobáky z Dolní Lipky do do Štítů. :) Na S55(Šumperk - Dolní Lipka), jezdí 3 soupravy z toho dvě vedené vozy 851 a jedna vedená vozem 831. A do štítů se počítá s jedním vozem 831. :)
Open Rails 2020-04-10 10-02-20.jpgOpen Rails 2020-04-10 10-58-02.jpgOpen Rails 2020-04-10 08-55-15.jpg

Back
Nahoře